I väntans tider!

Idag skulle egentligen Zola stå, Madde som hade henne idag har sträkt ryggen (hon är som en gamal kärrning, min syster alltså). Så hon hade ringt till stallägaren som sa att Zola såg så pigg ut!

Men hur som åkte jag upp och tog hand om henne, jag menar jag är ju faktist frisk!
Så jag rycktade henne super fin verkligen. Dock tog det bara 20min. Känndes som hon hade pälsglans i pälsen, men våran är slut så jag har ingen aning om hur det kommer sig att hennes päls var så len, men det är bra det. Hade även blött lite betfor så det var lite tid kvar på den innan jag kunde ge henne den, så jag skrittade runt i paddocken barbacka! :D
Jätte roligt, är som en annan häst att rida då hon lyssnar otroligt bra på skänkeln! :D
Kunde i princip göra skänkelvikningar på långtygel. :D

Vet ni något bra sätt man kan öva upp skänkelkännsligheten?

Mardrömmar!

Kunde verkligen inte sova inatt, drömde massor av mardrömmar om Zola. Drömde att blixten slagit ner i henne och att hon dog, och när vi skulle ringa "likbilen" eller ja vad man nu kallar det så ringde vi fel så det vart "slaktbilen" så dem trodde att zoila var mat. :(( Inte roligt, visserligen var hon död, men jag skulle aldrig låta henne bli mat!
USCH!

Jobb idag!

Har en inskolning idag och den börjar från 14:00 till 21:00 ikväll, och jag känner mig inte så pepp!
Var ju ledig igår, och när man väl har fått smak för att vara ledig så vill man avra det hela tiden. Dock tycker man ju att pengarna kan rulla in på konton ändå! hah! :D


Igår vart det stora Målke rundan för Zola. Mest skritt med det vart lite trav också, och det hade gått jätte bra!
Imorgon är det också jobb för mig, och det är från kl 07:00 till 16:00!
Bloggar nog mer i morgon efter kl 16:00!

Zola och Matte vill ha!

Sitter ute på hööks, och har hittat massor av prylar som jag vill HA! Blir någ en tripp till hööks snart skulle jag tro. Har ju egen bil så jag kan åka vart jag vill!

Här kommer några av produkterna som jag och Zola vill ha!












Har blivit lite små kär i brunt. Och caffe latte färgerna. Tycker det är otroligt snyggt. Men frågan är passar Zola i brunt, jag menar hon är ju brun, så det kanske blir för mycket?

(samtliga bilder kommer från Hööks.se http://www.hooks.se)

Underbart!

Igår satt jag på hästryggen igen efter 3 veckor, kanske 4 till och med. Har glömt hur längesen det är!
Men det var helt underbart. Skrittade i paddocken i ca 30 min igår. Blev lite trav på en långsida så hon skulle komma igång ordentligt men ikke sa nikke. Hon var super seg lilla Zola. Helt annorlunda att rida hah!
Hon kanske gillade och ha semester? ;)

Idag ska Madde rida, så vi får väl se vart hon kommer rida.

DISS!

Måste dissa denna produkt efter vad våran veterinär sagt! Och det är produkten som jag kallar flower. Vet ej vad ni kallar det men det är i alla fall en sånhär --->


Alltså flugskyddet på grimman! När jag veterinären kom ut var det, det första hon frågade fall hon haft ett sådant flugskydd på sig. Anledningen till att just denna får en DISS är att den är skadlig för hästens ögon. För när hästen svänger/slår med huvudet så kan stråna smälla dem i högat vilket KAN leda till att hornhinnan i ögat släpper, vilket är oerhört smärtsamt!


jobbat klart för denna helg!

Ska snart dra hem från Andreas, har jobbat klart för denna helg. Sen blir det en tur till stallet!
Hoppas Madde fått tag på hovis, för hennes hovar ser allt annat än bra ut! :(
Tror Madde hade skrittat i alla fall, det är ju inte så att skon sitter löst, utan hovarna har växt över skon några milimeter!

Längtar tills i morgon!

Vi får börja rida Zola igen, så som jag har längtat, dock jobbar jag delad tur i morgon, men Madde får i alla fall rida, och jag får rida på Söndag! :D

Dåligt bemötande!

Det värsta jag vet är när någon ger en ett dåligt bemötande, ex vis i affärer osv. Den utbildningen jag gick handlade mycket om kundbemötande, bemötande av olika människor i olika sitiationer, och idag mötte jag en som desperat skulle kunna behöva den utbildningen! Han kan till och med få betalt utav mig för att jag skulle kunna lära honom vett! 

Det hela började med när Andreas flyttade in i sin lägenhet, han har fått parkera på gatan för denna hyresvärd inte haft ork att fixa honom en parkering som tillhör lägenhetshuset! När vi kom fick JAG städa hela lägenheten igen, tvätta föster osv, för denna städnig hade blivit godkänd av hyresvärden. När Andreas flyttade in så hängde det sladdar från taket där lamporna ska hänga, utan några kopplingar, det är ju fan livsfarligt! Andreas ringde och dem skulle kolla på allt nästa vecka (detta var 1 juli). Men har något hänt NEJ! 

Hur som, jag hade parkerat min fina gula bil utanför porten, eftersom det inte finns några parkeringar. Det är många andra som gör det också, inte bara jag och Andreas, utan andra hyresgäster (kan nu inte skylla på dem men men) Men idag var det dags att klaga!
Idag kom i alla fall hyresvärden och ställde sig och tutade utanför fösntret, hallå? - Om jag inte var hemma, eller i lägenheten vad hade hänt med min bil? Hur som såg han mig när jag gick förbi fönstret, så han kom in och plingade på och jag öppnade "är det din bil?" Det sa han ganska vänligt! Och jag svarade " ja" - då snappade han, han sa bara "den ska bort, den ska fan inte stå här!" - nej men ursäkta då!
Tänkte säga att jag skulle flytta på den så fort som han hade fixat en parkering till Andreas bil och fixat sladdarna som hänger från taket. Men jag vart så jäkla chockad över hur otrevlig han var! USCH!
Otrevlig= inga kunder!

Galen häst!

Zola är en sådan häst som blir väldigt pigg när hon inte får motion, oftast kan hon bli en bomb rent ut sagt efter bara två dagars vila, men när det närmar sig en vecka brukar hon bli väldigt seg, och man måste verkligen skänkla på henne (om man rider). 

Men igår hände något konstigt, när Madde skulle ta in kära Zola var hon som en galning!
Hon sprang som en tok igenom hela hagen flera gånger!
Så vi bestämmde oss för att släppa Zola i paddocken, och jag kan ju säga man tror inte att hon är 19år i alla fall, för så mycket energi, tvärvändningar och bocksprång har jag nog inte ens sett en unghäst göra haha!
Och hon såg så himla lycklig ut att äntligen få ut all energi! :D

Skadeglädjen är den sanna glädjen!

Har märkt nu på senare tid, närmare bestämmt när Zola vart sjuk, så har jag fått otroligt mycket mer läsare, krävs det att ens häst ska bli sjuk för att folk ska börja läsa bloggar?

Har ni märkt samma sak?

Sluta med behandlingen!

Veterinären var som sagt hos Zola igår, och jag ahde inbillat mig att det var gråare för det var det inte senare när veterinären kom!
Zola fick i alla fall färgämne i ögat och det fastnade ingensatns, så vi ska sluta behandlingen! :D
Och vi får börja rida och så till helgen då all medecin är upptaget av kroppen! :D Ska bli otroligt skönt att få sitta på hästryggen igen!

Vart heller ingen spolning, det ska vi göra om det blir värre tills på fredag! Så nu håller vi tummarna!

Dagens fråga!

Vilken är den fösta hästbloggen du kollar när du ska kolla bloggar?

Föst är det minfux.blogg.se sen blir det dressyrmupaprna.se sen blir det min egna hah!
Iband kollar jag ex sandriey.blogg.se före min egna men men! Oftast brukar jag kolla min egna som nr 3! ;)


Ser bätter ut än i morse!

Kom just hem från den andra droppningen för idag, och jag tycker ögat ser lite bättre ut, tror det beror på hur ljuset faller på ögat, men hur som är det inte bra än, man ser att det finns lite grått kvar! :(

Hur som så duschade jag Zola idag, för hon var så himla äcklig i pälsen så det vart en hel dusch samt lite frisering på stumpan! Såg väl inte allt för glad ut med hon blev ren och fin! (:

Fösta droppningen idag klar!

Kom just hem från stallet, och ögat ser tyvärr sämre ut tycker jag, det gråa har kommit tillbaka mer :/ Får hoppas att det bara är jag som inbillar mig! Fast som sagt om tårkanalen är täppt är det svårt att få ögat bra då all smuts är kvar i ögat. eftersom tårkanalen är ett sätt att drinera ögat!

Men enligt veterinären skulle vi bara spola om ögat blivit bättre, men tycker som sagt att det ser sämre ut! :/

Det possetiva idag är att jag har köpt en egen bil, och att jag har fått mer jobb på ett annat älderboende, så jag kommer kunna hjälpa Zola mer fall veterinären kommer ut fler gånger!

Längtar tills i morgon!

Vill att veterinären ska säga att Zola är bättre! Visserligen sa hon det förra gång med, men nu ser hennes öga mycket bättre ut faktist. Men hon är lite grå fortfarande, men jag tror det kan ha att göra med att hennes tårkanal är täppt, så en spolning kanske är på sin plats? 

Återkommer senare hur ögat ser ut, ska kolla på bil föst, sedan vidare till stallet för att droppa sista gången för idag!

Abstinens!


Jag vill rida!


Förbannad!

Hur tänker folk egentligen, så många bra hästar som bli avlivade pga av att dem inte springer in pengar!
Blir så förbannad när jag tänker på det, så många oskyldiga liv som går i spillror. Det är ofta också som ägaren till hästen inte är någon häst människa som bara kollat på hästen och som lämnar över den till några tränare, för dem har ingen aning om hur en häst fungerar, dock ser dem hästen som ett redskap till framgång. Och när hästen inte kan presterar blir det avlivning. Sådana människor ska INTE ha häst!



Ser bättre ut!

Var i stallet och droppade de sista dropparna igår kväll, och Zolas öga ser mycket mycket bättre ut!
Och till dig Madde - tänd lampan så ser du bättre, och så ser man att Zolas öga har fått tillbaka mer färg! ;) 

Håller tummarna att vi får sluta behandla Zola på tisdag, då veterinären kommer ut och ska kolla igen, fast då blir det nog en spolning av tårkanalen men men, om det hindrar att skadan kommer tillbaka så sure! 

Blir ingen till häst för min del, skulle önska att jag var miljonär, och hade 85 timmar/dygn, så jag kan hinna med allt och betala allt, visserligen var/är hästen väldigt billig men som sagt, jag vill inte stå där med en häst som jag kanske måste ta beslutet att avliva pga att jag inte har pengar! :( Känns inte rätt för mig! Jag är INTE en sådan människa som tar på mig en häst som jag senare kanske tvingas avliva (och hästen är fullt frisk) bara för att jag varit dum att tagit på mig det, även om man ger hästen en till chans, så känns det inte rätt! :(

4-årig fd trav häst söker nytt hem!

Har fått ett erbjudande om en 4årig valack som ska avlivas om ingen tar honom. Jag håller på och räknar förfullt här hemma, vet att jag har pengar nu, men det är lite osäkert i vår! Men ska kolla lite till! 

Nu är det så, tycker ni att jag ska ta honom? - jag menar om det inte funkar kan jag kanske ha honom i två månader och sedan hitta ett nytt hem till honom, köpa honom lite tid. Eller ska han bli avlivad för han inte springer in pengar! 

Jag vet inte hur jag ska göra, är inte många som är på min sida kan jag ju villigt erkänna! :( 
Men jag vill inte att oskyldiga hästar ska dö bara för att dem ej springer in pengar...
Men så är travsporten tyvärr...
Om det inte är så att jag tar honom, kanske det finns någon som läser denna blogg som är intresserad av honom, ev hjälpa till och betala mot att dem får ha en "egen häst" några dagar i vecka!. Hör gärna av er snarast i så fall!
Snäll och okomplicerad häst!

Räknar!

Trodde aldrig jag skulle sitta och räkna igen efter gymnasiet, för så mycket jag hatade matten, om ni bara visste!
Nu sitter jag nämligen och räknar ut hur mycket min häst egentligen kostar i månaden, och just nu ligger det på 1945:- i månaden ganska billigt faktist! Eller ja inte enligt mina föräldrar kanske men det finns dem som har det dyrare om jag säger så! Hur mycket betalar ni?

Och har ni några knep som gör att man kan hålla ner priset. Ex att verkligen väga höt och inte ta det på ett ungefär eller samma med mått till maten och så. Så om ni har några fler, kom med tips! :D

vill upp på hästryggen igen!

herregud vad jag saknar att rida, har ni inte ridit på en och en halv vecka!
Och jag vill verkligen upp på hästryggen!
Ikväll blir det i alla fall en powerwalk med Zola, och min syster! :D

En till häst!

Erbujudandet som jag skrev i det förra inlägget är nämligen en till häst!

Det är en fd. travare som behöver sättas igång, och ägaren till hästen skulle betala maten, och kanske andra saker med, det vet jag inget om. Men hur som skulle jag komma billigt undan om man säger så. Men eftersom jag inte vet hur min ekonomi ser ut nu i höst, så vill jag inte sätta den andra ägaren i klistret, och lämna tillbaka hästen!

Men hur som, får fundera lite till, och ska prata mer med stallägaren, och se vad hon tycker och tänker!

Tycker det är väldigt roligt ändå att ägaren till den fd. travaren tycker att jag och min syster är bra med hästar, så hon hade frågat om inte vi ville ta den först. Men men, Madde har tyvärr inte tid med en till häst. Så henne vill jag heller inte sätta i klistret, och Andreas hatar hästar, hur ska det bli då om jag har en till?

Hmm, får fundera en stund till i alla fall!

Hur skulle ni göra?

Vart är Zola?

När jag visslade på Zola så var det bara tvu hästhuvuden som reste sig upp, dock var inget Zolas!
Vart lite rädd eftersom Zola har en tendens att tycka att gräset är grönare på andra sidan hagen, och det har hänt att hon har tagit sig friheten att rymma lite. Men till min lättnad så låg Zola och sov i det höga gräset!

När jag kom fram låg hon till och med och snarkade! Så himla söt! :D

Hur som, har droppat hennes öga nu i alla fall!

Och så har jag fått ett erbjudande jag knappt kan tacka nej, till men jag måste förmodligen göra det i alla fall!
Mer om det senare idag!

Inte dem orden jag ville höra, men men!

Veterinären var häst just, och Zolas öga har blivit mycket bättre, men det är fortfarande inte bra...
Vi ska fortsätta med behandligen en vecka till sen ett åter besök igen!

Som tur är ser hon på ögat, men veterinären misstänker att Zolas tårkanal på höger sida är täppt, där av inte det resultatet som vi ville ha, så nästa gång blir det eventuellt en spolning i tårkanalen, på båda sidor förmodligen då hon är lite täppt i andra med.

Veterinären sa även att en såhär skada som Zola har kan ta uppåt 3 veckor att läka, så vi är på god bättring i alla fall! Så det var roligt att höra!
Svullnade hande gått ner betydligt på ögat och tredje ögonlocket såg fint ut!

Håller tummarna för nästa besök!

Spänd!

Sitter och väntar på att veterinären ska höra av sig, är spänd på vad hon ska säga idag om Zola!
Hoppas det är bättre än sist hon var ute (eller ja svullnaden har ju gått ner, men det ser ganska konstigt ut i ögat ändå) Madde säger att den gråa hinnan snart är borta, eller att ögat blir klarare och klarare!
Så jag håller tummarna!

Längtar!

Längtar till min lilla Zola, vill träffa henne nu, dock är det inte jag som ska ha stallet idag. Jag kom just hem från jobbet och jag böjar jobba igen halv 5 vilket gör så jag ej hinner åka hem och in till stan igen! :( 

Längtar även till att veterinären kommer ut, så jag kan få svar på varför hon är grå i ögat (alltså om det är kvar nu vill säga!) Men hur som veterinären sa ju att hon skulle bli helt återställd! Så jag hoppas! :D

Nu blir det makaroner och städning av Andreas lägenhet ---> snäll tjej!

stallfri dag!

Madde kom hem från Italien igår, så idag var det hennes tur att droppa Zola i ögat! Vilket hade gått bra. Dock vet jag inte om det ser bätre ut idag, då Madde ej var med när det skedde! 

Hur som, har jobbat i alla fall, från 7-16 så det var en ganska långt pass (tycker jag hah). Dock hade jag inte sovit något i natt (tack mina snälla grannar som hade fest...) Åhh just ja, bor hemma hos Andreas nu i helgen! 

Sitter förövrigt och kollar på Whipeout, gryyymmmt kuuul. Skade glädjen är den sanna glädjen!
Sen sitter jag och håller tummarna för att en kille med en bil ska svara på mitt intresseanmälan (på bilen) Annars får det bli en till häst, som jag kan ta till jobbet! ;)

Bra övning om man longerar!

Tror ni säkert känner igen vissa stunder då man vill longera med upphöjda bommar, men så har man inte de snygga och praktiska sockerbitarna, utan man har bara öga hinderstöd, och då går det ju inte att longera utan att fastna med linan i stödet, men då har jag kommit på (jag är så himla smart, heh) att man lägger ner hinderstödet så här ---->


Smart va?

är med och tävlar...

Bilden är klickbar!

är med och tävlar...

Bilden är klickbar!

Zola trivs bäst inne tror jag!

Var i stallet runt kl 9 idag för att ge henne droppar, nu är dosen halverad så hon ska få en droppe av den ena ögonmedecinen och två av den andra så vi får se fall det blir bätte. Man ser redan nu att svullnaden har gått ner betydligt, och hon kollar mer på det ögat nu, dock är den gråa hinnan kvar. Tycker verkligen att den borde ha försvunnit vid det här laget, men den har inte det.
Hur som kommer veterinären på måndag igen och ska kolla så allt ser bra ut, så jag får prata med henne om det!
Även om hon ser som vanligt så blir man ju orolig eftersom sådär har hon ej haft förut! 

Nu står i alla fall alla hästar inne med Zola som lite sällskap. Dock har hon varit väldigt lugn för att vara Big Lady Zola som vill riva boxen när hon står inne själv! 
Det är som om hon förstår att hon är sjuk, att hon måste ta det lugnt. 

Anledningen till att hon står inne så mycket är just för att hon är extremt ljuskännslig på höger öga pga medecinen, och silvertejpen kliar hon av väldigt lätt, så jag tar det säkra för det osäkra att hon får stå inne! 

Utsustning till en Spacehorse?

Tillbaka efter allt åskoväder!

Vill börja med att skriva att Zolas öga ser bättre och bättre ut för var dag, svullnaden har gått ner massor! :D
Dock är den gråa hinnan kvar, vet ej fall det blir så utav dropparna som hon får i ögat?! :(

Men men, hon börjar bli väldigt lack på att vara en pirathäst, ska ta kort på henne någon dag, så får ni se hah!

Imorgon jobbar jag från 07:00-20:00 så har inte riktigt tid att blogga, men ska försöka göra det ändå!Dock inte på jobbtid utan efter jobbet! :D


Fösta ögondropparna för idag!

Var uppe i stallet kl 9 för att ge Zola sina ögondroppa, gick mycket bättre den här gång faktist, kändes som hon visste att jag bara försöker hjälpa henne!

Så snart är det upp igen, eller ja funt kl 13-14 ska jag upp.

Tittade även på hur inridningen av Cimba idag, och det går jätte bra, tycker jag i alla fall, man inser inte hur stor han är nu (han kom till stallet när han var 6månader tror jag) och nu är han 4år har jag för mig! Så det ska bli kul att se mer av hans framgång, dock var han lite busig, men vad är inte unghästar? (:

Ögondroppar inte Zolas grej!

Var lite knepigt med ögondropparna idag kan jag säga, hon vart väl lite skrämd av Veterinären kanske?! För idag visste hon precis vad det handlade om, och hon kenp ihop ögat för kung och foster land!

Men hon skötte sig fin fint i alla fall, bara man är lugn så går det!

Fick även hem en ny liten burk med 4S och en svart flughuva, så jag är nöjd, och medecinen såklart!

Måste tillägga att hennes öga ser mycket bättre ut idag, inte lika svullet som igår, men det ser fortfarande ut som hon är blind, eller ja det är som en ljus, ljus grå hinna över ögat ser det ut som, men som tur är reagerar hon på rörelser på högre öga så det är posetivt, dock ser det väldigt läskigt ut! :(

In till den stora staden för att hämta ut medecin!

Ska åka in snart och hämta ut Zolas ögondroppar, ska även kolla efter en ny 4s salva till henne då våran är slut!
måste starkt rekomendera 4s salvan!
Den är super bra till allt, ska se om jag kan hitta en svart flughuva med, så det blir lite mörkare för ögat, tänkte nämligen om det var så att den vita reflekterade ljuset så det fortfarande blir ljust för ögat även om det kommer vara en svart klisterlapp för själva ögat!


Veterinär på besök...

Kom till stallet och hästarna stod inne, tänkte att jag skulle mocka innan jag skulle ut och rida. Ser att Zola ser väldigt trött ut, men det brukar hon vara när hon stått inne och sovit/vilat. Ställde henne i gången och skulle börja mocka, ser då att hennes ena öga (på höger sida) är väldigt svullet. 
Har varit lite svullet innan, men inte såhär svullet, öppnar då ögat och ser till min fasa att en hinna på ögat lossnat! 

Får helt enkelt paniiiik och ringer veterinär på en gång, men ingen svarade, fick tillslut tag på Jourveterinären och hon trodde det var en ögoninflamation, men jag sa det att det såg ut som att hinnan på ögat hade lossnat. Så hon svarade att hon var på väg! 

Fick yttligare lite panik, eftersom om hon sa att hon var påväg med en gång så lät det jätte allvarligt. Trodde till och med att min kära lilla Zola hade blivit blind, eftersom hennes öga såg väldigt grått ut! :S 

Veterinären kom ut efter någon timme, och hon sprutade in något gulgrönt i ögat för att se så hornhinnan inte var förstörd, och till min lättnad så var den hel, dock var det tredje ögonlocket/hinnan väldigt svullet, där av att det såg ut att det var hela hinnan på ögat hade lossnat. 

Till min lättnad så var bara ögat svullet, och mycket irriterat! Så hon skrev ut 2 olika ögon droppar som hon ska få nu i en vecka framöver, hon sa även att hon skulle bli helt återställd till min lättnad. 

Men tyvärr får jag inte rida på 1 vecka, då höger öga kommer vara extremt ljuskännsligt, så vi får tejpa hennes flughuva med svart tejp! Så hon kommer bli en liten pirat!

Trodde där ett tag att hon seriöst skulle vara blind, och att vi skulle få åka till en special klinik för häst ögon och att pengarna ej skulle räcka. Dock vart det väldigt dyrt nu med, men som sagt helldre att man vet var det är än att man ringer försent så man inte kan göra något åt det...

Fullt upp!

Ska snart iväg till stallet, och har ganska mycket att göra, ska nämligen städa på höskullen, smörja träns och sadlar, fixa Zolas box (byta spån). Hade tänkt rida en sväng med!

Men först blir det lite kaffe!

Fick stuva om i palenringen!

Idag får det bli ett skrittpass, då Zola fått stått. Passar nog bäst, hon brukar bli så fin dagen efter. Har i alla fall tänkt rida i skogen, eller ja skritta, får se hur mycket kryp det är. Inte snällt mot hästen att skritta med massor av kryp runt om. Då är det skönast att trava!

Ful när man rider!

Är det bara jag som gör fula miner när man rider?

Iband kan jag inte använda en bild pga att jag ser ut som en kråka (nu pratar vi om ridbilder) dock finns ju det underbara photoshop så du kan "blurra" ansiktet! :D

köpa bil?

fick just reda på att jag i princip har jobb hela hösten, gisses vad skööönt! nu slipper jag oroa mig för det!
Dock så kanske det är dags att köpa en bil, så jag ska jobba åt andra hållet än mina föräldrar, så då räker det inte med två bilar, men mer info kommer nästa vecka så man får hoppas på mer jobb!! :D

Vila!

Idag vart det oplanerad vila för Zolas del, gick upp till stallet vid 7 och då var det alldeles för varmt att rida då, och jag som har gått upp 6 varje morgon denna vecka är lite sliten så jag ska gå och lägga mig tidigt idag (förinställt inlägg) , så vid det här laget sover jag nog hehe! 

Imorgon blir det upp kl 6 igen -.- pga av jobb, sen är jag ledig lördag, söndag, måndag och tisdag. Då blir det alltså en i gångsättning på lördag!

Gårdagen!

Igår tränade jag på inkall i hagen faktist, tog allt vi tränat på i paddocken till hagen, då det är där jag tycker det behövs. Oftast kommer hästarna när man ropar på dem i hagen, men inte madame Zola inte, där ska man gå till henne minsann!

Det gick väl sådär kan jag väl säga, ibland kom hon, och ibland struntade hon i det helt och hållet. Men men sånt är livet med en prinsessa! ;)

Hittade flowern i alla fall, eller ja det var Zola som visa mig vart den låg, lite komiskt faktist!

Zolas Vecka - 31

Här kommer Zolas planering för denna vecka!

Mån- Dressyr
Tis- Fick vila pga värme
Ons- Träning från marken
Tors: Träning på åkern
Fre: Vila
Lör: Skogen
Sön: Markarbete - Galoppbommar


Dressyr eller hoppstövel?

Är mina stövlar hopp eller dressyrstövlar?

Lämnar över denna fråga till er läsare, för jag kan inte komma fram till vad det är för några!


Dagens planer!

Nu: käka mat sen ner till sommarstugan och sola och bada lite!
(marre har tagit in hästarna så den slipper den stekheta solen)

Senare: träna inkallning/longering med Zola samt släppa ut hästar, senare blir det fotboll med Andreas!

åhh just ja, från det ena till det andra - kolla det nyaste avsnittet av True Blood Sesong 4 avsnitt 6 - grymt bra!

Bildbomb - bilder som oftast inte visas på bloggar!

Här kommer lite bilder som oftast inte visas på hästbloggar, roliga som tråkiga!


Det händer väl ganska ofta att Bh- bandet åker ner på axeln, oerhört irriterande enligt mig!


Vem rätar inte till tyglarna då och då? ;)


Alla hästar går inte i form alla gånger, så här ser Zola ut när hon blir lite sur!


Beröm är någon som ALLA hästar ska få!


Bus i paddocken - allt kan inte vara så seriöst hela tiden!


Och slutligen lite streching!


Bildbomb!

Här kommer det bilder från gårdagens ridpass!











Insåg igår att nedstoppar t-shirt inte var så smikrande (dock får jag skav på magen när dem sitter så högt, så vad har jag för val?!)
Och jag hoppas jag verkligen vinner ridbågen hos dressyrmupparna, ser ni hur låg min hand är, det där måste bli bättring!


Gårdagens ridpass!

Fick med mig Andreas och Elina till stallet igår, så jag har över 300bilder på minnerskortet i kamerna, så bildbomb lär det bli senare! ;)

Till ridpasset: Zola var väldigt kluven igår, och det jag menar med det var att hon var super ena stunden men inte alls bra i andra. Skrittarbetet var hon inte så värst taggad på, och jag tappade lite tålamodet på alla flugor som surrade omkring mitt huvud, så det är något jag måste tänka på, men travarbetet gick kanon, rund och fin och tramapade under sig super bra! Så den biten är jag riktigt nöjd med.
Men sen kommer vi till galoppen, ja den var usel, hon ville verkligen inte galoppera rent igår. Galoppen kändes som man red två olika hästar!
Fick driva på henne väldigt på långsidorna, så dem som såg mig i paddocken med dressyr utrustning måste ha trott att jag tappat hjärnan, eftersom det mer såg ut som gymkana när jag fick driva. Testa att driva med rösten sätet men hon svarade inte så bra så det var bara att ställa sig upp och leka racerhäst haha. Lite kul var det trots allt och Zola gillade det - Det kan inte vara blodigt allvar alla gånger!
Fick som sagt det jag ville ha från traven så jag hoppade av nöjd i alla fall!

Jobb!

Har jobbat från 07:00 till 16:00 så jag är helt mör i fötterna och huvudet, oj tänker vissa, det är ju en normal arbetsdag. Men inte för mig, eller jo jag jobbar ju det timmarna fast på olika tider. Mer en annan dag och mindre en annan. Jobbar som sagt i vården så det är mycket olika timmar man jobbar, och mycket olika tider framför allt!

Hästarna har i alla fall stått inne idag, har varit uppåt 28 grader varmt här, och det kan inte ha varit så skönt för hästarna att stå i en hage utan skugga!
Så det är därför de får stå inne, ska snart åka upp coh ta ut dem!

Idag är jag sugen på två olika saker, nämligen dressyr eller markarbete med galoppbommar, har ingen aning om vad jag vill göra. Så det får vi se!


Våran sommarhage!


RSS 2.0