dagens fråga?

Rider ni när det är så varmt ute (alltså mitt på dagen)?

Jag rider inte när det är så varmt, dels för att jag inte pallar det, och för att hästblinningarna är i fullfart mitt på dagen där jag har Zola, och jag vill INTE ge mig ut med dem, dem är ju helt otroliga, biter bort köttstycken nästan! :S

Working!

Ikväll ska jag jobba, eller ja jag ska jobba från kl 2 - 9, så det är ett ganska nice pass. Får se fall det blir någon ridtur i kväll, Zola och peggy fick stå igår. Fast vi egentligen kunde ha ridit tog nämligen 30min att fylla på badkaret med vatten (slangen hade hoppat ut 15 min så det kom inte något vatten i badkaret -.-) Men men sånt är livet, vi var i alla fall och kollade på kattungar i grannstallet, så himla söööta!
Vill ta med alla hem! :D

Ne, nu ska jag upp till stallet och ta in lite hästar!

Vi alla för fel!

Har märkt nu på senaste tiden att folk börjar ta bort sina bloggar för att anonyma/ikke anonyma kommenterar elaka saker. Kan även vara till rätta visa personen ifråga. 

Så här kommer det jag har funderat på - vad ger DIG rätten att klaga/tillrätta visa?

Jag menar, folk brukar skriva att "jag gör det för hästen skull" men i vissa lägen tror jag att man skiter i hästen bara man får vara med och klaga lite på personen ifråga, eller visa vad man själv kan!
Vissa gör det för att hjälpa, men andra gör det inte, det är väldigt lätt att se på hur kommentaren är utformad tycker jag! Dock använder vi alla helt olika språk när vi skriver även fall skrift är ett eget språk så finns det många olika sätt att utrycka sig på. 

Vi alla gör fel, så har inte ni gjort det?

Någon gång har väl ni blivit tillrätta visade på ett elakt sätt, och hur kändes det, kändes det bra/dåligt? 

Så jag säger så här, tänk på hur ni skriver eran kritik till personer. Tror inte ni vill ha en kommentar likt denna: "du rider inte din häst ordentligt, du fuskrider när du har skänkeln sådär."
(denna kommentar hittade jag på just nu, men jag tror ni förstår visten?)

Jobb, sol och bad!

Idag har jag hunnit med dessa saker, åhh just ja varit med Elina. Idag har det varit en alldeles utmärkt dag att sola och bada på (hoppas bara att man får lite färg.) 

Zola och Peggy får nog stå idag, ska snart gå och sova eftersom jag jobbar i morgon och jag somnade inte försen kl 3 i natt för det var så varmt (även i källaren där jag har mitt rum) så jag får hoppas jag kan sova bättre inatt! 

Om hästarna får stå eller inte är inte bestämmt än, men det får min trötthet avgöra!

BajaMaja?


stallkatten Maja på gösselstacken!


Skritt tur med Blinningar och flugor!

Har just kommit hem från en ridtur i solen, med blinningar och flugor!

Vi hade tänkt rida kolteppan, men så fick vi en varning av Sofia (i grannstallet) att dert var fullt med mygg/blinningar på den rundadn så vi red Stora Molke rundan. Det tog ca 30 min att skritta den på långa tyglar.

Jag red som sagt Peggy och Madde red Zola!

Allt gick förövrigt mycket bra, dock väldigt mycket flugor och andra småkryp!


Man kanske skulle ta och köpa en ponny i alla fall, eller tycker ni jag ser för stor ut för D-ponny?

Hur som, på sista bilden ser ni hur vägen ser ut på stora molke rundan, hela rundan på ca 3km består av sådan grusväg!
Så nu har ni fått sett två vägar som är väldigt populära att rida (finns ett inlägg om stockstigen med)

Working 9-5 (07:30-13:30 - 16:30-20:00)

Ja som ni ser jobbar jag två pass idag. Inget mig emot då jag ändå inte har några planer för dagen!

Så jag har just kommit hem från första passet, snart ska jag börja städa mitt rum, det behövs verkligen!
Just nu tvättar jag sängkläderna!

Det är Madde som har Zola idag, och dem ska rida ut förmodligen, hann inte prata med henne så mycket innan hon gick och jobba igen!

Har även kollat på ett par ridbyxor som är rostfrärgade, och vilken annan färg tror ni passar till den färgen?
Tänkte nämligen köpa en ridjacka till den men det är svårt att hitta rostfrägade jacka, eller en färg som passar!
Så ge förslag!

Där satt den!

Har just kommit hem från en dag i stallet, eller ja från kl 5 till 9 i alla fall!
När jag kom till stallet var det så jäkla varmt att jag inte ville rida just då, så jag väntade, och under den tiden städade jag skåpet med ridsakerna i, sen så skrubbade jag hela boxen. Kommer ha träningsvärk i morgon vill jag lova för smutsen satt hårt!

Ridpasset då, hade först tänkt rida ut, men eftersom det inte vart något "riktigt" dressyr pass i torsdags så vart det idag istället. Och gisses vilken häst jag har. "Hon är den vackraste och bästa hästen som går på denna jord just nu". Så beskrev jag Zola för pappa. Hon var alldeles underbar. Och jag red rätt idag, tänkte otroligt mycket på min sits idag och det lönade sig, hon lyssnade jätte bra!
Ställde även lite högre krav på henne idag, och det tog hon med en nypa salt kan jag även tillägga. Det var som om hon tänkte "äntligen lite ridande, och arbete!" Hur roligt som helst, ville verkligen inte sluta rida idag. Kunde hålla på hela natten! :D

Testade även något nytt idag, och det var att rida mesta delen av passet i arbetstrav (nersittande) och använde inte skänklarna något (kan inte använda dem så mycket med mina stövlar än hah, men hon lyssnar mycket bättre när jag får använda överskänkel och sätet). Hur som jag testade att driva med bara sätet, och gisses vilken ökning!
Trodde inte min häst kunde länga steget sådär, förvantade mig bara att hon skulle trava snabbare, men nej nej, hon längde steget!!

Och vartenda travsteg var som att flyta på vatten. Hur mjukt som helst. Trodde inte min häst kunde trava så heller, men jag tror att allt berodde på att jag red RÄTT!!

Kommer aldrig glömma denna kännsla vill jag lova!!
Nu har jag kommit tillbaka på banan igen känns det som!

Nästa gång jag sitter upp på en häst är dock inte Zola utan på Peggy, Hennes ägare är på P&L så jag ska skritta henne när jag har tid, denna vecka! (:


Bild på lilla peggy!
Undrar ni mer om denna skönhet så finns det info på
stallmolke.blogg.se under kategorin "Hästar"!


Tips/Råd!

Har upptäckt ett litet problem, eller enligt mig ett stort. Det handlar om min sist. Dels vet jag sen innan att jag lutar mig väldigt mycket framåt, och det övar jag på hela tiden, och vet hur jag ska öva bort det. Men nu till mitt andra.

Jag tycker att mina armar ser konstiga ut, ena dagen ser dem jätte sträkta ut, så det ser ut som Zola drar mig ur sadlen, och andra dagen sitter jag med händerna intill mina höfter ser det ut som! :S


Väldigt låg hand, och intil mina höfter (ser det ut som tycker jag).


Samma på denna bild!

Ser ni mitt problem, hittade ingen bild där det ser ut som om Zola drar mig ur sadeln. Men om jag kortar tygeln så ser det verkligen ut som det. Eller tror ni att hela min sits påverkar hur armarna är? Tycker verkligen inte att det är så snyggt, tycker det ser lite slarvigt ut, funkar när Zola ska gå i låg form, men när jag försöker samla henne lite mer och korta tygeln blir mina armar helt raka.


Dagens fråga!

Har två frågor idag som jag vill att så många som möjligt vill/kan svara på!

1: Vad betalar du på din häst?
2: Om ni betalar en hel del på din häst, hur får ni ihop pengar? Jag menar Zola går på ca 2500:-/månaden, och det är inte säkert att man får ihop det om man jobbar som vikarie!

Jag betalar det jag vill ha till Zola, alltså om jag vill ha ett nytt träns så får jag betala det (eller min syster) men stallhyran, mat, hovslagare betalar mina föräldrar. Så fort jag får en fast inkomst är min plan att ta över Zola, så mamma och pappa slipper betala allt!

04:20

Var då jag kom hem i natt från kräftskivan. Och jag cyklade till och med hem, hela 3km. Var dock ganska skönt att cykla, men det var desto värre att sova sen när man kom hem. Men jag lyckades tillslut!

Idag är det min tur att ha Zola. Får se fall jag rider idag, eller om jag somnar på hästryggen. Är verkligen super trött just nu!
Men det är ingen idé att sova nu, för då kommer jag aldrig upp i morgon, då jag börjar jobba!


Igår Midsommar, idag kräfiskiva!

Japp, idag bär det av till min släkt igen och idag är det kräftskiva!

Ses lite senare, Madde som har Zola idag!

Kändes som att rida Zola igen!

Bestämmde mig för att rida i torsdags, även fall Zola har kommit in i en sådan "jobbig period" i stallet. Dem har ju släppts på lite mer bete nu igen så hon får ju sådan energi ut av det att hon inte vet vart hon ska ta vägen. Hur som hade hon stått inne och vilat en stund, så nu var hon lugn.

Hade tänkt rida dressyr på banan, övergångar och ökningar, men fick snabbt ändra mig eftersom paddocken så ut som en vattenpöl. Så temat för denna ridtur vart lösgörande/planerande av väg!
Eftersom Zola är lite smått rädd för vatten så gick det väldigt bra. Hon tog ut vägarna och jag fick verkligen en ridkänsla. Skrittade och travde bara, och jag satt ner hela tiden i trav. Och även där vilken ridkänsla. Nu åkte man inte häst, utan nu red man häst, behövde knappt använde underskänkel utan styrde henne med övreskänkel!
Använder mig utav Gripstick när jag rider, så man sitter verkligen i sadeln, många tycker att det kanske är fusk, men jag tänker såhär: Om du aldrig har känt kännslan du ska till, hur ska du då kunna ha några mål?

Så nu när jag har känt hur det ska kännas så vet jag exakt vad jag ska sträva efter, hur jag ska sitta för att ge Zola mest stöd. Kommer succusivt ta bort gripstick för att kunna rida utan det. Vi har ju bara gripsticket på dressyrsadeln då den är sjukt hal att sitta i, men i allroundsadlen som inte är hal är det hur lätt som hälst att sitta ner. Så jag har kommit en bit på väg!

Åter till ridpasset, under ridpassets gång vart jag sugen på att testa Zolas vattenrädsla. Förut ville hon absolut inte gå i vattnet under några omständigheter. Och om du kom i galopp i skogen och sedan kom en stor vattenpöl så tvärnitade hon eller så försökte hon hoppa över den. Men idag (torsdags) gick hon bara i vattenpölen på ett djup av hela 1dm, sen stod hon där och sparkade med frambena i vattent. Jag trodde verkligen inte mina ögon, fick knappt iväg henne från vattenpölen! :D
Sedan skulle jag testa att trava i den, men då vart det tvär nit! haha!

Dagens outfit:





Min fotolärare hade sätt IG om han fått sett dessa bilder hah! Så ni får ursäkta dem, och min dåliga digitalkamera!

Ville bara summera detta ridpass, att det var som att rida Zola igen, och inte någon galen/slö/tråkig/jobbig/stark Zola, utan bara vanliga roliga Zola! :D


Varför ska det alltid regna när det är min dag...

Det är verkligen så typiskt, det regnar nästan alltid på min dag. Men när det är Madde som rider så är det strålande sol hela ridpasset. Slår vad om att om jag skulle byta dag med Madde (idag) skulle solen titta fram ändå! -.-

Hoppas det spricker upp i alla fall, hästarna står inne i alla fall, för snälla Josse kunde ta in min lilla häst, de andras med skulle jag tro. Så jag ska upp lite senare och släppa ut henne, och då hoppas jag på bättre väder!


Besviken!

Är kanske fel ord för att beskriva min häst idag. Först och främst när jag kom till stallet såg jag emot en dressyr pass. Men det vart ändringar. Eftersom hon släpptes på bete igår (för lång tid) så är hon tokig igen!

Blir så lack på Zola ibland, det går verkligen inte att få kontak med henne, spelade ingen roll att Emmy var inne, Zola fick Emmy att betee sig likadant. Hon drog ut mig från stallet 2 gånger. Jag var fortfarande cool lugn eftersom jag vet att det inte hjälper att bli arg, men man blir så besviken på henne, känns som allt man arbetat för är borta. Visst jag vet att det är en period sak, men man vill ha en häst som åtminstne kan stå i ett stall, som inte drar ut en ur stallet. Det är fan pinsamt att bli utdragen. Känns som alla tittar på en och tänker "va fan ska hon ha häst för när hon inte kan ha kontroll på den".

Usch!


Min dag!

Idag är det jag som ska ha Zola!
Ser verkligen fram emot det, vill verkligen upp till stallet nu, dock ska jag vänta på att min kille ska åka till jobbet först! Måste ju vinka hejdå!

Planen för Zola är bommar, eller om det blir dressyr, var verkligen jätte längesen. Hoppas bara att det inte kommer börja regna. Vill ha Sol när jag rider!


Foderartikel, om grovfoder - "allt i ett foder"

http://www.forskning.se/pressmeddelanden/pressmeddelandenarkiv2009/bragrovfodertillrackligtfortavlandehastar.5.343737ae1213a2bc0b58000865.html

Tycker att denna artikel var väldigt bra, både intressant och man lärde sig något! (:

Vill till Hööks nu!

Hallå, det är ju värsta REAN HÖÖKS nu!
Gissa om jag vill dit och handla, kanske lite efter med att se att det är rea, men jag öppnade just mailet. Och det är jäkligt mycke rea vill jag lova!

Smått irriterad!

Först och främst vill jag klar göra lite saker, så inte andra missförstår mina åsikter på min blogg!

Det handlar just om Kraft Rehab, ni som använder det om eran häst funkar bra på det så gör dem det. Har aldrig påstått att det är ett dåligt foder, bara att det finns dåliga ämnen i det, som hel helt tycker jag fodret är bra. Men tyvärr så är det så att om man rådfrågar foderexperter säger dem att man ska använda sig av råvaror, så som havre, korn kross, betfor, hö osv. Alltså inte "allt i ett foder" (även om dem är framtagna till hästar, och ska vara bra för dem).

Jag vill verkligen INTE ge mig ut i foderdjungeln igen, har haft väldigt stora problem med att hitta rätt foder till Zola. Och jag tycker det är jätte synd att få byta då jag vet att Zola och jag och min syster trivs med rehab. Men om det är så att hon får knölar av det så är det inte det ultimata fodret för MIN häst.

Tror ni med som läsare hade tagit bort det som skadade eran häst, eller tror jag fel?
Jag hoppas att jag tror rätt!

Vi misstänker kraften i nuläget, kanske har varit oklar med det med. Eftersom knölarna försvinner mer och mer. Men det kanske visar sig i det långa loppet att det inte är kraften!

Allt handlar även om sunt förnuft, man kan kanske inte få det perfekta. Det kommer alltid finnas något som är sämre ex i foderstaten. Så för er som tog illa upp för jag har tydligen sagt att Kraft Rehab är ett dåligt forder, förlåt. Det är ett bra forder till rätt sorts häst!



Dagens fråga!

Vad är eran favorit färg på eran häst?

Min är marinblå, oturligt nog passar Zola inte så bra i min favorit färg som är lila. Men hon passar för jäkla bra i Marinblått. Tror även hon skulle passa bra i olivgrönt. Så det får bli en ny färg att testa. Ska även testa beige så vi får helt enkelt se...

Idag fyller jag år!

Blir hela 19år. Så grattis till mig!


Vad roligt!

Tack alla för hjälpen/åsikter ni kommit med angående foder till Zola. Ska försöka läsa lite mer kring vad en häst egentligen behöver eftersom jag hört att pellets fooder så som Kraft innehåller dåliga ämnen. Föresten är det samma sak med müsli?

Hur som, så har Zola fått nya skor idag. Och hovslagaren tyckte kanske att vi var en aning larviga kring skona, han tyckte att det såg bra ut, men det hade fortfarande växt över. Men eftersom skon inte satt löst eller så skulle hon åtminstone kunna ha dem en vecka till. Men är man en orolig matte så är man. Och så hade det gått 9veckor sen sist så det var på tiden! 

Har ni några fler asikter/tips om foder så fortsätt att skriv!

Hovslagaren på G

Hovslagaren ringde igår, så idag ska han komma ut och sko Zola!
Super skönt eftersom hennes hovar har växt över skon på framhovarna, dock inte mycke enligt hovslagaren men mycke enligt mig!

Ska även plugga på lite om foder nu, så jag åtminstone har ett hum av vad Zola behöver för något i sin foderstat!

Om ni vill hjälpa till vore det super, Zola är i alla fall 19år, varmblodig travare på 1,52cm i mankhöjd, hon behöver ett foder som inte ger henne så mycket energi (vid ridning och sådant). Men hon behöver all fett hon kan få. Då hon lätt magrar ut på vinter halvåret.
Havre tål hon ej, och Lusern funkar i en vecka på Zola sen struntar hon i att äta det (vi har provat).

Kommer få en analys på höt som vi köper i höst. Så om någon har några tips och ideer att dela med sig, gör det! (:

Klar göra lite till angående knölarna!

Tänkte klar göra lite kring dessa knölar som jag skrev om i inlägget tidigare. Vet att jag har skrivit om dem i ett annat inlägg för si så där några veckor under rubriken skönhetsfel.

Knölarna dök alltså upp när vi började med kraften (Kraft Rehab) Först ganska liten, mellan skinkorna, den blev större och större. Tills den blev lika stor som en golfboll, sedan vart den mindre igen, och växte (max till en golfboll i storleken). Efter något år fanns det ett par stycken knölar mellan skinkorna som gick fram mot juvret (det är inte skimmelsjukan, då symtomen inte passar in). Sedan har knölarna dykt upp lite här och var, så nu finns dem mellan skinkorna, armhålan (båda sidor) uppe vid manken (kommer bild på den) sedan bredvid nosryggen (stör ej luftvägarna). Dem kommer och går men dem finns alltid kvar, så dem försvinner inte helt och hållet. 

Vi har tagit ut Vetrinär, men eftersom Zola inte har ont utav knölarna så trodde han det var ofarligt. Har läst på internet kring knölar, tagit kontakt med olika vetrinärer på mail/telefon och dem har svarat att det kan vara allt mellan hudsjukdom till allergi. Samtliga vetrinärer vill ha operations som sista utväg, eftersom dem sitter på ställen som rör sig, och där med hög infektionsrisk. Vi skulle höra av oss fall knölarna vart större än golfbollar. 
Knölarna bredvid nosryggen har ALDRIG blivit lika stor som en golfboll. Samtliga knölar är hårda och sitter precis under huden.

Anledningen till att vi misstänker Kraften är just för att knölarna började komma när vi bytte foder till kraft (hon har aldrig haft dessa innan) Och för 2 veckor sen får hon ingen kraft och samtliga knölar har blivit mindre. Har inte en blekaste vad i kraften som kan göra att hon reagerar (om de nu är det). Men det är som sagt lite misstankar kring det! 

Det är inte proteinknölar jag pratar om såvida dem inte kan bli lika stora som golfbollar, Zola har haft proteinknölar förut men dem såg inte likadana ut som dem här knölarna gör nu! 

Bild på knölen som är vid manken, den har även blivit mindre sen vi slutade med kraften!

Byta foder!

Blir nog att byta foder på Zola (igen). Tror att det är Kraften som orsakar dessa knölar som hon har. Nu har hon inte fått någon kraft på ett tag och alla snölar som hon haft har börjat gått ner i storlek. Det var ungefär 2,5år sen vi började med kraften och gissa vad - Jo knölarna började komma då!

Så vi ska sluta med kraften ett tag nu, och köpa lite mineraler, så ska hon få det och betfor. Hon behöver ju inte direkt något mer egentligen!

Så vad tror ni, kan det vara kraften som gör att knölarna kommer?

Regn, Regn och åter Regn!

Nu har det regnat konstant i 2dagar, och nu öser det verkligen ner. Snart sjka jag till stallet och ta in min lilla blöta häst (efter jag skrivit klart detta). Så hon ska få stå inne en stund nu. Har hört att det ska bli hårdare koll på om hästarna får komma in de 6timmar det måste vara inne om dagen (om det ej har något skydd i hagen) Så man vill ju inte åka dit för att man inte tar in hästen, dock tror jag det är skönast för hästen att vara ute hela tiden under sommaren (dock inte 30 grader stek het sol utan någon skugga!)

Ska städa och fixa lite i stallet också. Får se om jag rider, Zolas hovar ser allt annat än bra ut och hovslagaren ska komma i början av nästa vecka så vi får hoppas det blir i morgon!

Nu blir det stallet!

Blir nog ingen film ikväll!

Har suttit nu i 1timme för att ens komma in på min youtube kanal, och när jag väl gör det står det att det ska ta 100min för att lägga upp en film så jag säger ALDRIG! 
Så vi får se fall det kommer upp någon i morgon istället!

Underbara häst!

Red ett litet pass på banan idag, vart mest markarbete mixat med dressyr!
Och Zola var underbar att rida, jätte snäll och arbetsvillig det trodde jag verkligen inte om henne. I stallet såg hon så himla opepp ut så jag hade förberett mig på det värsta!

Red i ungefär 40min bara för att känna igenom henne, hon fick stå igår för det kom en åskskur så Madde ville inte longera vilken jag förstår!

Har till och med filmat, så vi får hoppas det kommer film, har ju gjort något konstigt med mitt googleaccount/youtube så vi får hålla tummarna!


Plugg!

Fick hem massa plugg från kursen med "lyftteknik" idag, angående lite saker kring mitt jobb, eller ja där jag ska jobba i sommar! 

Dock inte det roligaste att få hem läxa på 28papper som man ska kunna tills i morgon -.- Så det blev iget stallet för mig, Madde är i alla fall så snäll så hon fixar det. Så idag skulle Zola longeras! 

Och i morgon blir det ett dressyrpass! :D

Working!

Idag är det andra dagen på inskolningen där jag ska jobba, så nu kan jag jobba på hela huset och bring in some cash! :D

Madde har Zola idag, får se vad de hittar på, just nu spöregnar det...

Zola är igång!

Zola är igång nu igen!
Super härligt, dock får jag inte börja rida försen på onsdag (om jag hinner då...) Hoppas det i alla fall! :D

Vart en skogstur för Zola idag, närmare bestämmt kolteppan!

Måste tipsa!

http://ryttarskvaller.webblogg.se/index.html om denna blogg, för er som saknar toprider (om jag inte mins fel) så lär ni inte bli besvikta på denna blogg! 

Så kika in!

För jag har tagit Studenten!

Japp, jag har tagit studenten, jisses vad konstigt det känns, känns verkligen som jag ska tillbaka till skolan i morgon, eller rättare sagt i höst. Man har ju ställt in sig på att man bara har sommarlov. Men så är ju inte fallet! 

Kom just hem från Zola, så nu har hon fått lite mat, och bivit rycktad!
Imorgon sätter vi igång henne efter en veckas vila! :D :D :D :D Kommer bli kuuul! :D

Åhh just ja, jag tycker att alla ska besöka min hemsida som jag fått utav Madde i studentpresent. Det är min persomliga fotohemsida! ---> http://www.wix.com/hanssenbeatrice/photo

Sista gången!

Detta är sista gången jag bloggar från skolans datorer, för i morgon smäller det. Ingen mer skola för min del!
Eller i framtiden kanske, men inte än på ett tag i alla fall!
Känns ganska vemodigt att lämna klassen, vi har ju ändå gått 3 år tillsammans, känns som vi är en stor familj!

Så hejdå KlasseN!

Skulle hon klä sig i beige?

Har suttit och kollat runt på olika hem sidor och jag har kommit fram till att jag gillar verkligen beige, färgen är jäkligt snygg på vissa hästar!
Men nu är frågan Tror ni att Zola passar i beige?

Dock vart det inte riktigt den beige som jag gillar, den är mer och latte hållet, men vad tror ni?

 


Blogg tips!

Här kan ni läsa om alla hästar i vårat stall, och vad vi som ägare gör på fritiden! ---> http://stallmolke.blogg.se/

Enjoy!

Dagens Fråga!

Vilken hästbutik handlar ni mest utav?

Jag måste nog säga att det är Hööks, eller ingvaldstorp. Finns ju som sagt inte så många hästbutiker kring där jag bor! Närmsta är väl 3mil!

Varför är det såå...?

Var i stallet en snabbis igår och kollade till Zola, för att sedan dra på ölbrännboll. Men när jag väl kommer till stallet och ropar på Zola så kommer hon gnäggande och springande till mig i hagen (brukar aldrig göra så) sedan står jag coh myser med henne en stund och sedan kollar över henne så hon inte har några sår osv. Tror ni inte att jag får världens sötaste blick av Zola som man kan tolka såhär "men matte, ska inte du rida och hålla på med mig idag heller... :("
Gisses vad jag bara ville vara i stallet med min häst då. Jag vet att hon har vilovecka men jag VILL rida!
Saknar och rida henne massor. Plus när man får den där blicken - Samma sak för er?

Idag ska jag upp till stallet och rida en sväng i alla fall! :D

Hööks!

Har varit inne på hööks hemsida och "föster shoppat lite" och jag VILL ha massor. Kanske blir en tripp till hööks när skatteåterbäringen kommer! :D

Vill nämligen ha ett par till ridbyxor (som sitter lika bra som mina rutiga) och ett nytt schabrak till både dressyrsadeln och allroundsadeln. Sen är lär det bli lite smått och gått, så som flugspray och annat!
Pallar inte att beställa, mycket roligare och gå i en affär! :D Eller vad tycker ni?



Vet ni någr andra prisvärda häst affärer/webbsidor där dem har mycket roliga/färgglada saker, skriv gärna en kommentar!


Dagens fråga!

Hur många har ett konto på bukefalos?

Jag har ett i alla fall!

Dagens fråga/fundering?

Tror ni att det är lika vanligt med fång på mustangerna i Amerika?

Jag tror inte det är vanligt, med tanke på att dem hästarna är anpassade efter den naturen de lever i. Ena dagen kanske dem inte får mat, andra dagen kanske dem hittar ett perfekt ställe där dem får mat. 

Jag kanske är ute och cyklar men det är i alla fall vad jag tror. Annars skulle det vara ganska konstigt att Mustanger får fång på "hemmaplan" så att säga! 
Att dem får fång när dem är i fångenskap där dem har tillgång till massor av mat. Det är en annan sak!

Vilar veckan ut!

Jag och Madde har pratat lite, och vi har bestämmt att Zola ska få vila denna vecka och att vi sätter igång henne nästa.
Är verkligen för vamt att rida nu, +31 grader i skuggan så. Blir inte kallt försen runt 11 på kvällen! 

Nästa vecka blir det morgonturer innan alla blinningar och mygg kommer!
Älckar att rida på morgonen, någon mer som gör?

Inte för varmt och inte för kallt, och inget som stör så som flugor osv!

Madde har Zola idag!

Madde har Zola idag, vet inte vad dom ska hitta på!
Själv får jag besök av klassen, eftersom vi tar studenten på Lördag så passar det väl att vi börjar hänga nu! ;)

Bränd? - JAA!

Har varit vid stranden hela dagen idag, och jag är BRÄND. Får ha en sommarklänning på mig som inte sitter åt alls, för annars gör det ont! :( Men om man ska bli brun får man lida pin ;).

Zola släpptes i paddocken idag, men hon var ganska trött (även fall dem stått inne från kl 9 idag). Men hon fick lite motion!
Snart ska hon även få sin sommar vila, tror det blir nästa vecka, eller så. Får se hur det blir, börjar ju inte jobba försen v 26 så jag har det ganska lungt fram tills dess! (:


Dagens fråga!

När ni handlar schabrak/vojlok osv, tänker ni alltid på att matcha en outfit?

Jag brukar inte tänka på det, nu har det blivit mer och mer på senare tid. Dels för att man får inspration av andra som matchar!
Men skulle dock inte betala en förmögenhet för att ha exakt samma färg på lindor och shabrak och en tröja till mig själv!

Så hur gör ni?

Tillbaka!

Har varit så himla mycket nu dessa dagar så jag har inte hunnit blogga, plus att det har varit fint väder och då vill man ju inte sitta vid datan hela tiden! (:

Zola har i alla fall lugnat ner sig, lite gnäggande kan det väl bli, men hon är jätte lugn och fin i stallet, precis så som hon var förut!
Hon har fått vila två dagar i rad nu, så ikväll kanske det blir ett litet pass i paddocken, lite dressyr inspererat skulle jag tro!
Längtar! :D

Överlevde!

Nu är jag här igen, och jag lever. Zola var inte allt för tokig idag i alla fall. Mest jobbig var hon när jag skulle göra iordning henne till tömmkörnings passet, då ville hon absolut inte stå still. Men så fort jag börja tömmköra vart hon sitta gamla jag igen. Liksom nu är det jobb som gäller jag kan inte fjanta runt så mycket. Och gisses vad fin hon var när jag tömmkörde.

Körde ett intensivt pass, eftersom hon gärna ville tänka på annat så vart det mycket övergångar och byta varv. Så hon hade något och tänka på. Och gissa, jag vart inte arg på henne någon gång, trodde verkligen att det skulle sluta med att jag var as arg eller att jag släpades efter i sanden i tömmarna. Men ikke sa nikke, kalas fin häst!

När hon kom in var hon lite stissig, så hon fick vila i boxen en stund, eller ja jag släppte ut henne när hon kopplat av!
Sedan när jag släppt ut henne i "vinterhagen" med peggy började hon förstås gnägga och springa omkring, men när hon fattade att hon ej var så populär började hon bete sakta men säker!

Så jag är verkligen stolt över henne. Dock är hon inte vad hon brukar vara än men det vart framsteg idag i alla fall! :D

Tömmköra idag!

Eftersom Zola inte är sitt gamla fina jag just nu, så ska jag försöka tömmköra henne, hon brukar koncentrera sig mer när man tömmkör än när man rider, så vi får hoppas att det fungerar. Om jag ens hinner utföra det, så jag inte blir klämd av henne i gången eller något så som hon håller på!

Så om ni inte hör något från mig så kan det ha gått illa!

Seperations ångest...

Japp, det är vad min häst lider utav. Synd bara att inte den andra hästen bryr sig lika mycket som min då. Inte roligt det där att behöva säga åt Zola att "nej, hon är inte intresserad, och hon vill inte ha dig som en sådan vän".

Nej men seriöst, går ju knappt att hålla på med hästen ens, är som det har gått ett skott genom huvudet på henne och hon tappat allt vad uppfostran är!

Är det någon som har några tips på hur man hanskas med en sådan häst, eller så man kan få bort Zolas seperations ångest?

Tokig häst?

igår skulle Madde rida i paddocken, men det gick vl inte så värst bra. Först började det med att Zola gick över Madde när hon hämtade henne i hagen, det fortsatte även i stallet. (förut har vi haft problem med att ha Zola själv inne, och då när hon får "panik" får man ingen kontakt med henne för hon bara springer runt i gången, detta hände igår med, även fall vi hade en annan häst inne.) Så Madde var lagom sur.

Ridpasset började med att hon taktade runt, och gnäggade (vilket hon aldrig brukar göra) så Madde tog av all utrustning och släppte Zola i paddocken, så hon skulle få ut sin "energi". Sen satte Madde på utrustningen igen och skulle hoppa upp, då ser Zola ett par kor som har rymt, och det var grymt läskigt. Fem steg fram- titta - tre steg fram- titta- fyra steg fram- titta osv, så det var den ridturen.

Är dock lite orolig att Zola ska rymma, för hon beteer sig precis som för 2år sen, när hon rymde till grannhästen Lollipop. Även fall det står hästar i hagen hos henne, och jag har verkligen ingen lust att springa och leta efter en förrymd häst vill jag lova!

Så jag får hålla tummarna att hon stannar i hagen den här sommaren. Det konstiga är ju att hon beteer sig som hon ej ser någon annan häst i hagen, och att hon då upptäcker att hon är "själv" och får panik och springer omkring och gnäggar och sticker ut från hagen....

RSS 2.0