Panik i stallet! (Tidsinställt inlägg som inte publicerades igår!)

På riktigt alltså, vilken panik jag hade i stallet idag. Och som rubriken lyder så trodde jag att Morik skulle dö. 

Jag var ute vid 13:00 tiden i stallet. Hade fixat med Josse att hon skulle ta in Morik idag, dock skulle det bli efter 20:00 ikväll. Och jag ville inte att Morik skulle gå med en tom mage från 08:00 på morgonen till 20:00 på kvällen, så jag bestämde mig för att ta in Morik och ge han lite lunch. Vilket vart hackad lusern och betfor. Vilket han är van att äta så det var inga konstigheter med det liksom. Efter ungefär halva potionen eller vad man säger, slutar han äta och börjar rapa typ (eller det låter som det) Och han gör det upprepade gånger. Har aldrig hört en häst rapa så jag hgar ingen aning om dem kan det ens?! 

Aja, efter lite rapande och nästan hulkande (missförstå mig rätt, han stod med stängd mun och svalde upprepade gånger, var ju inte direkt som vi människor kan hulka!) Jag tar snabbt in han i boxen, kanske han behöve dricka?! Men det var han inte så intresserad utav.. Under hela tiden detta skedde va han ko lugn rent ut sagt. Gjorde ingentin, ingen panik eller så. Men däremot fick jag PANIK. Tankarna om foderstrupsförstoppning och andnings problem dök upp. Sedan började han rapa igen så jag öppnade munnen på honom för att försöka se fall något fastnat, fick till och med stoppa in handen på tungan för att känna, kanske inte det smartaste. Men vad gör man inte?! 
Ringde sedan till Josse som inte trodde det va någon fara, då foderstrups förstoppning gör väldigt ont och hästarna liksom krampar. Och det gjorde inte Morik. Sedan slutade det lika fort som det börja, och han började äta sitt hösilage som vanligt... Släppte ut han i hagen efter ca 20min utan rapar. Åkte sedan och tittade till han och han såg som vanligt ut så jag antar att det inte var någon fara!! (skönt det)

Någon som varit med om något liknade?? 

RSS 2.0