Tokig häst?

igår skulle Madde rida i paddocken, men det gick vl inte så värst bra. Först började det med att Zola gick över Madde när hon hämtade henne i hagen, det fortsatte även i stallet. (förut har vi haft problem med att ha Zola själv inne, och då när hon får "panik" får man ingen kontakt med henne för hon bara springer runt i gången, detta hände igår med, även fall vi hade en annan häst inne.) Så Madde var lagom sur.

Ridpasset började med att hon taktade runt, och gnäggade (vilket hon aldrig brukar göra) så Madde tog av all utrustning och släppte Zola i paddocken, så hon skulle få ut sin "energi". Sen satte Madde på utrustningen igen och skulle hoppa upp, då ser Zola ett par kor som har rymt, och det var grymt läskigt. Fem steg fram- titta - tre steg fram- titta- fyra steg fram- titta osv, så det var den ridturen.

Är dock lite orolig att Zola ska rymma, för hon beteer sig precis som för 2år sen, när hon rymde till grannhästen Lollipop. Även fall det står hästar i hagen hos henne, och jag har verkligen ingen lust att springa och leta efter en förrymd häst vill jag lova!

Så jag får hålla tummarna att hon stannar i hagen den här sommaren. Det konstiga är ju att hon beteer sig som hon ej ser någon annan häst i hagen, och att hon då upptäcker att hon är "själv" och får panik och springer omkring och gnäggar och sticker ut från hagen....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0