Sadeln har inte kommit!

Blir så förbannad, sadeln har inte kommit, jag vill ha den NU, NU, NU! och inte en minut senare! 



Lungn helg!

Zola fick en lungn helg denna helg. Massor av massage och pälsvård, nästan som spa för hästar! 

Men nu denna vecka blir det andra bullar, i morgon blir det en tur i skogen hade Madde tänkt. Och om sadeln kommer blir det först provning av den såklart! 

Sen hade jag tänkt lite intervall träning på åkern, någon av dagarna som jag har Zola!

En tripp till Norrköping!

Jag och Andreas bestämmde oss för att dra ner till norrköping. Andreas syster förljde också med. Vart lite dvd fodral och ett par nya vinterskor, eftersom mina har gått sönder!

Snart kommer pappa och hämtar mig, sen bär det av till stallet, Genomgående massage på schemat!

Sadeln kom inte.

Vart lite besviken igår, sadeln kom inte, jag som vill ha den! 

Får verkligen hoppas att den kommer på måndag. Hoppas. Och jag håller verkligen tummarna! 

För övrigt, är jag hemma hos Andreas nu, och vi har precis varit ute och gått i 2 timmar ungefär. Ganska jobbigt faktist. Speciellt när man traksar runt i skog och mark, med djup snö! 

Senare under dagen ska man vara fylle chaffis åt Andreas, dags för payback tror jag! 

Zola där emot har Madde, dem skulle ut i skogen idag, och det kan verkligen behövas så som Zola har tröttnat på volten!

Vad har era hästar fått gjort idag?

Själv vart det lite horseman chip för Zola, eller ja jag sprang runt henne och hon stod och tjurade. Gick alltså inte bra. Skulle testa lite horseman chip, höll på med det i början när vi fick henne, då gick det bra, men idag? Man kan undra vad som hände på vägen liksom. Noll koll. 

Det finns två alternativ entigen så fattade hon inte, eller så brydde hon sig inte, jag gissar på alternativ nummer 2! 

Sen att jag var okoncentrerad och hade med mig en filmkamera gjorde nog inte saken bättre! 

Men det är i alla fall något nytt att öva på, respekt för varandra! 

Sedan vart det lite longering i grimma eftersom jag bara hade det med mig ut i hopp om att horseman chip skulle fingera! 

Så vad har era hästar fått gjort?

Rundtur i stallet!

Här är det en rundtur i stallet. Kvalitén är kanske inte den bästa men jag hoppas ni kommer se något i alla fall! 

Finns även på Stallmolke.blogg.se

Fail bilder - Del 1

Här kommer lite fail bilder på mig och Zola. Kan ju säga att det är inte alla gånger det går så bra! 

Enjoy!

Kan ju i alla fall matcha team sportia tröja med brallor! 



Jag och Ivan, kolla sitsen, säger som min syster macaroni style! ;)

Uppe med tuppen!

Hade stalljouren idag, så det var bara att masa sig upp och släppa ut hästarna. Allt gick som smort. Allt vart klart i stallet på 35minuter, det kallar jag snabbt. Så nu är det bara upp och rida som är kvar! 

Hoppas innerligt att sadeln kommer idag, Hoppas, Hoppas, Hoppas! 

Och jag hoppas verkligen att den passar! 

Annars är det väl bara att sälja vidare den antar jag!

Kommer failbilder under dagen så håll utkik! ;)

kolla in www.stallmolke.blogg.se

Nu är den tillfälligt fixad, så ni får helt enkelt stå ut med denna design tills vi fått tid att fotografera hästarna. Hoppas ni kommer gilla den nya bloggen! 

http://stallmolke.blogg.se/

Riktigt häftigt!

För ungefär 4år sen fick jag och min syster och Josse för oss att vi skulle starta en hästblogg. http://stallmolke.blogg.se/index.html.
Som ni förstår gick det kanske inte så bra för den bloggen, dels för att vi inte kunde skriva så bra inlägg och det var väldigt oseriöst. Vi skrev i alla fall om våra hästar. Och i ett av inläggen om Zola nämde vi att hon hade en hel syster nämligen Big lill Zola. 

Och nu efter tre år har hon hört av sig som är ägaren till Zolas helsyster!
Så himla häftigt tycker jag, helt otroligt hur hittade hon till den där skruttiga bloggen liksom?

Blir eventuellt två bloggar!

Kommer eventuellt blogga från två bloggar nu, den här och stallbloggen som vi ska starta upp igen efter 3års vila så att säga. 

Hoppas ni kommer gilla den nya bloggen med, om den kommer igång igen.
Där kan ni läsa om hur det är att vara medryttare, utbildning av unghäst, tävlingar och massa annat. Allt som ni kan tänka er i ett ungdomsstall! 



Allmänt sjuk!

Ridpasset igår gjorde nog i alla fall inte susen!
Vaknade idag med värre ont i halsen, hosta och huvudvärk. Känns inte alls roligt nu när det är mina dagar att ha stallet! 

Känner själv att idag ska jag inte anstränga mig för mycket. Får se hur det blir med Zola, Ska upp till stallet ändå. Eftersom Madde har åkt till sin kille.

Mini bildbomb.

Jag med Vit jacka och Madde med mörkblå jacka. 

Enjoy! 



DL Horses UF

Tycker verkligen att ni ska gilla denna sida på Facebook alltså DL Horses UF. Det är min klass kompis som har ett UF företag som säljer vetekuddar till hästar. Dem är egen designade och dem finns i två storlekar. För häst och Ponny. 

Mycket bra idé om jag själv får säga. Så om ni är sugna på att köpa en till dig själv eller till din häst, gilla denna sida på facebook, så kommer det stå vem du ska kontakta för vidare köp!

Daniel ljungqvists bild hämtad från DL Horses UF (facebook)

Nya sadeln!

Tog beslutet att köpa sadeln ändå, det är en olympic dressyr sadel. Får den till bra pris. Så det får helt enkelt bära eller brista. Om den inte passar får man väl sälja vidare den. Har bara legat på en häst innan (väldigt sparsamt då hon fick avliva hästen) Annar är den 3 år gammal, där av priset tror jag! 

Sedan ska vi läma in sadeln som vi har nu för lagning, det är en söm som har spruckigt. 

Bilderna från idag, går tyvärr inte att ladda upp, så det får vänta enstund!

Ridpasset!

Idag gick det inge vidare. Zola var jätte stark och hon fick för sig att dra ner huvudet när man skulle sakta ner (vilket hon absolut aldrig brukar göra) Så jag fick bli arg en gång. 

Vart lite bättre mot slutet när jag red, hon var jätte stark i vänster varv och vispade bara med bena i princip. Kändes som en av ridturerna precis när vi fick henne. Spänd och envis och ville inte alls, kan bero på att vi ridit i paddocken på en volt ganska mycket i vinter, så i morgon blir det en skritt tur i skogen! 

Jag red i undegär 30min, sen var det Maddes tur att känna hur hon var, och hon upplevede detsamma. Inte alls sammarbetsvillig! 

Allt som allt red vi 1 timme tillsammans. 

Bilder kommer!

Stallet hela dagen!

Började med stalljour på morgonen. Det tog 20min. Jag och Madde åkte bara upp och tog ut den sen var det klart. Snart efter maten ska vi upp dit igen och fotografera och filma varandra när vi rider, så det kanske kommer komma upp en film eller två senare! 

Själv har jag sovit bort hela förmiddagen efter stalljouren, håller på och bli sjuk så jag får knarka halstabletter i stallet. Hostar även när jag blir ansträngd så vi får väl se hur det går att rida idag. Ska nog inte vara några problem! 

Funderar även att ändra utseendet på min blogg, till något ljusare, vad tycker ni?

Väntar med spänning!

Väntar på att hon som vi kanske ska köpa sadeln av ska höra av sig med lite mått på sadeln, vart lite skeptisk till hur smal den var mellan bossorna, så hon skulle mäta och ta lite nya kort, kan ju vara vinkeln på kortet som gjorde att den såg väldigt smal ut! 

Så jag väntar som sagt med spänning! 

Var och fönster shoppade i hästbutiken här i stan, inte den som jag har snackat om förut. Vi har en mindre i stan, men jisses vilka priser. Ett par ridbyxor 999:- och dem var lime gröna och inte ens helskodda?!

Vad är det för pris liksom?!

Sen kollade jag även på hjälmar åt min syrra, Andreas hittade en as snygg hjälm som han tyckte, i mina ögon såg det ut som en potta.

hjälmen till höger, den som Andreas tyckte att Madde skulle ha!

Ev sadelköp!

Hittade en sadel som jag var lite smått kär i på hastnt.se så vi får se vad syster säger om den sadeln. Det är en olympic sadel (dressyrsadel) och den ser verkligen super skön ut, och allt verkar stämma med mått, och så, den är sparsam använd och allt, inga skavanker eller något!

Så vi får se, har även en tjej som är bra när det gäller sadlar, så hon ska eventuellt hjälpa till att prova ut den, men så ska jag ju lära mig det själv har jag bestämmt, man måste ju börja någonstans liksom!

Olympic sadlar?

Har hittat en begagnad Olympic sadel som jag är lite sugen på, som ser ut att vara rak. Men nu är frågan är det ett bra märke, det stod att det var bara en olympic sadel, men när man söker på google kommer bara olympis jessica upp?

Är det samma märke, för vad jag fattade så är det samma märke men jessica är en speciell typ av sadel i märket Olympic? Eller har jag fel?

Sen är frågan, hur är dem i storleken?
Är dem stora, vart lite förvånad för när jag mätte Zolas rygg med mått tabellen som hööks har så ligger hon mitt emellan vid och normal, men alla mått tabeller är ju inte samma så är det någon som vet vart man kan hitta en mått tabell till olympic?

Hur tar ni hand om era stövlar?

Jag vill att mina stövlar ska hålla väldigt länge eftersom det är de första stövlarna jag har testat som har passat!
Så min fråga är hur tar ni hand om dem?

Har ni på er dem hela tiden eller byter ni till stövlar när ni ska rida, smörjer ni dom, hur ofta i så fall?

Första dagen på sportlovet!

Det firas med halsont. Känner mig inte alls pigg för 5 flata ören, kände redan igår att halsen var irriterad men tänkte att det skulle försvinna, men inte det. Nu är den fortfarander irriterad och gör ont när man sväljer. Får bli honungste idag! 

Som ni vet är det Madde som har Zola idag. Hon och Josse ska ut och rida tror jag, igår vart det ett maffigt pass för Zola. Madde red i 80minuter. Först dressyr i paddocken i ca 50 min, hon tränade olika fattningar. Att det ska vara lungt och fint. Sen skrittade hon kolteppan i 30min. Så det vart både skogen och paddocken. 

Hon har Zola i morgon med, men funderar på att följa med och ta lite kort och filma!

Blir nog ridbutiken denna vecka med fall jag får låna någon bil, jag är verkligen sugen på ett par nya ridbyxor. Vinröda eller beiga! 

Snyggt till mina stövlar (som jag aldrig kan använda) 

här är det en bild på den igen i alla fall, för er som har glömt hur snygga dem är ;) 


Sportlov!

Äntligen har vi sport lov, det firas med otroligt mycket ridbilder i solen denna vecka som kommer. På både mig och Madde. Får se fall det kan bli någon photosession (alltså inte vanliga ridbilder) eller om det är för kallt!

Nu på sportlovet är det fullspeckat schema för Zola i alla fall, för nu har man tid att verkligen rida. Och så kan kanske Madde följa med upp och se vad hon tycker och vise versa. Väldigt bra och nyttigt att ha någon som kollar i varje fall nu när man inte har någon tränare. Då får Madde vara tränare  istället. 

Hoppas det blir vår snart så vi kan börja träna igen!

-22

Idag när jag gick upp var det -22 grader ute, helt sjukt. klockan var då halv 8 på morgonen (hade stalljour). 

Stralljouren gick bra förövrigt. Gick snabbt och smidigt.
Vet inte om jag har nämt det med Peggy i stallet har varit halt nu, hon har snart stått i 2veckor (ägarna har ringt vetrinären som sa vänta en vecka eller två) Och det har hjälpt, idag när hon kom ut brallade hon runt hur mycket som helst, mer i luften än på backen så så ont kan hon inte ha! 
Roligt tycker jag i alla fall, då man kan rida ut igen. 

Idag skulle även en komma ut och kolla på Cimba för att se om hon kunde hjälpa till med inridning, så vi får väl se framöver fall han kommer åka iväg. Sen kanske vi får 3 ridklara hästar i stallet igen! Roligt. (men inget är säkert!)

Zola där emot fick stå och vila idag. Dels för att jag kände mig hängig idag när jag var i stallet (har inte fått någon sömn  denna vecka, vet inte hur det kommer sig) 

Igår fick hon massor av massage, och streching!
Hon kändes spänd i nacken, så någon som har en bra övning för nacken?

Mör i kroppen.

Trodde inte vattengympan skulle ta så mycket, men det gjorde den. Hade ju redan träningsvärk innan jag gjorde vattengympan men nu är den värre, hela överkroppen. Armar, axlar, rygg, mage you name it!
Får se fall det blir en tur i snön idag, och i solen. För den skriner idag faktist.

Vattengympa.

Den var faktist helt okej, super roligt och så känns det efter men inte när man tränar den, eller ja vissa övningar var ju jobbiga, men det posetiva var att man slipper svettas, eller man gör det säkert men man märker det inte. Super bra, tycker verkligen inte om att bli svettig. Inte min grej. Får se hur kroppen känns i morgon. Blir nog ett litet hårdare pass på åkern i morgon. Mycket trav! 

Behöver jobba en del på fattningar till trav, och galopp. Men vi börjar med traven. Hoppas jag har vädret på min sida i alla fall. Och att det INTE blåser som tusan ute!



Videoklipp- Zola 2010

Här kommer ett klipp på Zola och mig.
Denna dag väntade vi på vetrinären så jag passade på att rida innan han skulle komma ut, denna dag kommer jag ihåg nu när jag har fått fundera lite, och jag vet att hon var okoncentrerad (syns på filmen).

Vet även att det är en rad saker jag måste öva på: ner med hälen/länga lädren (om jag inte hoppar förståss, tror det är mina hoppläder som jag har där) räta upp mig, upp med handen, och upp med blicken.

Vill bara säga att jag sågar INTE Zolas mun, hon springer så ändå oftast när hon är okoncentrerad eller vill fram snabbt. Hon behövs även drivas på i galoppen, hon tappar höger bak!

Annars är jag nöjd med traven innan galoppen!

Ridturen idag!

Ridturen idag gick bra, hade verkligen inte förväntat det med tanke på att det blåste jätte mycket uppe i stallet. Zola som jag säkert har nämt tidigare blir väldigt spänd i kroppen när det blåser ute plus att allt är läskigt, det tyckte hon idag med, men det som förvånade mig var att hon ändå var arbetsvillig, det brukar hon inte vara när hon blir rädd för allt. Spänd var hon inte eftersom jag masserade innan ridpasset och efter! 

Men det är sånt som är så kul, även fall hästen blir rädd, är spänd eller allmänt fjantig att dem ändå försöker det är det som räknas! 

Idag skrittade vi bara, men vi övade på halter, framdelsväningar och ryggning. Allt gick super, mest förvånad vart jag att hon gjorde en framdelsväning åt höger, då hon är lite skänkeldöd på den sidan (hon var så när hon kom) Så om någon har några tips som hur man kan försöka få bort det så är jag tacksam för svar! 

Har testat massor, rida utan stigbygel på den sidan, sporre på den sida, lagt bak/fram skänkel för att se fall hon reagerar men inget har funkat. Ibland kan det funka om man rider med ett dressyrspö på den sidan, för då är hon mer allert så att säga men jag tycker spön är så otympliga så efter max en kvart ligger spöt på backen för jag orkar inte hålla i det längre. Så skriv på fall ni har tips/övningar vad som helst! 

Nu blir det i alla fall vattengympa!

Snart stallet!

Can't Wait!

Är grymt taggad idag för stallet, och inte alls på segt humör som jag har varit de andra dagarna. Blir så taggad av att läsa hästbloggar!
Speciellt nya övningar osv, dock kan man inte testa alla nu när det är snö/is överallt men några kan man testa allt.
Idag blir det paddock för Zola, skritt och trav sen en liten uteritt!
Igår hade Madde ridit barbacka, och Zola hade varit helt okej, lite uppstressad men annars fin!

Under dagen kommer filmen upp från i höstas. Sen ikväll blir det att testa något nytt Vattengympa!

Någon som har testat?

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...

Har just klurat ut hur allt funkar på youtube. Det visade sig att mitt klipp var i fel format där av ingen förhandsvisning. Men det fattade då inte jag eftersom varningsrutan kom upp fort som fan i början när jag redan vcar inte på en annan flik. 

Men i morgon blir det film, då får ni nog se hur jag och Zola ser ut in action så att säga. Som sagt inte det snyggaste, kommer inte ihåg så mycket av den dagen, så kommer ej ihåg fall det var en bra eller dåligdag, antar att den var lite halvdålig pga vädret och att paddocken är mer som en sjö än en paddock. Men allt detta får ni se i morgon. Ska i alla fall försöka klura ut något om dagen då vi filmades. 

Har även en annan film på lager, nämligen rundtur i stallet. Om ni är intresserade vill säga? 
Jag låter som en förkyld kråka och man ser inte så bra inne i sadelkammaren eller i mitt skåp. Men i så fall får ni stå ut med det med!

Så vad tycker ni? Film i morgon/idag?

Hur lång tid kan det ta...

Hade tänkt ladda upp ett vidoklipp på mig och Zola när vi travar och galopperar. Inte världens snyggaste (så förvänta er inget) men nu är det så att det tar sjukt lång tid för youtube...
Hur lång tid brukar det ta för er?

Har suttit här nu i 25minuter för ett klipp som inte ens är 1minut långt...

Här kommer en lite Sneak peak! 

Videon kommer från denna dag i alla fall!

Stallet ändå.

Vart en snabbis till stallet ändå, skulle hämta madde då det är glans is upp till stallet för dem aldrig vill sanda så det är livsfarligt att gå upp.

Stod och snusade lite på Zola, hon luktar så jäkla gott. Förstår inte dem som inte tycker om häst lukt, det är nog det bästa som finns!

Nu på kvällen var jag och Madde på lite arobics (stavning?) Eller ja gjorde mest kycklingdansen...
Tycker det är oerhört svårt att kordinera mig själv. Men så fort jag sitter på hästryggen går det hur bra som helst, men på backen är det en katastrof! 

Bild på gymmet som jag tränar på. Dock var passet i gympasalen här i byn!

Clean mess!

Sähär kan det se ut efter en veckas användning av "stallgarderoben".
Våran "garderob" ligger i källaren så vi har en egen ingång så vi inte smutsar ner. Men vad kan man säga. Jo smutsa ner var det...





Så jag bestämmde mig för att städa lite, kom fram till att vi har 8ridbyxor, 12par ridstrumpor, 6 Undertröjor, 8 Hoodies, 3par short shaps, 4par hanskar, 2 vinterjackor, 3 vår västar. plus massa annat!


Sähär ser det ute efteråt. Vad tycks?

Vart har ni eran stallgarderob hemma?


Grymt sugen!

Satt och kollade på hopp bilder och en video på minfux.blogg.se och man blir så grymt hopp sugen! Vill bara bygga upp ett hinder och hoppa. Även fall jag är lite hopp rädd. Eller rättaresagt har tappat tekniken så det blir inte bra alla gånger eftersom jag blir så osäker...
Men hur som hälst.
Om ni vill se en häst som utvecklas snabbt kolla då in på Minfux.blogg.se!
Har nog aldrig sett en f.d travare utvecklas så snabbt. Och jag tyckte Zola gjorde det, men det är ingenting jämfört med Bellie!
Och grunden var redan lagd med Zola. Bara att fortsätta men Jossan har arbetat med Bellie ända sen grunden och dit dom har kommit nu har dem gjort på 2,5 år! Super! Applåder till dem!
(ingen styckindelning pga webbläsaren Safari)

Madde tar Zola.

Idag är det Maddes dag att ha Zola. Som alltid. Igår fick hon en liten promenad på ställen som hon ofta reagerar på, och där hon inte vill gå förbi.
Zola är ju rädd för det mesta nu, tror det är vårkänslorna (fast dett blev vinter igen...) Så som hon är inte så speciellt rädd för plogbilen med oragneblinkande ljus, och strålkastare överallt. (till och med jag tycker den är skrämmande) Men när snön blåser på snön då det där lilla "prasslande" ljudet kommer blir hon jätte rädd och ska gömma sig bakom matte. Man kan bli lite fundersam ibland. Undra vad som rör sig i huvudet på djuren?!
Zola är ju rädd för vissa postlådor med (vissa dagar) andra dagar går hon bara förbi.
Vad är era hästar rädda för?

Stallplats - ledigt

Vårt stall har fortfarande en box att hyra ut.

- 700:-/månaden
Då ingår, utsläpp och kvällsfordring (vardagar).
Du sköter din häst själv med insläpp, självklart kan man hjälpas åt!
Vi delar på helgsjouren. 

Det finns belyst paddock med hinder. Det ingår minst 1skåp, om du vill ha ett till går det att fixas. Det finns 4 hagar.
I stallet är det mest ungdomar, mellan 15-18. Sen såklart stallägaren som är lite av en ungdom i sättet!

Finns över 30 ridvägar, möjlighet att rida tillsammans finns! 
1 åker som vi får rida på året runt! 

Hör bara av er


Finns mellan Katrineholm och Vingåker!

Sjukling.

Idag är jag hemma från skolan. Vaknade med hals ont och huvudvärk. Det är bara jag coh Rickard (min bror) kvar i familjen som inte har haft det än så antar att det är min tur nu.
Har knappt sovit inatt heller, har haft en jobbig katt som har rivit sönder mina fötter...

Madde som har stallet idag får se vad dem hittar på!

Sadelprovning del 1 Wintec

Fick testa Josses Wintec dressyr sadel som hon har till peggy. Mest för att lära mig själv hur en sadel ska sitta när man själv ska ut på jakt efter en ny sadel.
Peggy är som sagt en ganska grov D-ponny, så Josse trodde det var x-vid på sadeln.

lite oskärpt bild. Men tycker sadeln är väldigt lång. Annars vart jag possetivt överraskad över att den inte var så svängd, eller så bred. Zola kanske behöver en X-vid?!
Tycker även att sadelkåporna var ganska "utsvängda". Följde inte riktigt Zolas kropp.
Den var i alla fall inte för smal. Fick rum med en hand mellan skulderbalden och sadeln.
Kommer fler bilder!

Stallet idag.

Idag så var det min tur att ha stallet. Vart ingen ridning för min del då jag halkade utanför stallet och slog i svanskotan. Gjorde mycket ont. Kan knappt sitta på en stol ens, får ha en kundde under rumpan. 

Zola var inte på sitt bästa humör idag, små sur hela tiden. Hon är ju en sån häst som inte gillar att bli fin. Så idag ville hon inte stå still alls när jag rycktade henne, hur otålig som helst. Hur som helst vart hon rycktad mot sin vilja i alla fall, fick lite massage med!
Hon blir så spänd i kroppen nu när det är sånna tempratur skillander och speciellt när det blåser ute. 

Cimba (unghästen i stallet) där emot fick sin första upplevelse själv i hagen idag, eller ja sin andra, sist slet han sig. Men idag ville han inte gå in, han stod längstner i hagen och jag orkade inte pulsa genom snön ner för att hämta honom så jag traskade in med både Peggy och Zola. Och gissa vem som står malligt kvar?!
Jo, Cimba han hade inte rört sig ut fläcken och han såg inte det minsta rädd ut så han kan stå själv nu, en stund i alla fall. Gick som sagt bara in med de andra hästarna!
Gäller att ha lite is i magen allt!

Vart longering istället!

Vart longering igår istället för ridning, hittade inte mina kära ridtermosar, så Zola fick bralla av sig på åkern. Vart förvånad hur bra hon arbetade ändå. Utan instpänning osv, dock väldigt låg, men helldre det än att hon stjärnkikar! Idag har Madde Zola, och hon skulle rida en sväng i det fina kalla vädret!
Men i morgon är det min tur att ha Zola, vet ej vad jag ska hitta på med damen då, men det blir väl lite ridning, är grymt sugen på att hoppa, men det går ju inte nu när det har kommit hur mycket snö som helst, så det får vänta ett tag till!

Ridtur idag.

Det snöar fortfarande, men inte lika mycket som igår. Tyvärr fick hon ha sitt svarta termotäcke på sig idag. Hon skulle egentligen klara sig med ett regntäcke då det inte är kallt. Men orkarde inte rota fram det.
Hon är inte blöt idag i alla fall.
idag blir det en ridtur, får bli på åkren eftersom det är det ända stället man kan rida på just nu utan att det är istäckt under. Får se vad stumpan tycker om det!

vart har den tagit vägen?!

Vart har TopRiders tagit vägen?

Har den bloggen länkad på min blogg men när man klickar på länken kommer man bara till http://www.nattstad.se/ :(

Kan någon säga mig vart TopRiders tagit vägen?

Snöstormen har anlänt.

Det har snöat här nu konstant sen kl halv nio i morse, nu börjar jag bli trött på det!
Kan inte snön bara lägga av?

Zola fick stå idag tyvärr, hon var dygnsur när jag tog in henne, hon stod till och med och skakade när hon kom in. Inte konstigt med tanke på att täcket var surt!
Själv var jag sugen på att rida men jag står inte och torkar Zola som fryser för att få rida en sväng och hon blir genom sur igen. Har inte möjlighet att hon ska få stå med fleece eller svett täcke så jag red inte idag bara! Tråkigt jag vet!

Har upptäckt ett problem Zolas täcken blir genomsura vid bogen, inte någon annan stans, utan bara bogen, du kan i princip krama ut vattnet. Blir så bara på Zolas täcken och inte på de andra hästarnas täcken. Har ni samma problem?
vad gör ni åt det?

Och vet ni något bra inpregneringsmedel?

Snö

Jag vill verkligen inte ha mer snö nu, vill ha vår. Jag som hade fått massa vårkännslor!
Nu blir det till aulan och fixa ljuset till musikalen, antar att jag ha ont i huvudet idag igen!
Zola ska få en liten ridtur idag i alla fall!

Money!

Kan fortfarande inte fatta det. Jag ansökte om 5000:- till min fotoutställning, och det blev 2283:- över så jag mailade dem som hade hand om "snabba stålar" som jag ansökte till. Och jag fick svaret "vi kräver inte pengarna tillbaka, du kan ju alltid göra en till utställning fall du vill det". Så jag fick alltså pengarna som vart kvar!
Sjukt!

Dödshålet!

Blir så irriterad, när jag skulle rida in på en av åkrarna idag. Tror ni inte att jag ser ett stort cementrör ner i backen. Hur stort som helst och djupt. Och det var INTE övertäckt!
Jag som har ridit över där hela vintern tur att man inte har fastnat. Och det var tur att jag såg det idag nu när snön har börjat smält bort. Tänkt om man har gått ner sig i hålet. 

Åkern som jag red på får vi rida på så dem kan inte ha argumentet "ni har inget att göra på den åkern". Det är ju inte bara hästar som är på åkern utan råddjur/älgar/vildsvin om några av dessa djur fastat hade den nog brutit benet eller åtminstone inte kommit där ifrån.


Irriterad!



Ridturen!

Ridturen vart ju på åkern, och det gick jätte bra, hon var mjuk och fin i båda varven och hon trampade under sig bra!
Vi skrittade och travade bara, tyckte det bahövdes mer träning i de gångarterna än i galoppen.
Jag red i ungefär 40min mest lösgörande rörelser. Mycke volter och även inramning på rakt spår. Zola har en tendens att "vingla" när man rider rakt och inte har ett staket vid sin sida! 

Föresten vad tyckte ni om pannbandet?
Ser lite litet ut nu eftersom hon är så lurvig i pannan!

Bildbomb!

Tog med mig min lilla kamera idag. Så det kommer en liten bildbomb nu då!
Endjoy!

Nytt ljud!

Min super stereo gick sönder här för någon dag sen, tyvärr gick den inte att rädda. Men nu har pappa handlat ett nytt ljud, inte lika bra som förra eftersom det är ett data ljud, men det funkar helt klart!

Ny dag, nya tag!

Idag är det äntligen min tur att ha Zola, så idag blir det dressyr på åkern!
Solekn skiner och allt ser så himla bra ut idag, hoppas bara Zola är på sitt bästa humör.

Ska snart skjusa in Madde till stan, sen bär det av!
Funderar på en riktig långdag i stallet, smörja upp alla saker och städa och dona! (:

Tar med mig kameran!

Vart lite stall ändå!

Fick åka upp och hämta Madde i stallet för hon orkade inte gå hem. Insåg just då att "nej inte de nya ridstövlarna" Det var seriöst skridskobana utanför stallet. Och stackars Cimba som inte har några skor på. Han är verkligen bambi på hal is!

Fick stå utanför stallet i alla fall!

Musikal inte min grej!

Kommer hem med huvudväk idag igen. Anledning: Musikal!

Det är som sagt Maddes dag idag, så Zola får en skogstur idag, skjävl ska jag rida i morgon, blir ett redigt dressyrpass, är ju ledig så det passar bra!

Pannbandet vart jätte snyggt på Zola! Hon passar så bra i silver!
Bilder kommer i morgon!

Trött, sliten, ont i huvudet.

Dagen har varit kaos. Min klass sätter ljuset till estets musikal, där av att jag är trött, sliten och ont i huvudet. Dem har haft ljudkoll hela dagen, vilket gör att man blir allmänt trött i huvudet. Vi har haft ljuskoll, ljus överallt med strålkastare och massor. Rent utav ett kaos när dem skulle ha genrep och vi skulle fixa ljust sammtidigt. Plus att de skulle kolla så alla instrument hördes.

Detta är min vecka framöver. Kanske blir dålig uppdatering pga allt, plus sena kvällar.

Zola där emot blir riden av Madde idag. Är lite orolig när jag kom till stallet igår så hade hon knappt rört e-m höt (jag kvällsfodra) Vet ej fall hästarna kom in sent igår men men, Hon har ratat höt nu ett par dagar. Vi öppnade en ny bal så Madde skulle kolla så det inte var höt det var fel på, men de andra hästarna äter det, så jag tror inte det kan vara höt der beror på. Hon äter bra annars. krubban är ren slickad varje gång!

Vad tror ni det kan beror på?

oopps!

Jag som kan ha missuppfattat frågan som jag skrev om i inlägget "höger eller vänster". Jag har en tendens att skumläsa allt, sen klicka på de svaret som jag tror är rätt. Fast jag egentligen inte har läst igenom frågan. Men spelar det verkligen någon roll vilken sida hästen går på?

Shopping i Marieberg!

Kan ju säga att shopping tar på en, sjukt ont i huvudet och trött i hela kroppen. Vill sova nu!

Hur som helst så hittade jag två tröjor plus ett tar leggings.
Var även på hööks idag och gisses vad mycket man ville ha, hittade dock inte bra ridbyxor men kom i alla fall hem med ett silvrigt pannband, super snyggt!


Höger eller vänster?

Gjorde det där häst testet på svenska ridsportsförbundets hemsida (tror det var den sidan). Det kom en fråga om på vilken sida hästen ska gå på. Jag svarade i alla fall höger, för det var den sidan som jag blev lärd att hästen skulle gå på från ridskolan. Det gjorde vi varje gång vi skulle ut i ridhuset eftersom hjästen skulle vara intill väggen och vi svängde alltid höger i öppningen.

Som ni kanske vet svarade jag FEL det skulle vara vänster sida. Testa det i morse när jag släppte ut hästarna, och fy vad konstigt det kändes. Kändes som man hade noll koll liksom. I och med att jag är höger hänt så känns det helt enkelt bättre att ha hästen närmst min "starka hand" (jag vet ju självklart att man inte kan hålla emot en häst som vill där ifrån) Men den käns bäst i alla fall.

Så spelar det någon roll vilken sida hästen går på egentligen?
Och om det gör det varför ska hästen gå på vänster sida?


Om inte jag har fel så ledar han hästen på höger sida, denna bild är publicerad i samband med http://www3.ridsport.se/Hastkunskap/Hagen/Tips-vid-in--och-utslapp/ Så varför är svaret höger fel på testet som finns på denna sida, när dem själva publicerar en bild på en kille som leder en häst på höger sida. Ska dem inte föregå med gott exempel?


Kunskap eller okunskap?

Läste lite kommentarer på minfux.blogg.se blogg. Och då var den en som hade kommenterat hur Jossan kunde få så mycket kunskap, eller fall det var okunskap på 4år.

Jag har hållt på med hästar i 15år och jag tycker det är svårt att få mer kunskap, hur vet man att allt stämmer eller inte stämmer?

Jag menar för inte så länge sen var ex pessoa bett ett bra bett till heta hästar sen vart man än läser så står det i princip "RID INTE MED DET BETTET!"

Lika så med vitlökspulver på sommaren. Förut var det hur bra som helst, men nu säger folk att man absolut inte ska använda det för det är farligt (kommer ej ihåg varför det var farligt men har hört att man inte ska använda det).

Jag brukar gå på magkänsla, men egentligen hur vet man att allt är sant eller inte?
Jag går media och där får vi lära oss att vara självkritisk mot webbsidor, men så fort man söker på något på google. Så är det bara bukefalos som kommer upp, och där är det ju mest åsikter som publiceras. Oftast utan någon speciell källa så man kan kolla om det stämmer.
Oftast fins det även sidor som ex säger att det är okej att rida med pessoabett. Så för en okunnig person kanske det låter jätte bra, medan för de erfarna låter jätte dåligt.

Så hur gör ni?

Läser ni böcker? Om boken var skriven för 20år sen så är det ju inte säkert att allt stämmer rent emot vad vi gör idag.
Har ni några boktips som man kan läsa om diverse saker?

Lika så fall man frågar en person, den kan ju vara helt ute och cykla medan en annan som frågar har noll koll, hur ska man tackla det. Alla vill ju sin häst det bästa!

Vart stallet ändå.

Madde undrade fall jag ville följa med till stallet, hade inget annat att göra så det fick bli stallet idag för min del! Ville även kolla till såret som jag upptäckte igår, och det var mycket bättre. Hon reagerade knappt vid beröring så det är posserivt!

Imorgon blir det stallet tidigt, har stalljouren så rider nog på morgonen, sen blir det hööks i örebro, plus marieberg för lite shopping!

Om jag inte rider på morgonen så blir det en vända efter shoppingen (eventuellt)!

Funkar det verkligen?

Undrade fall några av er hade testat schampo för olika färger för hästar, och funkar det verkligen. Tog hand om en vit häst som ofta fick gräsfläckar och annat och testade både vanligt schampo och ett schampo för vita hästar och jag märkte ingen skillnad. 

Så funkar det på ex bruna/svarta hästar?



Sår.

När jag kom till stallet idag så gjorde jag det vanliga, mocka, fixa mat, fylla på vatten osv. När jag tog in Zola och ställde henne i gången så ser jag att hon har ett sår över häger fram knä. Det såg ut att vara en dag gamalt för blodet hade stelnat och blivit en skårpa. Men hon var förtfarande öm. Så jag tvättade såret med sårtvål, sen spayade jag det med plåster spray. Så det blev ingen ridning idag. Hon tyckte det gjorde väldigt ont när man klämde lite på det. Det var inte svullet, och hon markerade inte.

Nu får det väl bli en jakt på vad som kan ha skadat henne. Eftersom de inte har några träd i hagen eller så så misstänker jag foderlådorna, får ta en titt på söndag då jag har stalljouren.
Ni ser ju de upp och nervända lådorna. Kan det vara dem som har skadat Zola tro?
(de går inte att ha dem uppvända för en viss peggy gillar att välta dem...)


Shopping i norrköping!

Är för trött för att ta kort på kläderna. Men jag hittade lite smått. Dels ett par jeans för 99:- Super billigt!
Hittade även 2st as snygga linnen och en tröja på New yorker. Plus ett par leggings. Allt som allt vart 320:-
Blir lite shopping med mamma och Madde på söndag med, får se vad man kommer hem med då!

Skit göra!

Idag när jag kom till stallet så insåg jag att jag skulle inte hinna rida idag. För att hagen var helt jäkla ner bajsad. Tyckte det såg förskräkligt äckligt ut så jag var bara tvungen att mocka ur den. Tog 40min. Tycker även att det är viktigt att mocka ur hagen dels för hälsoskäl. Vem vill trampa runt i sitt bajs?!

Mycket äckligt!
Zola och de andra hästarna fick lite hö i hagen idag. Dem såg så uttråkade ut så jag passade på att fixa lite hö till dem, och de såg ganska lyckliga ut.
Peggy förövrigt ville förstöra min dag i och med välta skottkärran med bajs i ett antal gånger. Tillslut kom Zola och stod med mig vid skottkärran, då vågade inte peggy sig fram!


Stallet idag.

Ska snart göra mat, sen blir det stallet när Andreas har åkt och jobbat. Får se vad jag hittar på med stumpan idag.
Ska även dra och shoppa lite med Sabina och Elina idag så det blir nog en sen uppdatering om stallet!


Hoppas bara inte Zola är hyper idag, hon blir det när det blåser mycket ute, och det gör det idag!


Lycklig.

kom just hem, super skönt att sluta tidigt. Och vet ni vad?!
Vi fick våra STUDENTMÖSSOR idag. Visst det är långt kvar till studenten (127dagar tror jag) men nu känns det nära i alla fall. Så himla nice!
Och jag är så lycklig att det snart är över med allt plugg!
Men så börjar ju paniken komma över vad man ska göra sen...
Jag har i alla fall jobb i tre månader efter studenten så det är en början i alla fall.


Diamanten i mitten skimrar i lilablått. Har en i helt lila (jag vet att det är estets färg, men lila är bra mycket snyggare än gult som är medias färg!)


Bildbomb från förra året - löshoppning.

Här kommer bilder från förra våren, när vi löshoppade. Tänkte att det skulle vara roligt med lite mer bilder på bloggen. Dock lite äldre. 19/4-10









Diss.

Människor som hotar sina hästar med korvfabriken när det inte går bra!

Blir så irriterad på folk som hotar med det. För två år sen så var jag på guldsporrarna och kollade på framridningen, det var flera stycken som hotade med korvfabriken till sina ponnisar när dem inte gjorde som dom skulle. Lär er rida hästen istället för att flaxa omkring och skrika. Plus att varför hotar ni hästen?!
För att folk ska förstå att det är hästen det är "fel" på eller för att man inte kan rida hästen?

Varför hota hästen överhuvudtaget egentligen?

Inge bra!

Slutade som sagt tidigt idag så jag fick låna bilen. Slutar även 09:35 imorgon med så ska "tigga" till mig bilen igen hade jag tänkt!
Kanske stannar vid hästbutiken i stan och kollar fall dem har bra pris på ridbyxor.

Nu kommer vi till det som inte är bra: Jag gjorde mat isag när jag kom hem, och det vart varmkorv och makaroner. Men nu efter maten mår jag skitdåligt. Tror det är korven, den smakade konstigt. Men aja jag kanske inbillar mig?!

Madde ska rida ut med Zola idag föresten. Tror det blir skogen idag med. Imorgon blir det rida. Hoppas att vädret håller i sig!

Här kommer alla...

Här kommer alla vårkänslor. Zola har fått en massa av sådana. Sa Madde. De hade ridit matsboda + lite på åkern. Zola hade varit ducktig, men ganska stark. Ser ifram emot torsdag då jag ska försöka hinna med att rida. Hoppas det i alla fall.

Har era hästar fått vårkänslor?

Hiss/Diss

Vet inte vd jag ska tycka om de här, jag gillar glitter, men skulle det inte vara snyggare med silver istället för guld?
Både Hiss och Diss. Vad tycker ni?

produkterna hittar ni på http://www.gladahasten.se/

Finns inte kvar...

Skrev ju igår eller i förrgår att mina favis ridbyxor har gått sönder. Och jag vill köpa nya. Tänkte då  att jag skulle beställa de rosa från hööks, men så finns de inte kvar, och dem finns inte i katalogen heller. Blev jätte besviken. Till råga på allt tänkte jag tröstbeställa den lila jackan, men så finns inte den heller kvar på hemsida. Dock finns den i katalogen, och den ska jag HA!
Ska åka till hööks på söndag så får se fall jackan finns där!

Finns inte kvar!


I skolan.

Slutar sen idag, så det är skönt att Madde har Zola idag. Hon slutade nyss, så det blir nog en ridtur för Zola när det är ljust. Synd bara att vädret är skit. Själv ska jag till min granne och fotografera henne till en av mina fotouppgifter.
I morgon blir det nog stallet tidigt, har bara en lektion och den slutar 09:45 så då blir det hem och mocka och ha mig, Madde ska nog rida i morgon med för jag måste plugga till ett prov som jag har på Fredag!

RSS 2.0