Tvättat klart.

Nu har sista maskinen blivit klar, med min jacka och en vojlock. Och snart blir det räkna matte. Städningen är klar med.

Hade en litet paus förut och kollade på Ponnyakuten. Och jag kan ju säga att jag är GLAD att jag inte har en häst som beeter sig som deras. Tror inte jag skulle klara av det i längden. Så Hiss till de ryttare som kämpar med sina hästar, även fall de är som de på ponnyakuten!

Jag ska sluta tvätta vitt.

Har förstört min vita jacka, vita vojlock och schabrak. Har även förstört Zolas vita paddar man har under lindorna. Hur lyckas jag?

Jag tvättar allt som är ljust med ljust. Men lik förbannat blir det missfärgat. Aja kan vara snyggt med bebisblått kanske? 


vad är det här för något?

Var ute på olika sidor för att hitta märket Cooperfield. Ett märke som jag tycker är bra, och de gör snygga grejor. Har ett schabrak får det märket. 

Men mitt i allt hittade jag den här:

Det ska vara en sadel till de hästar som har problem med ryggen/känsliga (men då ska man väl ändå inte rida på dem kan jag tycka) Men vem köper en sådan sadel, seriöst jag trodde först det var någon slags vattenflaska eller något i de stuket. Kan ju i alla fall inte vara bekväm att rida i?

Tvätta, plugga, städa.

Har precis satt på en tvättmaskin med Zolas Schabrak, vart några stycken som jag fick hem. Typ alla utom 2 för att vara exakt. Ska städa med. Mitt rum behöver det verkligen. Sen ska det pluggas med, så jag har fullt upp idag!
Tur att man slutade tidigt då. 
Hjälp?

Zola har fått en väldigt dålig ovana, hon gnuggar svansen mot väggen osv, svansen blir jätte ful, hon gör så när hon brunstar tänkte fall ni kanske visste vad det kunde vara?
Jag smörjer mot exem, men jag tror inte att det är det, är det en ful ovana eller gör hon det för att sprida sin doft när hon brunstar?
Bilden är ganska otydlig, men svansen är jätte sliten där uppe vid svansroten.

Måste köpa nya ridbyxor.

Måste köpa nya ridbyxor, mina favisar är det hål i, mitt i röven. Vilket inte går att laga. Har redan lagat dem en gång förut. Eller så var det Madde, kommer inte ihåg. Sen hr dom spruckit vid knät. Så nya ridbyxor blir det. Får se fall man kommer iväg till hästbutiken för att handla. Är lite sugen på vinrött. Eller grå?
Får se fall jag får låna bilen någon dag, och om någon vill följa med, annars får Andreas följa med om han vill eller inte haha! (:

Madde tar Zola idag.

Har inget stall idag, måste verkligen plugga då jag ligger efter i matten. Inte bra!
Fick ju som sagt IG i matte b förra året, och nu när ja väl ligger på G så måste jag kämpa lite.

Vill ha ny sadel nu.

Längtar som bara tusan till sommaren så jag kan köpa tekna sadeln. Är så grymt sugen på den så det finns inte. Hoppas bara den är upp till alla förväntningar som jag har på den. Kan ju lätt bli så att man har så höga förväntningar att man blir besviken när man köper den, eller testar. 

Funderar på fall det är värt att åka upp till sola (sadelmagasinet) och hämta en eller två i olika storlekar och testa rida i den innan man köper. Men det måste förstås passa med schemat i sommar eftersom man måste åka upp med sadeln 2dagar senare. 

Eller om det går att de skickar ner sadeln till en närmare butik så man kan åka dit. Tror ni det skulle funka?

Snabb fråga?

Hur mycket betalar ni eran hovslagare?

Själv betalade jag nu 800:- för helskoning + broddar + sulor och nya skor. (vinterskona kan man ju som sagt använda två omgångar) 

Annars betalar vi 700:- för vanlig helskoning. Och 500:- för halvskoniong.

Så vad betalar ni?

Hovslagaren kom!

Idag kom hovslagaren och skodde alla hästar i stallet. Så Zola fick vila idag. Brukar inte rida när hon är nyskodd. Och jag hann inte rida innan för hovslagaren kom på ganska kort besked 1timme innan han skulle komma hörde han av sig. Så det var bara upp till stallet. 

Så nu är hon nyskodd och fin. Och hon har 4 broddhål runt om, halleluja! 


Hästar på rymmen!

När jag kom till stallet idag fick jag höra att Zola och Cimba hade varit på rymmen pga att ena grinden var öppen. Vi har nämligen två grindar till en av hagarna, och vi brukar "alltid" använda den närmst stallet. Men igår när min syster tog in Zola så stod hon närmst den andra. Hon glömde stänga den grinden (Zola var ensam i hagen) och i morse så var den öppen. 

Så Zola och Cimba hade sprungit runt i hela Målke innan stallägaren fått tag på dem. Så de hade fått lite motion i alla fall! 


Snabb fråga?

Brukar ni ha grimmor på hästen i hagen?

Jag brukar in ha det, eftersom det är lätt att hästarna fastnar med den. Sen så får Zola skav av grimmor när hon ha dem på sig i hagen. Fast det finns ju fördelar med att ha grimma med. Fall hästen skulle rymma eller så. 

Det har väl hänt att jag har haft grimma på Zola i hagen, när hon kan vara svårfångad eller när hon bara är ute 40min efter ridning när jag mockar och så!

Visste ni?

Satt och läste i min trafikbok nyss och läste att man inte för köra häst och vagn när man är alkoholpåverkad, det räknas ju som ett fordon. Samma sak gäller när man cyklar. Så det kanske är något att tänka på innan man ska upp i vagnen och köra iväg hem... (:

Zola fick vila.

Igår fick Zola vila, hon fick sin massage idag med även fall jag inte skulle rida. Och det hjälper verkligen. Hennes rygg är inte alls stel, och hon lägger inte örona bakåt längre när man masserar! 

Annars mådde hon prima. Får se vad Madde hittar på med Zola idag, det är ju som och plusgrader ute så jag hoppas att hon gör något. Man kanske skulle följa med och ta kort men vi får se!

Dagen efter...

Lite smått trött efter gårdagen, kom hem vid 2 på natten ungefär. Det var fest hos min kompis. Mycket roligt även fall den spårade lite. Får se om dem hör av sig om de behöver hjälpa med att städa. 

Annars mår jag prima, ingen baksmälla den här gången i alla fall. Bara för lite sömn, Skulle egntligen följt med pappa och hämta spån till Zola idag, och kanske fått lära mig köra trabsport. Men det får bli en annan dag helt enkelt.

Ja tack till Snooze!

Idag började kl 10, men åkte in till stan ändå för att träna, motivationen var inte på topp kan jag säga. Men efter ett tag kom jag och Moa igång.
Fick även lära mig hur man byter olja i en bil idag. Tog nämligen andreas bil till stan idag och den var minst sagt konstig! röck och hade sig. Vart lite irriterad men tydligen kan det hända så med bilar när det är kallt ute. Sa i alla fall pappa (han är bilmeck så jag litar nog på honom).
Snart börjar den andra lektionen och sen är det bara en kvar tills jag slutar! Då blir det upp till stallet. Idag ska Zola få stå.

Kom just hem från stallet.

Har nyss kommit hem från stallet. Och idag gick det över all förväntan. Zola var super! 
Tror aldrig det har gått så bra som det gjorde idag. Alltså jag tömmkörde och hon brukar vara bråkig och väldigt bakåt tänkande när man tömmkör, plus att hon oftast går bakom hand, och "vinglar". 

Men idag gick det verkligen super, hon trampade på bra i den djupa snön, och jag fick till och med galopp (hon brukar inte vilja fatta galopp när man tömmkör) Höll på i ca 30min. Och hon vart ganska trött. Men det är bra för henne med, hon som lagrar energi! Mysa lite innan stallet.

Kom just hem från skolan. Hade bara en lektion idag, så jag fattar inte varför jag egentligen inte tog den tidiga bussen hem istället för att vänta 2timmar. Fick lite saker handlade i alla fall, blir ny hårfärg till kvällen! Mörkbrunt.

Men nu blir det lite mys med Cougar Town innan stallet. Ska ju släppa in Zola idag och vill inte att hon ska komma in super tidigt!

Tar inte med mig kameran till stallet, idag. Det är så jäkla kallt ute, och batteriet blir sämre av superkallt/supervamt så.

Tömmkörning idag!

Idag blir det tömmkörning för Zolas del, det är så jäkla kallt ute och jag fryser så lätt när jag rider, och det skadar ju inte med lite motion för min del heller, plus att man blir varm. Hoppas det kommer gå bra, det var ett tag sen jag tömmkörde. Och Zola har ju en tendens att bråka lite i början!
Men nu blir det gymmet med Moa!

Strul med blogg.se

Skulle publicera vinnaren i natt, men det inlägget kom tydligen inte upp. Har försökt publicerat det igen och det dyker fortfarande inte upp.
Men vinnaren är i alla fall http://satilaryttaren.blogg.se/ Grattis!
Rätt svar var Träns. Och här kommer bilden!

Pretty in Purple!

Satt och googlade lite på lila prylar, och vem kan tacka nej till detta?
Super snyggt, enligt mig i alla fall. Synd bara att Zola inte klär sig så bra i lila, men men. Skulle i varje fall inte tacka nej till allt detta!


Nya Citroen c4

Lila Boj transport

Och lila häst outfit.


klirr i kassan.

Fick reda på att jag ska jobba hela sommaren. Så då blir det klirr i kassan!
Mycket bra!

Då blir det alltså en Tekna sadel till sommaren, troligtvis då jag har blivit lite smått övertalad av Minfux.blogg.se att det är en super sadel. Plus att jag tycker att den är sjukt snygg!
Nu gäller det bara lite reaserch vilken bomvidd hon ska ha osv. Har som sagt noll koll!

Föresten, finns det några nackdelar med Tekna dressyrsadel? Och är sitsstorleken stor/liten/lagom?Glömde kameran tyvärr, får bli blider i morgon!


Super Zola.

Idag fick Zola massa ompyssling, hon fick nämligen hö i gången när hon kom in. Så jag rycktade henne i över en timme (hon äter ganska sakta) Sen vart det massage på det.

Red ut en sväng i det fina vädret med, vart lilla målkerundan och dressyr på åkern. Super pigg brud!
gjorde mycket volter och trav, ingen galopp då jag tyckte att traven inte var som jag ville. Men när jag fick de stegen jag ville ha så gav jag mig. Ibland blir hon sur och tvär när man kräver för mycket. Så det gäller att lägga av i tid, och när hon fortfarande tycker det är roligt!
Red i ungefär 40-50 min.

Känner att även jag har utvecklats, har börjat tänkt väldigt mycket på min sits. Och det hjälper Zola jätte mycket. Och det är blir så roligt att rida med!


Trött.

Även fall jag fick sova ut i morse, för att vara exakt till kl 10:10 så är jag trött. Vill bara sova mer, men det går inte, eller jag ska inte eftersom jag ska upp tidigt i morgon.

Ska upp och äta lite frukost sen blir det stallet. Eller det kanske räknas som lunch nu?

Tar med mig kameran nu när det är ljust i alla fall, synd bara att det inte är några i stallet vid den här tiden...

Tävlingsdags.Först till rätt svar får en länkning.
Ledtråd: Finns i sadelkammaren.


Vinnare är...

Vinnaren är http://satilaryttaren.blogg.se/ som svarade träns, vilket var det korrekta svaret. Grattis! 

Här kommer bilden utan att den är "blurrad": Gymmet.

Idag var man på gymmet med syster yster. Kan ju säga att hon var mycket mer engagerad än vad jag var, och der resulterade i en sträkning i ryggen. Inte så bra. Så Zola fick vila idag, eller hon fick sin massage. Sen vart hon noga rycktad! 

För min del känns det som om jag kommer ha träningsvärk i morgon. Har inte gymmat på jag vet inte hur länge sen. Plus att vi inte har någon idrott i trean så man får ingen motion alls. Och jag märkte att jag är väldigt otränad. Inte bra! 

Men i morgon blir det rida utan stigbyglar, får se hur magen tar det med träningsvärk och allt!


Tävlingsdags.

Imorgon drar det igång en ny tävling så håll utkik. Kommer runt halv 10.

Först till rätt svar får en läkning!

Tips.

Har ett tips till er som fotograferar väldigt mycket.

Ni vet ju hur det blir när man fotograferar med blixt, man blir vit i ansiktet, och man har lätt för att få röda ögon. Plus att ljuset blir jätte skarpt.
Mitt tips är håll en bit hushållspapper för blixten, funkar även bra med ex bakplåtspapper. Eller papper som man kan skymta ljus igenom.
Ljuset blir mycket mjukare och det blir ett mer korrekt ljus. 

Du kan även använda papper med färg, för att få hela bilden i sådan färg! 

Exempel:

Hårt och kallt ljus. Ser inte så naturligt ut. Fotad med blixt utan någon "softbox" (hushållspapper)Mycket varmare ljus, inte så blek. Något mörkbild. Men Den blir mycket lättare att redigera än den innan. Fotad med "softbox" (hushållspapper). 

INGEN AV BILDERNA ÄR REDIGERADE!

Mini bildbomb.


Här kommer lite bilder från stallet idag. Alla är redigerade, bilderna är på Peggy och Cimba!


Så här ser min utställning ut!

Här kommer lite bilder från min utställning. Eller så det ser ut när det hänger uppe. Enjoy!
Tycker det är lite roligt...

Har tänkt på en sak. När man är en ägare till en fd. travare och man pratar med någon som inte har en travare. Har ni tänkt på en sak att dem blir väldigt nervösa?
De jag har pratat med blir väldigt nervösa när man pratar om travare. Och den man pratar med inte tycker om travare, de försöker slingra sig snyggt att de inte gillar travare, eller att det inte är en häst för dem. Mitt svar till dem är, varför försöka slinga sig snyggt? Det är väl bara att säga att man inte gillar den sorts häst?
Jag kan personligen säga att jag är inget fan av araber, tycker inte om derast temprament eller deras utseende. Och det står jag för. Så varför ska man vara så fin känslig när det gäller travare. Jag skulle inte ta illa upp av att någon sa att de tycker travare är fula eller att det inte gillar deras temprament. Det är en åsikt som en människa får ha, likså så att jag inte gillar färgen röd på fuxar. Det är väl inget med det liksom, eller?

Kan dagen gå långsammare?

Känns som jag har suttit här i 3veckor ungefär, har verkligen inget att göra i skolan. Förstår inte det, vi kommer till skolan och bara sitter av tiden, grymt irriterande. Just när man kan göra så mycket mer. Så som att vara i stallet och rida, istället för att rida när det är mörkt. Jag personligen tycker att man får så mycket mer när man rider när det är ljust än när det är mörkt. Plus så kan man ta kort och filma vilket är bra. Får se hur det blir till våran fall jag kan lära mig köra släp så kanske det blir lättare att ta sig till träningar, eller om tränaren kommer ut det skulle ju vara bäst. Fall man skulle glömma något, vilket jag gör lätt!

Snabbfråga.

Har ni broddar på alla fyra hovar?
I det förra stallet som Zola stod i fick vi inte ha broddar runt om i hagen, självklart fick vi skruva på dem när vi skulle ut och rida, men ej ha dem på i hagen. Fall det skulle blir bråk med sparkar osv. Eftersom Zola kan vara lite "sparkglad" när någon kommer nära hennes hö så vart det nog Zola som gjorde att detta förbud kom till.

Utställningen är kvar!

Var med pappa och Andreas och kollade på min utställning. Och den hänger kvar, hade fått goda kommentarer i gästboken med. Bilder kommer eventuellt från utställningen i morgon för er som inte har möjlighet att komma och kolla!

Zola fick ett longerpass på åkern idag, mest frö att få ut all överskotts energi som damen har. Gick inte att släppa henne i paddocken då det är is under snön.

Imorgon blir det photosession i stallet, kommer bilder!

Snart...

Snart ska allmänheten se min utställning, och jag är NERVÖS!
Tänk om de inte gillar den?!
Känns som jag vill ta ner allt igen, och sedan åke hem med tavlorna. Men nu ska de hänga där i två veckor...

Någon som kan berätta...

Som ni vet har jag och min syster funderat på en dressyrsadel, ska man ha läder eller syntet?
Hur sköter man en syntetsadel?
Finns det några nackdelar med en syntetsadel?
Eftersom jag inte har så bra erfarenhet av syntetsadlar, ridit i en 3gånger i hela mitt liv, den var väldigt skön!
Men ska man satsa på en läder?

Hmm?

Funderade på en sak, angående hovar. Tvättar eran hovslagare av sina verktyg med bakteriedödande efter han har skott er häst?
Min gör det, och jag har sett andra göra det med, och de som inte gör det. Jag kan inte så mycket om hovar, om det finns något som kan smitta från ena hästen till en annan. Men fall det finns, så är det ju inte bra att de inte tvättar av verktygen...
tvättar eran hovslgare av verktygen?

Jag vill...

Madde som har stallet idag, men jag vill dit själv, eller rättare sagt jag vill bara rida. Är så grymt kul när det går bra! Såhär bra har det inte gått på länge, super fin häst jag har, ville bara säga det!
Men idag hinner jag inte, har fullt upp med fotoutställningen och skriva CV och personliga brev. Så nu ska jag ha ett jobb!
I morgon hinner jag inte heller till stallet, sluta mega sent, men ska eventuellt följa med Madde till stallet, ska fotografera henne till en fotouppgift i skolan. Har ganska många idér som innebär, stallkläder och massa hö!

Stallet snart igen.

Ska snart till stallet och kvällsfordra, men först ska jag kolla lite på Modern family, grymt rolig serie!

Börjar även bli lite nervös, ska ställa ut min fotoutställning i morgon. Har ingen aning om hur folk kommer att reagera, men jag hoppas att det blir possetivt!

Utställningen kommer äga rum på Ängeln i Katrineholm. I så kallad "hörnan". Alla är varmt välkomna!


Smak prov från utställningen!


Vinnaren är....

Vinnaren i tävlingen är http://minfux.blogg.se/ som gissade på korn, kanske inte 100% rätt men det var närmast i alla fall. På bilden är det kornkross!

Redrigerat bilden i photoshop, använde mig av ett glasfilter.

Grattis till Jossan i alla fall (http://minfux.blogg.se/)!

Vad tycker ni?

Satt och läste en gammal tidning i stallet, och så läste jag att dem har tagit bort prispengarna i ponnyklasserna. Detta hände 2007 och tidningen var från 2009 så det kanske har åter infört det igen men jag undrar vad tycker ni?

Ska man ha prispengar i ponnyklasserna?

Anledningen till att dem tog bort det var för att dem tyckte inte barn skulle behöva tävla om pengar, vilket jag kan hålla med om lite grann. Men du får ju liksom tävla upp till du är 18. Kan tycka att det kanske är lite tidigt att börja tävla om pengar när du är 7-8 år kanske, men när du närmar i dig 15år och uppåt så kanske det är mer lägligt? Stallplats!

Vårt stall har fortfarande en box att hyra ut.

- 700:-/månaden
Då ingår, utsläpp och kvällsfordring (vardagar).
Du sköter din häst själv med insläpp, självklart kan man hjälpas åt!
Vi delar på helgsjouren. 

Det finns belyst paddock med hinder. Det ingår minst 1skåp, om du vill ha ett till går det att fixas. Det finns 4 hagar.
I stallet är det mest ungdomar, mellan 15-18. Sen såklart stallägaren som är lite av en ungdom i sättet!

Finns över 30 ridvägar, möjlighet att rida tillsammans finns!
1 åker som vi får rida på året runt!

Hör bara av er
!

Finns mellan Katrineholm och Vingåker! 

Hur man ska ramla av!

Här kommer det en video, på hur man ska ramla av som ryttare, det kommer förklaringar om det var ett bra fall eller fall det var ett dåligt fall! 

http://www.youtube.com/watch?v=WgjVORA9LIE&feature=fvsr

Hur får ni det så det blir ett filmklipp?

Kan inte infoga länkar på min blogg, för länkloggan är "låst" så det går inte att klicka på den!

Eller så är det jag som är lite trög. Vem vet, men jag klickade på "bädda in" på youtube och fick massa konstiga tecken men när jag länka det som en film så går det inte. Frustrerad!

Filmen finns på länken!

Kanon dag!

Började med stalljour, och den gick jätte fort, tills jag var tvungen att vänta på att Zola hade käkat upp sitt morgon hö. Kände verkligen för att rida idag.

Gick och hämtade henne, hon vart lite smått förvånad. Vart ett dressyr/markarbetes pass idag på åkern. Hon var kalas fin! 
Lite pigg, men vad kan man vänta sig när hon fick stå igår? 
Hon arbetade super, och hennes steg i den ljupa snön kändes knappt, kändes som vi flög fram! 
Det har verkligen släppt i ryggen nu, hon behöver fortfarande massage, men man känner verkligen en skillnad. Förut kändes det som det var ett stop, alltså något som hindrade henne att arbeta som hon skulle. 

Gjorde även super snygga skänkelvikningar idag, trodde inte det skulle gå så bra men det gjorde det. Och i höger varv dessutom! 

Snart kommer Andreas och hämtar mig, han och jag och hans föräldrar ska ut och äta!
Glöm inte tävlingen!

Tävling!

Så vad föreställer bilden?
Ledtråd: Finns i min foderlåda, först till rätt svar får en länkning!


Jag insåg just...

att jag tror jag skippar loggan med mitt namn på, ser lite tattigt ut med en svart runt bara sådär, eftersom jag har en tapet som bakgrund.

På min data ser man inte det, då är bakgrunden helt svart så då såg det bra ut, men nu. nej, nej, nej!

Imorgon är det upp med tuppen, har stalljouren! Ska se hur många vändor det blir till stallet!

Imorgon kommer det eventuellt en bildbomb av stallet!

TÄVLINGEN KOMMER I MORGON, SÅ MISSA INTE!

Tävling!

Tänkte dra igång en liten tävling här på bloggen. Tävlingen drar igång i morgon så håll utkik!In med nytt och ut med gammalt.

Är det bara jag som känner att man vill slänga det gamla och in med det nya?

Är så sugen på att köpa massor av nya saker till Zola och till mig, nya schabrak, benlindor, träns, grimmor, benskydd you name it!
Fast det finns ett problem, inte så mycket pengar. 1050 är på tok för lite för en student med häst! hah.

Men nu är det spara, spara till studenten och till dressyrsadeln!

Kanske att jag klickar hem den där super snygga jackan från hööks, eller om jag åker dit och köper den istället vem vet! Snygg är den i alla fall!


Snön bara yr!

Idag hade Madde stalljour, hon ska upp och rida lite senare i snön. Varför kommer det mer snö?! Vill inte. 
Men först ska vi se fall jag får låna bilen, då bär det av till Ö&B för att köpa en ny kvast. Den andra gick sönder som Madde köpte. Och de kvastarna vi har i stallet är SÄMST! 

Får se vad Madde hittar på med Zola!

Blir inte sån bra uppdatering idag.

Ska virus söka min data eftersom den äter upp mina bilder. Blir så frustrerad, alla mina bilder är helt borta till och med mina projektbilder. Jag vet att man ska ha en back-up men när min andra hårddisk kan krascha när som helst så valde jag att inte ha någon back-up. Aja eftersom virussökningen kan ta sin lilla tid så blir uppdateringen något sämre idag!

Så ni alla vet!

Besviken...

Innan jag åkte till stallet idag kände jag hur min mage började bli orolig. Nu tänker ni säkert på magsjukan. Men det är det inte, jag har en så kallas "stress" mage. Vilket gör att när jag blir stressad över något/grubblar (lite för mycket) så får jag ont i magen. Vet ej vad som utlöser det hela, och ibland vet jag inte ens vad jag grubblar över.  Och när magknipen kommer så är det bara att tacka för sig och lägga sig och sova en stund. 

Där av inget dressyr pass, tyvärr... Blir så besviken, jag som sett fram emot det!

Zola fick i alla fall en grundlig ryckt och massage på ryggen och bog. Ryggen behövs fortfarande men man ser resultat. Förut vart hon lite smått sur över hela situationen med att klämma och känna på ryggen. Men nu börjar hon bli mer avslappnad! 

Bild från 2008 kanske, jag och Zola som hoppar 60cm skulle jag tro!Svar på frågestunden.

Jossan (http://minfux.blogg.se/): Mina mål med Zola är att utvecklas så pass mycket som det går. När jag och min syster fick henne så red vi på ridskola och för en tränare med Zola. Men nu på den senaste tiden har det inte blivit av helt enkelt. Både jag och Zola har tappat jätte mycket, vi båda slarvar (inte bra) så nu till våren tar jag och min syster upp träningen för Pernilla (om hon vil fortsätta att träna oss) Zola kan så mycket mer än vad jag kan, och jag skulle verkligen vilja få ut det av henne, och hitta precis alla "knappar"! (:

Alicia: Om tio år, hmm, jadu jag vet inte. Förmodligen jobbar jag med något, eller så kanske jag pluggar. Jag har ingen aning. Jag vet att jag vill hålla på med hästar!

Sandra (http://sandriey.blogg.se/): Vilket täcke menar du? reflex eller det marinblåa? På reflex har hon i alla fall "one size" så det var inte så mycket att välja på, och på det marinblåa skritt täcket är det nog full, men det täcket är lite stort tycker jag!

Hoppas ni blev nöja med svaren!

Nu blir det stallet för min del.

Dressyr på schemat!

Idag ska jag defenetivt rida dressyr, får henne mjuk och fin. Hon hade varit väldigt stark igår, men det är väl inte så konstigt när man sitter och spänner sig för det är så halt!
Får se hur det är på åkern, annars får det väl bli dressyr i skogen av något slag. Men vi får se hur det blir med den saken, ska försöka få upp Andreas att ta lite kort, tror inte att han är på, men men, man kan alltid hoppas!

Planerar...

Har stallet i morgon, yes, yes, yes. var uppe och lämnade foder som sagt, och då såg jag Zola, så himla sööt. Men det var Maddes dag som sagt. Ringde henne nyss och frågade om stallägaren var i närheten, ska låna transporten för att hämta spån. Men hon var inte i närheten. Min syster och Josse var nämligen ute i skogen. Så det blev en skogstur för stumpan idag. 

Imorgon har jag ingen aning om vart jag ska rida. I paddocken går det inte. Det är bara is överallt, och på åkern är det skara, får ta och linda bena innan kanske... 

Aja vi får väl se vad morgondagen bjuder på! 

Någon rolig övning ni kan tipsa om?

Rekomenderar!


Tycker denna podukt är super bra, lätt att använda, stinker inte pekka som vissa kan göra, räcker länge och så blir lädret super fint och mjukt!
HISS!


Vad säger ni?

Var inne på hööks och kollade priserna för en rycktlåda, och då inser jag att dem kallar det för putsbox...
Jag har blivit lärd att det kallas för rycktlåda men men.

Vad säger ni, rycktlåda eller putsbox?


Handla lite mat.

Eftersom jag bara har en lektion på torsdagar, och den slutar 09:35 så passade jag på att sno bilen in till stan, vem pallar att vänta till kl halv 1 innan bussen går? INTE JAG!

Passade på att svänga förbi grangåren eller lantmännen (kommer inte ihåg vad det heter, kanske det heter lant garden till och med)

Vart lite Kraft Rehab och K.k (konrkross) Alltså inte knull kompisar, eller Kåta kossor som en liten 7årig kille sa på bussen. (stephanie berättade det för mig haha).

Blir inget stall för mig idag heller, Madde ska rida Zola idag, för vi bytte dag. Jag tog hennes måndag och hon tar min torsdag!

Det är så typiskt när man vill rida sen så kan man inte det. Plus att solen lyser som tusan idag, hade suttit fint med en skritt tur i skogen!

Vad glad man blir...

När man har eventuellt råkat slängt "mina bilder" mappen. På allt som jag har tagit kort på sen i somras, alla bilder på Zola som var ny tagna. Allt. Jätte kul. Och jätte bra Beatrice. Blir så TRÖTT på mig, det är inte den fösta gången detta händer tyvärr. Innan så råkade jag slänga min musik med ungefär 11000 låtar i. 

Och ja, jag har tömt papperskogen!

Glöm inte.

Glöm inte frågestunden!
Avslutas i morgon 00:00. Fråga på om allt, mitt liv, min häst, mål osv.

Kom igen nu! (:


Kollade in Horze.se

Personligen tycker jag att Horze.se har snyggare saker än hööks. Vad tycker ni är den bästa hästbutiken online?

Hittade förstås lite skaer på Horze.se som jag vill ha:


Snygg tjocktröja för 259:-


Sommarväst för 329:- (50%rabatt)


dressyrschabrak för 183:-


Träns för 329:-


Skit sadlar.

Denna trend går runt, runt och runt. Jag tänkte att jag skulle lägga fram det från företagen sida istället för hästens. 

Grejen är det, varför egentligen företag stoppa sadlarna med skit?!
Jag menar, ex hööks har en jätte billig dressyr sadel för 1799:- den är stoppad med syntetull står det, om jag som köpare skulle köpa denna sadel och plocka sönder den, då kan företaget som har gjort sadeln åka dit och återförsäljarna eftersom det är en vilseledande text till sadeln. Hänger ni med?

Om sadeln är sådär jätte billig, så är det större chans att man som köpare kan ha "sönder" den för att se vad som är innuti, varför skulle företagen ta en sådan risk, om det går riktigt långt kan det leda till konkurs och mycket pengar i böter eftersom det dem har gjort är vilseledande, eftersom kunden ALLTID har rätt. 

Vem skulle egentligen plocka sönder en sadel för 11000:- för att se vad som är i?
Jag tror inte det är många!

Jag är varken för eller emot billiga sadlar, det är jätte synd att folk har hittat massa konstiga olika saker i sadlarna de har haft, men det betyder inte att ALLA är sådana. Eller?!

Har läst att folk har hittat allt möjligt i dyra sadlar med...

Och om ni någon gång är med om detta så kan ni anmäla det till konsumentverket!

Detta är min egna fakta, då jag går Media och vi får lära oss hur man ska "lura" kunden att köpa varan, dock ska det INTE ske med vilseledande reklam osv, vi lär oss även vad som kan hända fall varan har lurat,vilselett eller inte fungerar som den ska!

Inget stall för mig!

Idag hade Madde och Alicia bestämmt att dom skulle rida ut så jag ska inte till stallet, städningen av Zolas alla saker får bli på fredag istället skulle jag tro. Tror inte Madde kommer städa något, men vem vet ett mirakel kanske kan hända?

Nu blir det laga mat för min det, är vrål hungrig!

Hemskt!

Detta är verkligen hemskt, läste det på min systers blogg (diddilen.blogg.se). Släpper ut hästarna i det fira för man inte har råd att ha kvar dem, det är verkligen sjukt. Man kan inte släppa ut en tamhäst i det fria på vintern, det är väl en ganska lätt ekvation att räkna ut!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8430528.ab

Svart VS mörkbrunt.

Vad tycker ni, passar Zola bäst i svart eller i mörkbrunt. Eftersom det kanske blir en ny sadel i framtiden. Men frågan är vilken färg, har en svart sadel nu. vi har haft en mörkbrun förut, där av alla mörkbruna träns som vi har. Här kommer två bilder på de olika färgerna:


Så vad tycker ni, svart eller mörkbrunt?

När jag blir stor...

När jag blir stor, eller rättare sagt, blir rik så ska mitt stall se ut såhär med inredningen. Tycker denna stil är oerhört snygg med det bruna och de gröna. Ser lite lyxigt ut faktist. Sen ska jag ha ett kök i stallet som broddnyckel.blogg.se har i sitt. Stallet ska inte vara förstort, max 8 boxar skulle jag vilja ha. Plus ridbana! 

Får se vad Andreas säger om mina planer. Tror inte han kommer jubla i alla fall ;)

(Stallet ska inte vara utformat som detta. Men jag vill ha boxväggarna i alla fall)

Snabb fråga.

Hur långt har ni till stallet?

Jag har 1km max, man går dit på 10 minuter, om det inte är halt. Så det är en stor fördel med det stallet jag står i, en nackdel är förstås att det inte står några i stallet, eller det är jag, madde, marre och josse. Det kan bli lite tomt och tråkigt i längden!
Men det finns en plats ledig fall det är någon som är lite smått sugen! ;)

Skogen för Zola idag.

Idag hade Madde och Josse ridit i skogen. Närmare bestämt stockstigen. Det finns en vält björk på den stigen som är perfekt att hoppa över! Även gå om man vill. Den rundat tar ungefär 30min att rida om man bara skrittar.
Även idag hade Zola varit stel i ryggen sa Madde. Hon masserade idag med, och även hon kände skillnad på ryggen! Så det är på bättringsvägen i alla fall. Skönt det. 

Imorgon blir det städa Zolas skåp, foderlåda och de andra ställena vi har saker på! Föresten är det någon som kan tipsa om en prisvärd rycktlåda?  (har tröttnat på tygkassen)

Lika viktigt för oss människor som för hästar!

Det är lika viktigt för oss människor att vara uppvärmda som för hästen. Jag tror att det är många som struntar i att värma upp själv. Det gör jag i alla fall, men nu ska jag börja med det sen jag fick reda på vad som orsakar min systers höft att "klicka". Det är nämligen så att hennes höft "klickar" när hon går. Och ibland fastnar den och då gör det svin ont säger min syster. Allt detta beror på att hon är ryttare, just för att vi tränar våra lårmuskler så är dem jätte starka medan de mindre musklerna runt om knän,höft osv inte är så starka, det gör att dem blir korta och det gör att höften kan börja "klicka". Det här är en vanlig "skada" för oss ryttare, och för att motverka detta så ska man strecha innan man sitter upp och strecha efter!
Detta har hennes läkare sagt. Och jag tycker det låter klokt.
I alla andra sporter är det viktigt att värma upp och strecha efter, så varför inte inom ridsporten?!
(använder safari så där av ingen styckindelning)

Undrar.

Jag är som ni vet sugen på att köpa en dressyrsadel. Men eftersom jag knappt kan något om sadlar så tänkte jag fråga er om ni vet vilka märken som är bra till hästar med rak rygg, och lite högre manke? Har nämlign ingen aning om hur jag ska gå till väga, jag har i alla fall kommit så långt att jag vill ha en ny sadel, och att jag vet någelunda hur dem ska sitta på ryggen, men jag vet liksom inte vart jag ska börja...
HJÄLP?!
Spelar ingen roll om det är läder eller syntet, men jag vill inte lägga ut 30000:- på en sadel, för det har INTE min ekonomi råd till! (:

VILL HA...

Här är några saker som jag verkligen vill ha från hööks.
Har aldrig sett Zola i olivgrönt förut men det skulle jag vilja testa på henne, tror att hon skulle kunna passa i det. Och med olivgröna benlindor. Just för matchningen! De andra schabraket var bara snyggt, men den ljusa kanten. En snygg detalj mot det mröka!

Frågestund.

Tänkte att jag skulle dra igång en frågestud här på bloggen, det är bra att fråga på, allt om mig, min häst, mitt liv osv. Den avslutas på torsdag!
Så fråga på nu!

Skola, långdag!

Sitter i skolan nu, slutar inte försen 15:45. Inte roligt, och sen hade vi bara en lektion imorgon, men nu blev det två... Så det blir ingen sovmorgon inte. Det är min syster som har stallet idag, vet ej vad som ska hitta på, det går som sagt inte att rida någonstans. Blött och halt överallt. Det kanske blir på åkern, eller i skogen, fall man kommer dit rättare sagt. Hon ska i alla fall masseras idag med, ryggen så den blir mer avslappnad. Och glömde berätta att Hööks katalogen kom igår, och det vart dyrt. Ville ha saker för 3000:- och då var det inget täcke/sadel/superdyrt träns osv, det var bara små plock så som borstar, tröjor, benlindor, shabrak osv. Hmm hur går min ekonomi ihop... INTE ALLS!

TIPS!

Här kommer ett tips:
Vi alla har väl stött på äckliga bett någon gång, med fast grott gräs i, dregel. Och det vill inte försvinna när man sköljer av. Det du kan göra då är att lägga bettet i en vattenkokare och koka vatten i den med bettet i. Och fall du inte vill lägga bettet där i så koka vattnet och häll upp i en hink med betten i och sedan låter du det stå en stund. 
Sen är det bara att pilla bort allt gräs och annat som är på bettet. Super enkelt, och det blir bra! 

Vet ej hur det funkar med sugbett och gummibett. Men det funkar med vanliga metallbett!


Dessa hästmänniskor!

Satt och funderade på en sak i bilen när jag körde hem. Visst är vi hästmänniskor trångsynta, och envisa till max. Egentligen tänkt efter, hur många gånger lyssnar ni på råd andra säger till er?
Nu menar jag inte råd om att "dra tillbaka härlen" eller "Kolla upp när du rider". Jag menar det som ni gör för eran häst varje dag, och om någon skulle komma och säga att det är fel, skulle du sluta med det då, egentligen?

Vi hästmänniskor är ju 100% målmedvetna, 100% envisa och 100% mitt sätt är bäst!
Jag är likadan, och jag menar inte alla nu, vissa lyssnar säkert till råd som andra ger en osv. Men jag tror i alla fall att just ridsporten är så, och formar hos hästmänniskor till att bli jätte envisa, jätte målmedvetna. I och med det tror jag faktist att vi blir ganska tångsynta egentligen. Vi kan hur mycket som helst när det gäller hästarnas vård, hästarnas liv osv. Men jag tror fortfarande att vi kör "mitt sätt är bäst, det funkar bäst så med min häst". 

Vi alla har som sagt olika hästar, bara för att det funkar att rida min häst i paddocken 3dagar i rad behöver ju inte det funka för en annan. Men eftersom vi är som vi är som håller på med hästar, kan kanske inte detta hjälpas. För JAG tar ju hand om MIN PRINSESSA BÄST! ;)
Förstår ni hur jag menar? (:

Super fin häst idag!

Hade inga förväntinigar när jag kom upp till stallet, hade bara en plan och det var att testa de nya massage övningarna som Minfux.blogg.se hade lagt ut. Så det gjorde jag förstås. Och herregud vad spännd Zola var i ryggen. Det var faktist lite otäckt att man har ridit med en sådan spännd rygg som hon hade. 

Efter lite massage var i alla fall ryggen avslappnad, men det behövs mer arbete. Bestämde mig för att rida en sväng ändå. Just för att känna fall det var någon skillnad, och det var det, med en gång började hon arbeta utan något tjafs (eller vart vi skulle gå vart det ju lite tjafs men inte när man skulle arbeta) Det var en helt annan häst kändes det som. Helt otroligt vad 15 min massage kan göra liksom. Nu fokuserade jag mest på ryggen att få den avslappnad.

Red bara 30 minuter i skritt, men hon arbetade hela tiden, kom på henne med att fuska lite, men annars var hon super. Red i paddocken eftersom damen inte ville ridas någon annanstans. Och jag vet att man ska inte ge sig, men jag orkade helt enkelt inte bråka med henne när det är snorhalt ute. Fick henne dit jag ville sen fick det vara bra!

Klippte Zolas man idag med, vilket resulterade i ganska fult. Hon har en tendens att inte vilja stå still. Så Här kommer resultatet. 

Innan (ganska dålig bild, tagen med mobilen)

Efter.
Tänkte lägga upp en smart uppfinning som min stallägares man har gjort till oss stalltjejer:
Täckeshängare, eller ja hänga upp täckena när dem är blöta och så, Zolas täcken som hänger främst!

Diss- Gummiband till stigbyglar.

Det här är verkligen en diss från min sida, dels tycker jag det är fult. Sen har jag haft otur med dessa. För det fösta går det inte att få dit gummibandet, plus att det gör jätte ont när de "smäller" tillbaka, hade oturen att ha fingrarna emellan när jag slant med gummibandet och så fick jag en smäll över fingrarna. Inte nog med det så lossnar de hela tiden, vet inte fall det är jag som bara är dålig på att spänna dit dem eller fall det är något fel på de, men det är en diss från mig. Bättre att rida med andra "säkerhets" stigbyglar!

Propp full dag!

Min dag är fullspäckad, först skolan, sen stallet och sen tillbaka till skolan eftersom det är öppethus.
Ska verkligen försöka hinna rida, eller göra något med henne, så hon får ut all sin energi. Märker att hon har blivit lite sur och tvär. Som hon brukar bli av detta väder och för lite motion. Ibland skulle det verkligen vara bra med en medryttare. Även fall vi är två som har Zola, för ibland är det fullspäckat för min syster med. Men jag känner att det inte är snällt mot Zola att ha massa olika ryttare. Det är ingen ridskola för henne liksom!
Den där "daglistan" går inte så bra, har lite punkter på listan som jag ska fotografera. Men som jag inte har haft tid med!

Vad nu?!


Fick denna kommentar för någon timme sen, vet ej fall ni ser vad som står, men det står i alla fall " Om jag vore dig skulle jag sluta använda detta medel på min häst, men vad vet jag efter 20år med hästerfarenhet".

Fick denna kommentar till inlägget som handlade om att man kunde skicka sina hästar till Kolmården. 

Antar att du menar din häst istället för min som står i kommentaren. Och framgick det i inlägget att jag använde detta till min häst?!
Nej det gjorde det inte, och vadå 20år erfarenhet, hur ska man tolka det?!

Mål 2011- Zola och jag.

Mina mål är inte så många med Zola. Men jag har lite, både till henne och mig själv!

- Börja träna för Pernilla igen (dressyr).
- Köpa en ny sadel (dressyr) vet ej fall det är något mål men aja fick komma med ändå.
- Få bättre sits, så jag kan inverka på hästen rätt.
- Bättre kondis (både Zola och jag)
- Få skänkelvikningarna att sitta till 100% (i båda varven)


Bjuder på denna härliga bild!
Knep och knåp!

När jag och Madde kom till stallet så såg vi Alicia (Peggys medryttare) springa efter Peggy som inte ville in. Hon kan hålla på så ibland, och oftast funkar det med att man går och hämtar godis. Men eftersom Peggys ägare vill ha det som den sista utvägen så testade vi det som jag läste på Minfux.blogg.se mycket bra knep!

Eftersom hästen ser det som en lek så ska men leka med den. Har hört det knepet förut men aldrig testat eftersom Zola alltid vill in. 

Vart inge rida idag då paddocken var full, och det är snorhalt ute. Det spelar ingen roll fall man har broddar eller inte hästarna halkar runt i alla fall. Inte roligt! 

Men i morgon blir det rida och massage, fall jag hinner, ska vara med på öppethus på skolan i morgon (min klass är tvingad av läraren eftersom vi är ett Event program. hipp hipp hurra -.-)

Dag 12 - Det här saknar jag

Jag saknar Mac, han var min medryttar häst innan jag fick Zola. Han är anledningen till att jag och min syster har Zola nu.

Han fick mig att tuffa till mig så att säga. Han lärde mig mycket. Till och med hans egna "tjuv" knep. Och jag kan knappt räkna på fingrarna så mycket han kunde få mig att gråta. Ibland kunde jag inte komma upp på han för han bara gick runt, eller få in han från hagen, men tillslut gav han sig förstås.

Kommer ihåg en gång när jag skulle rida ut själv, och när vi kom in i skogen så vägrade han gå fram. Jag visste inte vad jag skulle göra men jag tänkte att jag skulle vända runt ett träd, och det gjorde jag. Han vart super glad när vände, men sen gick han några steg frammåt sen stannade han. Så jag red runt träd hela rundan som skulle egentligen ha tagot 20 min det tog mig 1 timme. Och stall ägaren frågade mig vad det var för konstiga cirklar i snön. Då sa jag att det var jag, då skrattade hon bara och sa där var du smart!


Maffigt!

Skulle vara sjukt maffigt att testa att rida en Clydesdale häst någon gång, fatta vilka stora steg liksom. Och vilken tygnd. Plus att dom är sjukt fina!


Hästar=tigermat?!

Ja, för en tid sen fick jag reda på att man kan skicka sin döda häst till Kolmårdens djurpark så det blir tiger mat, skulle ni kunna göra det?!

I mina öron låter det helt sjukt. Vadå slänga sin vän till en hög med tigrar, visst hästen kommer inte tillbaka men herregud någon måtta får det väl vara?!
Jag har inte inte sökt på så mycket om detta ämne, men jag vet att det förekommer att man kan skicka sin häst till Kolmården. Men då får de inte ha några skor, eller ha fått i sig faliga ämnen, så som dessa två flugsprays medel.
Så om du har använt detta i sommras, eller någon annan sommar så kan du ej skicka hästen så det blir tigermat!

De som tror att det är gudar!

hur många har ni stött på inom ridsporten som tror att det är gudar?

Mitt svar är många, men varför tror dem att dem kan betee sig så som dem gör, är det för att dreas häst är bättre, är det för att deras personlighet är så, är det kanske för att dem skäms egentligen. Vem vet?!

själv mötte jag en i höstas som verkligen trodde att hon var gud, jag skulle ut och köra min medryttar häst Ivan. Och oerfaren som jag va höll jag inte koll på ytter tömmen. Då kommer hon ut och säger " men sådär kan du ju inte göra, jag har faktist vunnit SM-guld i körning och blivit placerad i EM". Tycker att detta sätt kanske inte är det sättet att gå, det skulle ju vara som om jag mötte en ny person och räckte fram handen och sa "Beatrice, mvg i bild, historia, matte och engelska" det skulle ju inte låta klokt. (Har inte mvg i de ämnena tog bara det som exempel) Tycker det är bättre att komma med ett tips, fall man vill hjälpa. Som hon som kom ut och sa att hon vunnit massa, skulle det inte varit lite trevligare fall hon kom ut och sa " nu ska jag berätta en sak, att det är super viktigt att hålla yttertygeln spänd för att om hästen drar iväg ska du kunna bromsa den, om du inte har koll på den kan det gå riktigt illa". Det hade i alla fall jag tyckt varit trevligare!
(använder google chrome, där av ingen styckindelning)

Någon som kan förklara?

Sitter hemma hos min kille nu och läser lite bloggar, när jag ska kommentera någon blogg kommer det alltid upp att man ska skriva in massa saker för att man inte ska kunna spamma. Men om jag läser samma blogg hemma hos mig och ska kommentera kommer det inte upp någon ruta. Hur kommer det sig?

Vi har samma webbläsare.

HISS- plasthinder

Måste hissa denna typ av hinder, tycker att dessa är super. Dels för att de är lätta att flytta runt, och så är det skonsamt för hästen fall dem skulle riva, i och med att det är lätta bommar. Sen kommer det i alla olika snygga färger.
Den ända nackdelen med dem är att dem kan blåsa omkull, ex om du bara har ett hinderstöd ute för att markera något. 


inget stall.

Inget stall för mig idag, Madde har Zola och dom skulle longera lite idag för att få ut den överskotts energin som hon har. Hennes motion denna vecka har ju inte varit på topp kan jag ju säga och det resulterar i att hon fet dissar höt som vi ger henne, och det är VERKLIGEN inte bra, dels för att hon inte får i dig den mängd hon egentligen behöver och så spelar det ingen roll fall man ger samma hö när hon kommer in (som hon dissade) för det ligger utspritt i hela boxen dagen efter igen.
Sen är det inte så bra för plånboken heller, att slänga ungefär 3kg hö varje dag, det blir ganska mycket i slut ändan.
I morgon blir det ett dressyrpass på åkern skulle jag tro, om det inte är för mörkt annars blir det i paddocken där vi har lampa. Hoppas inte proppen går bara!

Många som inte vet.

Tänkte berätta något som jag inte berättat här på bloggen. Men jag kallas för Bisse. Jag kunde inte säga mitt namn när jag var liten så Bisse fick det bli istället. Hade tänkt göra en logga som man lägger upp efter inläggen och där ska det stå Bisse, så ni inte blir förvirrade eller något. Utan det är jag som skriver.
Och nej Bea har jag aldrig kallats! ;)

Ponnypop.se

För den färsprakande typen!
 http://www.ponnypop.se/

Tack http://sandriey.blogg.se/ (sandra) för tipset, här hade dem ju lila shcbrak. Ska bara tjäna in lite pengar sen blir det handla!

Snabbis i stallet.

Fick låna bilen i 1 timme så jag passade på att åka till stallet och fixa alla "tråkiga" syslor som finns, så som att packa hö till exempel. Det är fruktansvärt, kan helldre stå och mocka 10boxar istället för att packa hö. usch!

Blir nog upp igen och ta in Zola plutt, kanske blir en ridtur vi får se hur läget ser ut här hemma, är ju barnvakt nu!

Föräldrar och hästar- gör mig glad.

Mina föräldrar gillar inte hästar, men min mamma har blivit lite av en foderexpert nu. Så mycket reaserch som hon har gjort på foder. Vi hade lite problem med foder till Zola, vi visste inget och Kraft lurade oss, så min mamma tog allt i sina egna händer så att säga. Även fall hon tycker att hästar är ett stort, läskigt och jobbigt djur. Det är en sak som gör mig väldigt glad. När föräldrarna åtminstone försöker, det är det som betyder för mig. (förlåt för att det inte är någon styckindelning, men safari och google chrome vill inte)

Dag 9 - Mitt bästa häst minne

Det måste nog ha varit när Zola kom ner, hon vart som sagt ner skjusad från Sundsvall (jag bor i katrineholm så det var en ganska lång resa) Grejen var det att vi hade ett tågräls som gick ungefär 1km från stallet, och så fort det kom ett tåg så trodde jag att det var transporten.
Vi har i stallet från kl 4 till kl 22:30 på kvällen och väntade och väntade, fixade till i boxen flera gånger. Och kollade så allt var snyggt och prydligt. Gjorde mer plats åt Zolas saker, och gjorde om och om och om igen. Allt var tvunget till att vara perfekt!
När hon väl kom, gick hon lungt och sakta ut ur transporet, kollade sig runt, och min syster gick med henne på stallplanen, och jag kommer ihåg att jag fick blicken av Zola " nu har jag kommit hem". Det första hon gjorde när hon ställdes in i boxen var förståss att rulla sig. Vilket ska vara ett tecken på att hästar trivs.
Än idag blir jag tårögd av lycka när jag tänker på hur det var, till och med pappa tycker om henne (inga av mina föräldrar gillar hästar) och till och med mamma hade varit och handlat nya rycktsaker till Zola, helt själv. Blir så stolta över dom!

Skynda, skynda.

Sitter i skolan och har som vanligt håltimme, vilket är oerhört frustrerande, speciellt när man har sjukt brottom när man kommer hem, men jag vet redan nu att jag inte kommer hinna. Och jag hatar att stressa i stallet, Zola blir så stressad själv. (lätt ekvation att räkna ut). Funderar på sitsträning.
Det som gör allt så jobbigt med massa håltimmar i skolan är ju att när man har 4 timmar hål, så känner man att man kunde lägga ner den tiden på något annat, typ som stallet, så kan man rida när det är ljust och sköta stallsysslorna när det är mörkt. Skulle vara perfekt fall man hade stallet bredvid skolan så man bara kunde traska dit!

Söker vidare.

Har varit och pratat med syon angånde plugga vidare, jag sa att hon skulle kolla upp allt inom ridsport osv. Får det var hon kommer med senare.
Tycker det är så jäkla jobbigt allt med att söka vidare, vem vet egentligen vad man vill bli?
Jag är lite inne på att söka till strömsholm, fanns några utbildningar där som jag vart intresserad av, ha ju två kompsisar som går där. Hennes blogg är länkad från min (Sofia Sundqvist).
Verkar sjukt nice där i alla fall, men vad ska jag göra med Zola?
Det är en stor nackdel för mig, jag kan ju ta med henne men det kostar. Men jag vill absolut inte lämna henne.
Eller så blir det väl bara att söka ett jobb och se vart man kommer med det.
Vet ni vad ni vill bli?

Läxorna tog över.

Vart inten fotosession på Madde idag, dels tog läxorna över och så skulle Madde rida ut med Josse, och jag hade inte sådär värst lust att pulsa i 1m snö.

Och jag vill ha höökskatalogen NU, beställde den i förrgår, och nu vill jag att det ska KOMMA!

Jag vet att man kan kolla på internet, men det är mycket mysigare på något sätt att bläddra igenom en katalog och skriva upp de sakerna man vill ha!

Det som inte är nice är när man räknar ihop vad allt ska kosta, då blir det mycket!

Vad tycker ni, hemsida eller katalog?

Fotosession

Blir eventuellt en fotosession med min syster och Zola, och då är det min tur att stå bakom kameran. Kanske blir en bildbomb senare, fall ni är intresserade av det vill säga? (:

Dag 8 - Min vanligatse outfit.

Det här är min vanligaste outfit.
* CRW ridbyxor från hööks.
* jacka från något okänt märke.
*ridstrumpor från börjes + raggsockor när det är kallt.
*schabark från ullared.
*allround sadel från sadelgrossisten.
*träns från guldsporrarna (tävling i vingåker).
*benlindor från djurmagasinet (katrineholm.
*ridhjälm från hööks.
*padd från djurmagasinet (katrineholm).

Någon som vet...

Någom som vet vart man kan hitta roliga färger på schabrak och benlindor. Helst Schabrak utan någon kantfärg.

Har letat som en tok, vill nämligen ha ett lila schabrak (i samma lila som jackan i det tidigare inlägget)
Vet att Ingrid (dressyrmupparna) hittade en sida med massa olika färger på schabrak men hittade inte det inlägget!

Någon som kan länka till mig?

Önskelisa 2011

CRW® Catania Jacka

Helskodd ridbyxa

Damasker Showmaster® Teddyfodrade

Showmaster® Excellent Allround

 

Aachenträns Gold Medal® Artemis

Några saker som jag vill ha! 
produkterna kommer från hööks! 


dåligt samvete!

Får så dåligt samvete när jag inte rider Zola, just blicken man får "ska du inte rida mig idag, jag som ville ut i skogen". Det känns verkligen super dåligt när man låter henne stå när en själv inte vill.

Jag vet ju att om jag inte känner för att rida, alltså inte hittar motvationen till att göra något blir det oftast skit och pannkaka av det. Zola blir stressad och jag blir bara irriterad osv, känner att det är inte bra för varken mig eller henne, men som sagt det gör så ont när man inte rider och man ser att hon vill det.

Hur gör ni när ni ska finna motivationen så att säga?

Dag 6 - Det här gör jag dirket jag kommer till stallet.

Hoppade visst över denna punkt.

Det första jag gör när jag kommer till stallet är att tända lamporna och kolla tavlan fall det står något som man ska göra eller hjälpa till med.


Dåligt väder att köra bil i!

Hade bara en lektion idag, och det var matte. Så jag fick låna bilen. Men kan ju säga att det är inte väder att köra bil inte. Fullt med snö överallt. Och dom hade ju inte plogat än heller. Blir så trött.

Får se hur det blir med Zola idag, det är ju både Maddes och min dag, så vem dom rider vet jag inte. Vet bara att jag slipper packa hö. Det är så grymt tråkigt!

Vad är det tråkigaste i stallet ni vet?

Läs om Zolas halvbror!

Fick en överraskande kommentar av en tjej igår som har Zolas halvbror. Mycket spännande, önskar att Zola kunde vara i samma ålder som Big Hero (som hennes halvbror heter).
Läs om han här: http://stockholmsjenna.blogg.se/2011/january/lar-kanna-stockholmsjenna-och-hero-presenter.html

Dag 7 - Min favorit grej i stallet

Hmm, det måste nog vara belysningen. Tycker den är super. Inga mörka vrån i stallet inte. Sen gillar jag ju Foderlådorna som vi har, dom är super, kan klämma ner hur mycket som helst i dom!

Tips.

Tänkte tips er lite om dragkedjan på stövlar. Det här var faktist min syster som visade mig.

Ni vet ju den lilla lilla dragkedjan (ja den man ska dra upp den med) och den är vass och när man är kall om händerna så blir det bara värre. Kanske är du något hal om fingrarna. Så jag har ett tips.

Jag är sånn som inte vill ha stövlarna när jag mockar så ibland tar jag med mig stövlarna och så mockar jag i mina vanliga skor (dels är det skönast så). Brukar även ha med mig min nyckelknippa så då gör man helt enkelt såhär: Du fäster en av nyckelringarna i den där grejen du drar upp dragkedjan med sen så tar du hela nyckel knippan och drar upp. Dels får du inte ont i fingrarna och så går det helt enkelt lättare. Men var försiktig det om man har för brottom drar kan man dra sönder saker och ting.

Litet tips som jag tror många redan vet:
Känns det onödigt att köpa "uppblåstbara vader" för att stoppa ner i stövlarna. Köp istället två av dina favoritläsker, drick upp och sedan sätter du ner dom i stövlarna istället!

Skogen.

Idag är det Maddes tur att ta hand om Zola. Dom skulle rida ut så det ska nog bli skönt för henne att komma ut i skogen och röra sig lite.

Och jag hittade min borste till svans och man, den låg i Cimbas rycktlåda. Lite irriterande faktist, men det är sånt som händer när man lånar och för vana lägger ner det i sin egna rycklåda.


Denna borste vill jag REKOMENDERA till alla!


Ingen hästbutik

Vart ingen häst butik för mig idag, fick inte låna någons bil, så jag får dra dit en annan dag. Fanns ett par jätte snygga beiga och vinröda ridbyxor som jag är sugen på! Kanske drar dit när jag fått lite mer pengar så jag kan köpa de snygga teddydamaskerna!

I skolan

Sitter i skolan, har 4 timmar hål, men som tur är fick vi flytta våran sita lektion så den kommer nu sen slutar jag!
Måste säga att jag är grymt sugen på att köpa ett par ridbyxor, funderar starkt på att åka till hästbutiken idag!
Får det hur det blir med den saken, måste ha en bil först!

Går inte att rida någonstans.

Idag får det bli vila för stumpan. Hon ska istället få en rejäl ryckt och så ska jag kolla över henne ordentligt. Klämma och känna.

Hon har gått väldigt mycket i paddocken på sistone så idag får hon vile och så blir det skogstur i morgon med Madde skulle jag tro. Och som sagt det går inte att rida någonstans egentligen, jag har brodd på henne men hon halkar massor. (hon har bara två broddhål i varje sko, vi brukar ha 4 men när hovslagaren kom ut hade han bara med sig skor med 2broddhål) Och det är inte försen om 2 veckor hovslagaren ska komma ut.

Men nu ska jag dra upp till stallet och flytta lite höbalar med Andreas! (:

Ridövning.

Det här är en ridövning som jag tycker är jätte bra, den funkar utmärkt på Zola då hon blir lite trött på "samma sak" hela tiden. Till övningen behöver du 2 koner och 3 bommar.


Vinrött - bommar
blåa prickar - koner
grön pil - sidvärters rörelser
rosa pilar- så du ska rida. (du kan självklat rida hur du vill!)

Tycker denna övning är bra för då får lite av varje, istället för bommen i mitten kan man bygga upp ett litet hinder, eller ha olika avstånd så det blir galoppbommar osv. Sen är den bra eftersom du mjukgör hästen.
Sen är det viktigt att man rider i båda varven!
 

Dag 6 - Det här äter min häst varje dag

Det här äter Zola varje dag i princip.

Morgon: 2kg hö 5dl kraft rehab
lunch: 1kg hö
E.middag: 3kg hö 2dl betfor 5dl kraft rehab
Kväll: 3-4kg hö 2dl betfor och 5dl kraft rehab

Utöver detta får hon ex b vitamin när hon sätter och fäller päls. Plus lite morötter då och då!


Hiss - pälsglans

Jag måste verkligen hissa pälsglans, utan den hade jag varit död, nej men Zola har en viss tendens att skita ner sin svans och lägga den i bajs, så om inte pälsglans fanns vet jag inte vad jag skulle göra. Egentligen är det bästa sättet att tvätta svansen, men jag gör det verkligen INTE när det är minusgrader.

Plus att det är enkelt att använda bara att spraya på!Hiss från mig!


Diss - Bettskivor

Dels tycker jag det är fult. Och varför använder man det, för att inte bettet ska åka igenom munnen? hur kan det göra det egentligen?

Använder man det för att göra bettet kortare? varför inte köpa ett bett i rätt storlek?

Och det ska tydligen vara bra för unghästar, att dem förstår tygeltaget bättre, men är det inte bättre att lära hästen rätt från början?

DISS från mig!


Nu tar jag mitt och hästens pick och pack och drar söder ut!

Nu är jag så förbannat trött på vintern, den tar aldrig slut, aldrig!

Eftersom det var plusgrader idag och det frös på lite grann så gick det inte att rida över huvudtaget. I varannat steg sjönk hon ner så man kunde inte trava där det var upptrampat. Så det fick bli trav i djupsnön och det kan jag säga var jobbigt inte bara för Zola utan för mig med som tappade stigbyglarna hela tiden, så jag besämmde mig för att rida utan!

Och vilka jätte kliv det vart i snön.

Ridpasset i helhet gick sådär. Jag satt och tjura för att vädret och underlaget va som det va, men Zola skötte sig. I skritten var det bäst!

Red i ca 45 min trots allt, och Zola la in en smyg galopp. Så det vart lite galopp ändå!


Dag 4 - vad finns i min rycktlåda.

Jadu, om jag hade hittat den idag hade ni fått kort. Men när jag kom till stallet var hinken som vi har rycktsakerna i bort. Hittade hinken i skåpen men det var bara handdukar där i, hittade en gammal borste i skåpen så den fick jag ta. Hade inte mobilen med mig heller så kunde inte ringa och fråga Madde vart den var.

Fick reda senare att Madde bytt ut hinken mot en tygkasse för hinken hade gått sönder. Det fick jag reda på när jag kom hem.

Men i kassen finns det:
- rycktsten
- rycktskapa+ borste
- gummisnoddar
- 3 hovkratsar
- 2 rotborstar
- 3 mankammar (olika)
- svettskapa
- sax
- handduk.

Rida i Zolen.

Jag vet inte hur länge sen jag red när det var plusgrader och sol ute. Nu är det 3plus och solen skiner förfullt.

Jag tror det blir lite kondisträning/dressyr beror på hur spänd hon är. Om hon är spänd och inte vill slappna av blir det väl mycket tempoökningar osv. Brukar funka på henne. Sen blir det massa massage!

Tar med mig kameran upp så nu kan se min fina rycktlåda (det är det som står på schemat idag).

Smörja, smörja.

Ska börja smörja mina stövlar igen. Har redan gjort det en gång idag. Men sen så kom Doris och strök sig mot dom så nu är det massa katthår på dom. Så nu ska jag smörja dom igen.
Har ramat in alla bilder till min fotoutställning. Hela 37 bilder vart det, kanske kan bli lite fler, har massa pengar kvar att spendera på utställningen.
Sorry för att det inte blir några stycken i inläggen men använder google chrome och det vill tydligen inte att man ska ha olika stycken i texten...

Snabb fråga!

Någon som vet hur man formar lättast och bäst en läderstövel?
Jag har smörjt dom med läderfett, och jag har gått i dom, det resulterar i att mina fotknölar har blåmärken och det gör ont. Att rida i dom går jätte bra men att gå i dom gör skit ont verkligen!
Men om man ska vara fin får man lida pin eller?

Dag 4 - Hur började mitt häst intresse

Jag vet inte, ingen i min familj är eller var hästintresserade så det kommer inte därifrån, ända sen jag kan minnas har jag alltid tyckt om hästar. Mamma och pappa berättade för mig att när vi satt och åkte bil (när jag var pytteliten) så kunde jag börja vråla "HÄÄÄST" fast det egentligen var en ko lite längre bort i en hagen, fast ibland hade jag rätt att det var en häst.
Sen när jag vart äldre började jag tjata om att få rida, och när jag var 4 så fick jag börja på ridskola!
Så på den vägen är det!

Tips.

Om ni har en häst som dricker för lite, eller som har fått kolik osv. Så kan man ta äppeljuice och blanda i vattnet (inte den juicen som innehåller massa konserveringsmedel och konstgjorda ämnen, utan helt naturliga ämnen) Då blir det lite äppelsmak på vattnet och hästarna kommer förmodligen gilla det.
Oftast så har man ju saltsten till hästen, i och med att hästen slickar på den så bygger det upp en så kallad törst. Men om ni har en häst som inte använder saltstenen eller om ni inte har någon till eran häst (saltstenen är mest till för ston som ska föla, ungehästar och de som får för lite mineraler). Tipset är i alla fall att salta deras mat med salt utan jod. Inte mycket max en tsk.

Vila idag.

Idag hade jag stalljour, så det var vila för både mig och Zola. Dels för att Zola har gått ganska hårda pass i snön hela veckan så idag ska hon få ta det lungt, och för att det inte var det smartaste att rida med stövlarna igår, har skapligt ont i knävecket och vristerna. Men jag måste ju gå i dom någon gång!

Dag 3 - Min största rädsla

Min största rädsla när det gäller hästar, är den dagen jag kanske tvingas ta bort Zola. Att leka gud över något och man bestämmer om man ska dö eller inte. Det är verkligen en rädsla. Hellre att hon ligger död i hagen en dag, och att hon har dött knallfall, men jag vill verkligen inte ta det beslutet att ta bort henne.
Alla är vi medvetna om att den dagen kommer då vi ska dö, då våra djur ska dö. Men jag tror inte att man kan "vänja" sig vid tanken, ett liv utan Zola idag existerar inte för mig, hon betyder så mycket!

DISS

Jag dissar hovolja och hovfett. Varför ska man använda det? Förstår man inte att det skadar hoven i längden, för vad händer fall du har olja/fett på, jo vattnet kan inte komma och återfukta hoven för oljan är i vägen. Så det är verkligen en diss från min sida. Plus att det blir kladdigt överallt!Vilket stöd!

Kunde inte motstå att rida med sövlarna redan idag, dom måste ju ändå "ridas" in så att säga. Så varför inte börja nu. Red i paddocken idag igen. Och nu var det hur mycket snö som helst där inne så det vart lite jobbigt för stumpan. Och i traven vilket stöd jag fick av stövlarna helt otroligt! Ingen skänkel som fladdrade runt här inte utan den var på sin plats hela tiden, vilket är super bra för mig vars skänkel har en tendens att fladdra lite!

Dock var det lite små kyligt med dom, men inte så att fötterna skulle trilla av inte. Har ni smörjt in dom med läder fett, får väl se fall dom formar sig bättre!

Dag 2 – Min första egna häst

Som sagt min först egna häst är ju Zola, vi fick henne för 5år sen ungefär. Hon kommer från Sundsvall.
Vi fick henne helt gratis, nerkörd och allt, fick med att utom en sadel. Allt hängde på oss om vi ville ha henne eller inte annars hade hon varit på de evigt gröna ängarna förmodligen. Det var min medryttarhästs ägare som sa att Zola var tvungen att ha en ny ägare då den innan var gravid och hon hade tre hästar.
Så på den vägen är det.

Idag är Zola omskolad till ridhäst från travare, och hon är piggare än någonsin. Det verkar som hon blir piggare och piggare för varje år som går. En riktig rolig häst att rida!


Hoppar på trenden!

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första egna häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här gör jag dirket jag kommer till stallet.
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min vanligatse outfit.
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild från stallet där du e med.
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och någon av hästarna du haft som du är stolt över som ni har gjort

Skulle ha publicerat detta igår, men jag vet inte varför det inte kom upp?

Hästbutiken!

Idag trots snöstormen begav sig jag, Madde och Andreas till den nya häst butiken som ligger 4mil från vart jag bor. En hel lada fullt med häst saker. Åkte dit med 635kr och kom hem med tre saker och 358kr kvar på kortet.
Dem sakerna som jag handlade var en ryktborste och ett grimmskaft (då Zola luckas ha sönder sina) Och kan ni tänka er fick ett par läderridstövlar som kostade hela 1299:- som var nersatta till 299:- Det kallar jag ett KAP!

Märket känner jag inte till men det är i alla fall ett par Eurohorse LWE. Känner ni till något om detta märke?


Videoklipp.

Någon som vill att jag börjar lägga ut videoklipp när jag rider?

I så fall kan någon förklara hur man gör det via youtube. Fattar i princip inget, om videon är bearbetad eller inte...


Surpuppan Zola.

Fick med mig min lillebror till stallet idag, och han var faktist väldigt händig av sig, mockade och putsade och till och med packa hö. Bra att ha med sig fall man har bråttom.

Han fick till och med rida en stund. Han är 10år och kan inget om hästar, men han vill hålla på med dem, så jag stod och höll i honom i longeringslinan medan Zola skrittade runt. Och det var nog inte det roligaste hon har varit med om. Sen vart det min tur att hoppa upp, då vart det andra bullar.
Tvär sur, och ville inte alls arbeta. Hon skulle bara springa och kolla på stjärnorna. Vilket inte matte ville. Så jag satt där och trilskade med henne. Fick hålla på att göra massa tempoökningar från skritt trav och halt. Så det höll jag på med idag, vart alltså ingen sitsträning för min del. Tillslut fick jag lite respons från Zola och hon arbetade i alla fall ett varv i traven, så då gav jag mig, orkade inte bråka mer med henne. Hon fick skrittas av i den oupptrampade snön.

Red ungefär 30min i alla fall, men alla dagar kan inte gå kalas bra, bara att ta nya tag!

Dag 1 - Presentera dig och din häst

Mitt namn är Beatrice Hanssen, och jag går sista året på gymnasiet. Jag går media - produktion och event.
Jag är 18år och jag har alltid haft ett häst intresse. Har hållt på med hästar sen jag var 4år. Min andra stora hobby är att fotografera. Kanske är lite dålig på att lägga upp bilder. Men jag ska bli bättre på det. Om jag inte är i stallet, eller ute och fotograferar är jag med mina vänner.Min häst då, jo hon heter Big Lady Zola. Men kallas för Zola eller Zolabus, hon är ett svenskt varmblod. Som är omskolad till ridhäst. Jag och min syster fick henne tillsammans för ungefär 5år sen. Hon är en väldigt bestämd dam, som inte lyssnar på någon till motsattsen har bevisats. Hon är brun med vitt hår i pannan, och hon är född 1992 den 27 april. Något som kännetecknar henne är att hon gillar att "spela" med gallret på boxen, hon drar mulen och läpparna mot gallret så det låter. Och sen håller hon på och gamar och tuggar mycket och slänger ut tungam. Vilket jag tycker är lite charmit, har inte varit med om en häst som gjort så förr.
Hon älskar pepparkakor och mandariner. Och hon gillar inte att bli ompysslad, framförallt inte pussar. Så om man mot all för modan ska pussa henne så får man vara snabb!

Pain in the ass!

Hur mycket i detaljt tänker ni på vad för kläder ni rider med?

Jag menar, kan ni hoppa upp på en häst med bara mjukisbyxor, eller korta shorts osv.
Det jag tänker mest på när jag ska upp och rida är faktist, trosor, bh och byxor. Jag kan verkligen inte rida i ex stringtrosor det blir verkligen pain in the ass så att säga så för mig är det jätte viktigt med rätt trosor. Bh då, hmm det är viktigt också man vill inte ha tuttarna överallt. Så jag har en bh som är perfekt. Men jag ska köpa en sport bh med. Och ni känner nog igen känslan när bh bandet åker ner för axeln och du inte kan fixa till det, och det bara glider och glider, grymt irriterande.
Byxor är super viktigt, det spelar ingen roll om dem är randiga rutiga osv, bara dom sitter tight. Slappa byxor går bara inte. Det ska kännas lite som ett korvskinn när dom är nytvättade, för då sitter dom perfekt när dom har töjt sig lite!


Diss!                                                                                    
Hiss!

12:03

12:03 började min dag, alltså 20 minuter sen. Var lite trött, kändes bra att sova ut lite.

Snart blir det upp till stallet för sitsträning utan stigbyglar, undrar hu det kommer gå då det har kommit sjukt mycket snö och Zola kommer ta stora steg igenom snön, vi får väl helt enkelt se fall det blir någon tårta!

Fick nyss 10kr av Madde. Och gissa varför?! Jo för hon hade dragit Zola i munnen igår, för hon hade tydligen varit lite små tjafsig. Och kommer ni ihåg vad jag skrev för länge sen?, att pappa sa att om vi rycker Zola i munnen så ska vi ge honom en tia som"straff", fast nu har vi en spargris till Zola där vi lägger pengarna i. Och det är 20kr som är "ryckt i munnen" pengar. Inge bra egentligen. Men då får man en tankeställare när man ger bort pengarna, och så inser att man själv har gjort fel och inte hästen!

När ni har sits träning, hur gör ni då?

bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1103983/beeatrice?claim=d3s5rquawwx">Följ min blogg med bloglovin</a>

Snabb fråga!

Hur ofta läser ni dressyrmupparna.blogg.se?

Har ju förstått att detta fenomen är ganska stort nu. Och många reagerar på olika sätt angående dreas blogg.
Jag är inne och läser den mer eller mindre varje dag, då jag är intresserad av hur man rider in en unghäst, Linn som är en av de som skriver har ju en 3åring som är under inridning. Sen tycker jag att vissa inlägg är väldigt intressanta. Plus att det är snygga bilder.
Själv borde jag väl bli bättre på att lägga upp bilder!


(bild tagen från google)


Får visst köra bil!

Fick just reda på att jag får visst köra våran nya bil. Försäkringsbolaget såg inga hinder med det. Så nu har jag varit ute på vägarna och gjort det osäkert.

Var just upp till stallet och kvällsfodrade, eller ja gav Zola en pepparkaka eftersom stallägaren redan hade fodrat!
Kan ju säga att det hade varit smidigare att gått upp för det tog ungefär 15min att få fram bilen under all snö.

Studion- bildbomb.

Här kommer lite bilder då jag var i studion och fotograferade. Ni kanske har sett vissa bilder, men det är några nya som kommer komma.
Teman på bilderna kommer stå under!


Tema: Trash

tema: Trash

tema: Trash

tema: Valfritt

Tema: Valfritt

Tema: Glamour

Tema: Självporträtt. Christoffer Sundqvist som är fotograf.

Tema: Valfritt (Min kille som fick vara modell)


Svenska Hästars Värn- HISS!

Tycker verkligen att den här sidan bör lyftas!

Kommer ihåg när jag var liten och läste "min häst". I tidningen stod det om en nordsvensk som hade blivit dragen bakom en traktor. Och det visar sig att hästen lever än idag, tack vare SHV. Och hästens fodervärd.
Tycker att det är konstigt att en människa kan vara så grym mot sitt djur.

På sidan kan du läsa om olika hästar, som inte lever och som lever tack vare SHV.
Mycket intressant. Dem har en ungdomsförening där jag funderar starkt på att bli meddlem i. Måste bara läsa vidare vad man som meddlem kan/måste göra!

För vem vill inte vara del i att rädda ett sådant fint djur som en häst?

http://www.shv.org/ - besök sidan!

Rastlös.

Får inte köra någon bil på 2 veckor, det är sjukt lång tid. Plus att jag just fick reda på att det skulle gå på 17000:- att laga min bil, eller ja det är pappas bil, som jag kör!
Så nu är jag inte fri längre. Men det possetiva är att jag får motion i alla fall!

Massage idag.

Hade stalljouren idag, och allt gick på en timme, det är rekord!
Sen vart det hem, sov bara 4 timmar i natt så det var skönt att komma hem lite tidigare idag. Får se fall det blir någon ridning idag, hon ska i alla fall få massage. Och jag önskar att jag också kunde få en massage. Sånn träningsvärk jag har i axlarna idag. Nu vet jag att jag var för hård i handen igår. Inte bra!


För eller emot.

Är ni för eller emot att använda spö på eran häst?

Själv brukar jag rida med ett dressyrspö bara för att länga min skänkel så hon förflyttar sig i höger sida, då hon har väldigt svårt för det. Vet inte hur det kommer sig men i vänster sida är hon mjuk och lyssnar på vänster skänkel men i höger blir det nästan lite stumt. Nackdelen med Zola är att hon ser spöt till en början som ett straff, vilket varken jag eller min syster använder det som. Vi har använt det för att lägga det på bogen då hon hade svårt för fattningarna, just för att klar göra att det var det benet som skulle vara först.

Själv är jag emot att anvädna spöt som straff till hästen. Tycker att om det uppstår problem mellan häst och ryttare så ska man ta itu med det från grunden istället för att skrämma hästen till att göra rätt.


Nattbloggning.

Kan verkligen inte sova. Och klockan är 01:50.
Har stalljouren om ca 6 timmar, känns ju sådär, men det är väl priset man får ta för att man sover till kl 12 om dagarna.

Vad gör ni för att kunna somna, när ni inte kan det?

kul att ni gillade bilderna föresten!


Bildbomb!

Nu har jag precis tittiat igenom alla bilder, och vissa vart bra andra inte. Men det kommer en bildbom i alla fall.
Själva ridpasset gick sådär, inte så nöjd med mig själv, och Zola var super stark idag. Vart lite små tjafs men det löste sig. Skapligt pigg häst man kan ha!
Övade inte på något speciellt, hon har ju fått tagit det lungt ett tag nu, så idag var det mest bara att känna igenom hennes gångarter och känna hur hon kändes i kroppen.

Själv tycker jag att det är super nyttigt att ta kort och filma när man rider, för då ser man vad man gör fel. Och det jag ser på dem här bilderna är: Höja handen (vissa tillfällen) Ner med hälen och in med tån (har en tendens att vrida ut den), räta upp mig, ibland ser det ut som om jag är en liten köttbulle. Och till sist bak med skänkeln. Ser ni något som inte står rätt till kommentera så får jag fler saker att öva på!

Men nu kommer bildbomben, vissa bilder är lite mörka men orkarde inte photoshopa dom.

Sådär hoppas ni blev nöjda!


Sol och -4 grader ute!

Orkar inte vänta tills på onsdag. Idag blir det fotosession!
Och eventuellt en bildbomb senare!

Snabb fråga!

Undrar fall ni har några olater när ni är i stallet?

Själv torkar jag av händerna på mina byxor, varje gång jag blir kladdig, skitig, allmänt blöt om händerna. Efter en dag i stallet ser mina byxor skit ut rent ut sagt. Det var till och med en gång när jag hade mina nya jeans på mig och skulle släppa in Zola. Hon hade lite torra mungipor så jag tänkte att jag skulle ta lite Helosan på. Och självklart var det för mycket och jag torkar av det på mina byxor. Stora feta fläckar vart det i alla fall. Dem där jeansen vart stallbyxor istället. 400kr i sjön kan man väl säga!

Svårt att välja!

För det första finns dem här ridbyxorna i hööksaffären? För jag är en sånn människa som gärna vill prova saker innan jag handlar.

Och vilka av dem är snyggast?


CRW - 499kr


CRW (helskodda) - 649kr


Piss väder!

Från -8 grader till 0,2 grader och regn, blir alltså ingen fotosession idag. Ska försöka på Onsdag istället, har hört att det ska bli fint väder!

Var i stallet för ungefär en timme sen och lunchfodrade hästarna, och dom var tokiga. Det verkade som det lurade spöken bakom allt. Snacka om att dom var/är på hel spänn.


RSS 2.0