Visste ni?

Att en helt knottsvärm kan döda en ko!


Ta in era hästar för gudskull!

Herregud en sådan förmiddag. Vaknade kl 9, hade ställt klockan på det så jag skulle hinna till stallet innan jag ska börja jobba. Kommer upp och det är redan 22grader ute. Men hade tänkt rida i alla fall. Men ikke sa nikke, det var FULLT med Broms, och inga små utan de där super stora. Fick in Zola i alla fall, och sedan gick jag och hämtade Cimba, tog in honom mest för sällskap till Zola då hon har en sådan dag där hon inte kan stå själv inne. Sedan hade jag tänkt gå hem.
Men så ser jag något galet i hagen, Peggy har blivit sjövild rent ut sagt. Springer ut och kollar vad det är och då sitter det 2st stora hästbromsar på henne och så blyger 3 stycken runt henne, gissa vilken stress det måste vara för henne, springer in och ska både ta in Emmy och Peggy. Får tag i Emmy utan några problem, men Peggy kan inte stå still. Hon travar runt runt runt. Sedan när jag insåg att det går inte att ta Emmy och Peggy samtidigt, så tänkte  jag att jag går in med Emmy först men så kommer Peggy, går på Emmy så Emmy går på elstängslet, så hon blir lite nervös. Sedan går Peggy på mig, hon rent ut sagt gick på mig utan att tänka eller något- då vart jag förbannad och puttade iväg henne. Sedan stod hon still så pass att jag fick på henne grimman.

Så nu har jag både Peggy och Emmy i grimmor, och jag vart dragen utav Peggy in i stallet. Det gick inte att få stopp på henne överhuvudtaget!

Så för gudskull ta in hästrna! För krypen är inte nådiga, inte där jag har Zola i alla fall!

Grimman är hittad!

Igår natt försvann det en grimma och en flower. Vi har nu hittat förrövaren till detta brott, och under några förhör har vi nu lyckats spåra grimman. Dock är flowern ej återfunnen. Grimman var i bra skick, inga skador, men eventuellt en mindre chock. Grimman är nu i tryggt förvar i stallet.
Imorgon fortsätter sökandet efter flower, och i nuläget finns det inga bevis till en medbrottsling!


Tävling!http://dressyrmupparna.se/tavling-vinn-en-ridbage/9035#respond


Kommer ha Zola i 2 veckor framöver!

Ska ha Zola alldeles för mig själv i 12dagar då min syster flyger ner till Italien för lite semester. Så det ska bli skönt att jobba med henne helt själv. Har tänkt göra ett litet schema men har inte kollar hur jag jobbar nästa vecka så ska kolla det först.

Vi har ju en del att göra, och träna på. Och det ska bli mer hoppning! Hoppas bara någon vill följa med och ta kort! :D


Busig häst!

Igår när jag skulle hämta min kära häst så har hon ingen grimma på sig, den är heöt försvunnen. Vart lite chockad då hon aldrig tar av sig grimmorna eller liknade, så idag blir det grimmletning i den stora hagen med det höga tistlarna - KUUL!

Tips och råd?

Har ett problem, och det är dem där jäkla gula flug äggen som sätter sig på insidan av frambena (Zola har dem bara där) och jag får knappt bort dem, har ni några tips?

Bilder från hoppningen!

Ni får ursäkta de suddiga bilderna, och mina konstiga miner och sits, något mer att öva på!!


Nästa gång lär det bli högre! Lite i alla fall ;)


Ringrostig!

Ja efter att ha varit den ryttaren som inte fegade ur på hinder mellan 80com-1,10cm så kände jag mig väldigt löjlig idag må jag säga!

Madde hade bygt upp två st hinder på ridbanan, och det var två kryss som låg på 50cm, ja jag erkänner det känndes lite pirrigt må jag säga. Har nog inte hoppat Zola på 1,5 år då ingen har velat följa med och det har varit annat att jobba med (dock har ju Madde hoppat henne då och då) Den senaste hästen jag hoppade var Top Gun (pensionerad elit häst) Dock hade jag ramlat av på framridningen så jag hade ont i hela kroppen, så det blev två hopp!

Dock gick det förvånandsvärt bra idag, tycker jag själv i alla fall. Stannade på hjöden 50cm hela ridpasset då Zola fått stått i två dagar innan, så det vart inte ett sånt krävande pass så att säga, dock blir hon väldigt taggad så hon stressar upp sig i alla fall och blir trött. Haha så sööt hon är!

Var även på ingvaldstorp idag, och köpte ett par ridbyxor (moutainhorse, stavning?) och sedan flugspray!
Dålig planering!

Slutade som sagt kl 21:00 igår och hade tänkt rida då, helst ville jag ju hoppa. Men inget var på min sida, först och främst vädret, det regnade lite smått men det var inget som skulle störa mig tänkte jag. Men sedan när jag väl var uppe i stallet så var det kolsvart ute. Vadå ska jag hoppa med pannlampa?! - Nej det hade jag ingen lust med...

Har tänkt rida idag i alla fall, dock spår SMHI regn hela dagen, så jag ska ta in Zola nu innan jag ska åka till den stora staden så att säga!


Väldigt dålig planering från min sida!

Slutade kl 21:00 igår som sagt, och hade tänkt hoppa lite ändå. Men tyvärr vart det inget utav det. För det småduggade och var becksvart ute. Så Zola hade inte sett hindrena vill jag lova. Det är då man är så sugen på att ha ett ridhus som granne!

Idag ska jag rida, men då lär Andreas blir sur. Men först och främst ska jag bli vän med vädret, har inte haft det på min sida på ett tag, och enligt SMHI ska det regna hela dagen... :(
Hur som ska Zola komma in en stund och vila idag.

Åhh just ja igår vart det super mys i stallet men Zola! :D


Väldigt dålig planering från min sida!

Slutade kl 21:00 igår som sagt, och hade tänkt hoppa lite ändå. Men tyvärr vart det inget utav det. För det småduggade och var becksvart ute. Så Zola hade inte sett hindrena vill jag lova. Det är då man är så sugen på att ha ett ridhus som granne!

Idag ska jag rida, men då lär Andreas blir sur. Men först och främst ska jag bli vän med vädret, har inte haft det på min sida på ett tag, och enligt SMHI ska det regna hela dagen... :(
Hur som ska Zola komma in en stund och vila idag.

Åhh just ja igår vart det super mys i stallet men Zola! :D


Ridning ikväll!

Blir en ridtur ikväll, skulle egentligen rida nu men det hinns inte med då jag är barnvakt! :( Hade tänkt hoppa, men eftersom ingen vill hänga med eller kan så får det bli en annan dag! 
Anledningen till att jag inte vill hoppa själv är för att Zola har en tendens att vara slarvig med bena och riva, och jag orkar inte hoppa av och bygga upp igen osv, då tappar man väldigt mycket arbete när man hoppar av och på igen vid rivning! 

Sedan kanske det är bättre att jag hoppar i morgon, dels för hon fick stå igår och sedan för att hon ej har hoppat på länga, är förmodligen bara nojjig eller? Migrän, jobb, stress + ingen data!

Det är anledningen till att jag inte bloggat på ett tag!

Men nu är jag här igen! 
Zola har i alla fall fått massor av motion, i måndags vart det intervaller i skogen (kolteppan). Sedan vart det stockstigen (bilder finns på den rundan, så ni får kolla runt och se fall ni hittar dem) Sedan så fick hon samhällsträning. Stockstigen går förbi samhället, dock är den i skogen men man kan rida in i samhället. Så Madde red hem till oss, och Zola hade skött sig utmärkt! :D

Idag får vi se hur det blir, tror jag och Madde åker upp tillsammans!
Hon ska i alla fall få massage idag!

varken eller!

Kom på igår, att jag sagt att jag skulle hoppa igår, sedan skrev jag även att jag skulle känna igenom henne ordentligt. Men det var något halvdant igår. Jag är så himla impulsiv när det gäller ridning, kan ändra mig precis innan ett pass, kanske det som gör att det blir fel mellan mig och Zola? Jag brukar egentligen inte tänka igenom så mycket vad jag ska satsa i ridpassen. Och jag vet vad min tränare sa " om man ska rida dressyr måste man tänka ut vad man vill uppnå innan man rider in i paddocke/banan" - kanske dags att följa det? 

Hur som, banan var inte så hoppvänlig igår, pga av regnet då blir vissa fläckar i paddocken, super hårda och vissa blir super mjuka, så det vart igenomkännande igår. Red dock bara 30 min innan det började åska. Men jag fick en ganska bra bild om vad som ska jobbas med. (:

Först och främst mycket massage till ryggen/hals! 

Idag blir det intervaller i skogen, förmodligen. Madde som ska rida! 

Själv ska jag vila, efter denna jobbiga dag på jobbet!

taggad!

Är sjukt taggad på stallet idag, ska verkligen rida igenom Zola, och tänka på hur jag gör!
Sedan får vi se, ska nog ta kontakt med tränaren och se fall hon fortfarande är intresserad att komma ut och träna mig och Zola. Vart ju uppskjutet förra gången pga pool i paddocken! 

Hoppas hon fortfarande är intresserad, annars får jag försöka hitta någon annan. Hur har ni hittat era tränare?Dagens fråga!

Är era föräldrar hästintresserade?

Mina är absolut INTE det, min mamma är rädd för hästar (börjar dock komma över sin rädsla) och min pappa tycker att det är fina djur, men inget som han är så speciellt intresserad av (dock bara om det är under en huv) ;) 

Ändå tycker jag att det är roligt att jag och min syster ändå fick en häst, och att dem stöttar vårat intresse då de inte har något för just hästar! (:

Förvirrad vad jag egentligen vill!

Vet inte riktigt hur jag ska börja detta inlägg, utan att det ska bli virrigt, men hur som ska försöka vara tydlig. 

På senare tid har jag börjar grubbla på vad jag egentligen vill med ridningen. Och jag har kommit fram till att jag vill utvecklas. Jag vill bli bättre, tyvärr är jag en sådan som ser från backen vad som ska göras, men när jag sitter till häst känns det som om något inte riktigt kopplar, jag får i princip aldrig det jag riktigt eftersträvar när jag rider. Kanske jag som har för höga krav?

Ena dagen vill jag ha en till häst att utvecklas med, men samtidigt skulle inte det vara rätt mot Zola då hon är en "nummer 1 häst", ena dagen vill jag satsa gärnet med Zola, dock vet jag innerst inne att hon är till åren kommen, att man kanske inte kan utvecklas så där jätte mycket mer, är fullt medveten om att man kan faktist få en gammal hund att sitta så att säga, så om jag verkligen satsar hårt med Zola så kommer det nog att funka, men problemet är att jag vet inte hur jag ska gå vidare. 
Dock är jag fullt medveten om att Zola kommer inte finnas för alltid heller (hon är som sagt 19år) och jag vill absolut INTE ge bort henne bara för att hon blir gammal, jag ser inte hästen som ett verktyg till framgång, och skulle aldrig vara så kall att bara ge/sälja henne för hon inte uppfyller mina krav längre! 

Men samtidigt känns det som jag verkligen sitter fast. Eller så är det bara jag som inte ger Zola rätt signaler, att det är något att utvekla ännu mer!

Förvirrad!


smälter bort!

ligger just nu i Andreas lägenhet och jag håller på och smälter bort. Gisses vad varmt det är! 

Zola fick vila idag, hade planerat det sen innan, eftersom Andreas kommer hem från en hel vecka i svanninge!
Har salnat honom otroligt mycket, så det var sköönt att få se han igen! 

På Söndag funderar jag som sagt på lite hoppning, kanske Andreas kan följa med och ta kort! vi får hålla tummarna!

mobil bloggande!

Kom just hem från stallet. Vart en promenad med Zola i foppatofflor då skoskaven ser dåliga ut! Gick halva kolteppan i alla fall, vart lite motion för min del med! :)

It hurts!

Hade som sagt en ridlektion igår för Madde och Bamse, och dum som jag var tog jag inte av mig mina stövlar, så jag traskade runt i dem i ca 40 min, och mina fötter är allt annat än bra, skavsår precis överallt. Ni vet när det kommer vätska ur dem så du får dra bort strumpan från såret that hurts altot!

Får se vilka skor det blir till stallet idag då, kan som sagt inte ha mina kängor heller då dem är så höga i skaftet så det skaver dem med...


Jobbat, städat, ridit och hållt ridlektion!

Japp, allt detta har jag hunnit med idag. Dock var inte allt planerat!

Jobbade nämligen från 07:30 till 11:30 (inte så speciellt långt pass må jag säga) sen vart det hem (eller ja till Andreas lägenhet) sedan direkt till stallet!

Hade tänkt rida igenom Zola idag, eftersom hon varit lite stel i musklerna, men det slutatde i en ridlektion för Madde och Bamse!

Själv red jag Zola i 20 min, innan hon fått nog av alla flugfän, har märkt på senare år att hon blivit mer och mer kännslig för det, alltså mer irriterad över att dem finns, så det är ingen höjdare att rida henne när hon är så irriterad. Skrittade mest, vart lite trav också. Dock hade inte Madde det så lätt med Bamse då han är en 5årig valack som är orutinerad, inga muskler eller utbildad. Det är egentligen ridskolans häst, som vi alla i stallet får rida på, då han ska lära sig att ha många ryttare på sin rygg innan han kommer till ridskolan, och jag kan säga en sak bara "herregud". Han är en jätte fin häst, men så himla osäker och orutinerad så jag undrar jag om han är rätt till ridskolan så som han är nu!

Först och främst kunde han inte gå med Zola i paddocken, han vart lite smått hingstig (och Zola brustade ej, hon tittade knappt på han) och hur ska det gå om han sak gå med minst 5 andra hästar i ridhuset?!
Och eftersom han är så orutinerad och osäker, så vet han knappt om när han gör rätt, så ridlektionen bestod mesta dels av att han skulle få massvis med beröm på saker han kunde, så som halt, igångsättningar osv, så han byggde upp en förtroende för Madde, och så gällde det för henne att vara extremt övertydlig!

Och efter 1timme och 10min lönade sig det, han vart mjuk och fin, och var lyhörd, och verkligen lyssnade på ryttaren. Hela passet var mesta dels i skritt, och några travsteg här och där. Får se fall det blir någon mer ridlekton för Maddes del! ;)

Sedan vart det städning av stallet!


Bild från idag, när jag fyllde på vatten!


Städdag!

Idag är det städdag i stallet, börjar kl 16:00, dock ligger jag och Madde lite före med städningen eftersom jag skrubbade boxen för några veckor sen!

Har ni städdagar där ni städar hela stallet?

Dagens fråga!

Är era hästar lugnast när ni har sällskap i skogen eller när ni rider själva?

Zola är lugnare när man rider själv, i varje fall med mig. Om man rider med någon annan blir så himla taggad på att vara först å ibland känns det som om det blir en dragkamp. Dock är hon lite mer små larvig om man rider själv. Men helldre det än att det blir en dragkamp.
Om man bara skrittar en runda i lågt tempo brukar det gå bättre om man rider tillsammans!

Men så fort det är trav, galopp och skritt så kan "vinnarskallen" komma fram hos Zola! ;)

Skogen!

Igår vart det en skogstur för Zola, Madde red nämligen Kolteppan (kommer bilder upp bilder från den ridturen ganska snart). Hur som hade dem bara galopperat och skrittat, de hade övat på att Zola inte ska bli så tippig efter galoppen, hon brukar nämligen trippa runt/takta osv när man börjar skritta efter en härlig galopp. Och Zola hade varit lugn.
Rundan hade tagit ca 40 min att rida. För dem hade skrittat mer än dem galopperat! (:

Idag vet jag inte vad Madde ska hitta på med Zola. Det är ju hennes dag. Förmodligen ska hon få stå idag skulle jag tro eftersom min lillebror Oscar fyller år!

bloggar från mobilen!

Kom just hem från stallet, har varit uppe och masserat igenom Zola! Och hon var stel!! Så det tog sin lilla stund, och jsg tror det behövs mer, hon vart mjukare, men på vissa ställen var hon fortfarande lite stel i, så det får bli mer massage i veckan! :) Som sagt så fick hon vila idag, pga dåligt väder! Men denna vecka blir det hårdträning! ;)

bloggar från mobilen!

Kom just hem från stallet, har varit uppe och masserat igenom Zola! Och hon var stel!! Så det tog sin lilla stund, och jsg tror det behövs mer, hon vart mjukare, men på vissa ställen var hon fortfarande lite stel i, så det får bli mer massage i veckan! :) Som sagt så fick hon vila idag, pga dåligt väder! Men denna vecka blir det hårdträning! ;)

Gårdagen!

Igår vart det longering för Zola. Ville se hur hon rörde sig då jag tyckte hon såg lite stel ut när hon travade i hagen, men Zola såg fin ut i alla fall!
Väldigt seg dock, haha, så roligt att se henne så, annars brukar hon som sagt vara en racehäst! :D

Idag är det Madde som har Zola idag! (:


Äntligen!

Nu finns det INTERNET hos Andreas, och det hurrar vi för! 
Man kan nästan säga att jag fått abstinens under tiden som jag har varit här hah, och Andreas med för den delen! 

Idag är det min tur att ta hand om Zola, dock blir det väldigt sent. Börjar jobba om ungefär en timme och slutar kl 21:00 ikväll. Inget roligt pass att jobba! :( 

Som tur är, är jag ledig i morgon! :D

Är med och Tävlar...

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!


olika erfarenheter, men vilken räknas?

Fick olika responser på min inlägg - rubik: Hmm?- där jag skrev om erfarenhet kring unghästar, fullblod, vamblod. 

Vissa tycker att det är vanisnne att skaffa unghäst om du inte är kunnig inom detta område, och det kan jag hålla med om, du kan faktist förstöra en hästs framtid om du gör fel. Och om jag hade ett föl hade jag själv inte sålt det till vem som helst. Så jag förstår fullt ut att många (inkusive mig) kan tycka att det är vansinne som sagt! Men sedan vet jag dem som skaffat unghäst, vamblod, fullblod utan att har erfarenhet och som har lyckats få dem till super fina hästar!

Men det här med erfarenhet, vissa har det på papper att dem är utbildade, vissa har lärt sig själv utav sina egna misstag och vissa har lärt sig utav andra. Men vilken räknas?

Räknas den som har det på pappret, att den är utbildad - nej jag tror inte det, för så många som ex kommer hem från en sadelprovare med helt fel sadel, så många som tar ut en hovslagare som är utbildad, men som skor helt tokigt. 

Men den som lärt sig av sina misstag - nej jag tror inte det heller, jag menar någon gång gick det ju fel, den kanske inte gör samma sak igen, men det jag menar är att den personen ifråga verkar ju inte kunna se sammanhang, där av att ett misstag sker innan man lärt sig något! 

Men till sist, den som lärt sig av en annan - nej, jag tror inte det, för vem vet vem det är som har lärt ut?! 

Det jag menar med just detta, är att den som är utbildad och har det på pappret kanske är bäst, respetive sämst, lika så med de andra. Det finns dem som är jätte ducktiga som har lärt sig av sina misstag, och det finns dem som har låtit det gått förlångt så att ett stort misstag har skett. Och till den som är lärd utav en annan, det kan ju vara självaste Rolf- Göran Bengtsson som har lärt någon att hoppa, men så kan det ju lika gäran ha varit Zlatan, det jag försöker säga med det här är att man vet aldrig vem som är bäst/sämst! 

Så vilken erfarenhet räknas för dig? Dagens fråga!

Vad är det sämsta respektive bästa med ridsport?

Det sämsta måste nog vara att det är så jäkla dyrt, haha nej, men det är väl en av sakerna som jag tycker är dåligt med ridsporten. En annan sak är allt skitsnack bakom ryggen bara för att man har en viss syn på hästar. Jag vet jag är precis som de flesta. Sist var igår när jag sa att jag aldrig ville sätta min fot i ens stall för hon rider med en sadel som ligger SJUKT DÅLIGT! 
Och inte förstår ägaren heller att den ligger fel. 


Men det bästa måste nog vara, att man får jätte bra stöd från andra ryttare, så många gånger jag skrivit om problem på bloggen och det är många som har skrivit bara för att hjälpa! 
Så mer sådant!

Ledig idag!

Är ledig idag, super skönt, för i morgon går jag på en delad tur, och då menar jag jobb fram 07:30-11:30 - 16:00-20:00 så det blir några timmar. Gillar verkligen inte de passen, då du blir låst hela dagen. OCh eftersom jag ska sova hos Andreas idag och gå till jobbet i morgon (100m till jobbet) så har jag ingen bil, så det betyder att Madde får ta Zola i morgon med! 

Madde är uppe i stallet just nu, och de skulle hoppa tror jag, eller hon var sugen på det. Får se fall Zola är det, men det brukar aldrig vara några problem med Zola om det är hinder på banan, eller ja det blir en racerhäst av henne men det brukar hon vara ganska ofta! 


Hmm!

Funderat länge på detta, eller ja undertiden då jag var ute på hästnet igår i alla fall, hur som det är väldigt vanligt att i annonser till varmblod, fullblod, och unghästar att det står att man ska vara van vid att hantera sådana, och att man inte ska höra av sig fall man inte är det (eller ja det sår att det är ett krav.) Men hur ska vi som inte har någon erfarenhet av ex unghästar få någon om vi inte får testa?!

Jag förstår mycket väl att ägaren i fråga inte vill "offra" sitt föl till någon okunning, men ibland kan de som inte är kunniga vara bäst för hästen än dem som ska "kunna" det där med ex unghästar!

Det är samma med jobb, när man söker jobb, så vill dem att man ska ha erfarenhet, men hur ska man få det om man kommer dirket från stundenten?!

Och när dem menar erfarenhet av unghästar (jobberfarenhet) hur vet man själv att man är tillräkligt kunnig?

För vissa kanske kunskap är att ha studerat någon annan i stallet som haft unghäst, och för andra ska du ha ägt massor innan!


Jag vill ha en till häst!

Har varit ute på hastnet, och kollat på hästar (inte för att jag har råd med en till i alla fall, men jag tycker det är roligt att kolla runt). Hur som hittade jag ett super fint polskt sto, liten i modellen men fortfarande en häst. Och jätte fina gångarter, men man såg att hon inte var så utbildad! Super sööt, och så var hon apelkast (en av mina favorit färger!!!). Men det blir inget hästköp för mig inte!
Inte nu i alla fall, och när jag väl har pengarna så är nog den hästen borta!


Dagens fråga!

Har ni hjälm när ni longerar hästen?

Jag är dum, och inte har det. Och jag vet mycket väl att man kan få huvudskador lika så på backen som till häst. Men jag är jäkligt slarvig när det gäller att ha hjälm på mig vid longering/tömmkörning...

Otur idag!

Ja ni, idag var det inte min dag!
Började med att jag skulle fickparkera bilen, och jag brukar vara ganska bra på den, och hämna lagom ifrån trotoarkanten, men inte idag!

Kom in och skulle parker (körde pappas bil, som är stylad, alltså med lägre kofongare fram(kjol/spoiler) och bak) hör hur det skrapar till och tvärnitar genast och tänker "fan nu rök fäljen", backar sedan tillbaka och parkerar. Springer ut och kollar fäljen, men den ser hel ut, inga reopr. Jag andas ut, går sedan en bit och ser något blått på trotoarkanten (pappas bil är blå) springer genast tillbaka och kollar om det var kjolen som drog i, och gissa, jo en jätte stor reva i kjolen, lacken är borta och kjolen är sprucken. Dock går det att laga men det är inte så speciellt roligt att se, för det är extremt FULT!

Sedan när jag väl sansar mig och går upp på avdleningen som jag ska jobba på (ja detta hände utanför jobbet) så sträker jag vaden i trappan, så jag har gått med sträkt vad idag! -.-'
Det gör ONT!

Åhh just ja, det är Madde som har Zola idag!


usch!

Sitter just nu och kollar på Falsterbo, och ibland kan man undra om topp ryttarna är så jäkla mycket bättre än oss "amatör" ryttare, jag menar dem piskar hästen och rycker den i munnen med skarpa bett. Det är fruktansvärt hur dem piskar hästen över vattengraven! Usch säger jag bara! Att dem får piska dem så, mår verkligen dåligt när man ser hur dem piskar och rycker i minne. ( alla ryttare gör det inte, men de flesta gör det!)

Ridsport på Eurosport!

Sänningarna från Falster bo horse show börjar 20:00 på Eurosport (heter kanalen verkligen det? fick just "kanaltorka" haha aja vi får kalla kanalen för det om det skulle vara fel)!

Rida eller inte Rida!

Det är frågan, har redan varit i stallet en snabbis och fyllt på vatten, och kollat till Zola, och allt verkade bra med henne, men nu är frågan ska jag åka upp senar och rida?

Jag behöver komma till stallet, och Zola behöver motion, men min farmor och farfar åker i morgon och då jobbar jag (07:00- 16:00) så jag hinner inte träffa dem i morgon. Så hur ska jag göra, Zola dör inte av att inte få motion, men det är klart att hon behöver det. Men men får se hur det blir!

Åhh föresten, är grymt sugen på att skaffa en häst till, en liten häst, gärna ung men som är inriden så jag själv kan utvecklas med den så som jag gjort med Zola. Spelar ingen roll om ras. Men vi får se, nu tillåter inte ekonomin det och inte min kille heller! hah!

Zola tjock?

När hovslagaren var ute så sa han att Zola var lite knubbig, vad tycker ni? Ser hon tjock ut?

Själv tycker jag att hon är en aning knubbig! hah!


Gräset faligare på morgon/kväll?

Har fått höra av en kompis att gräset tydligen ska vara farligar på morgon/kväll för fång hästar, stämmer det?

Jag har aldrig hört det förut, så jag har inte en blekaste, tyckte det lät intressant, men om det nu är farligt, Varför är det det?


Trött, snorig, hostig!

Så har min dag varit fram tills nu, tror det är något lite med allvarligare än en liten förkylning!

Madde (som är så snäll så) tog Zola igår, dem hade ridit på banan, och det hade gått sådär, hade vart massor av knott, mygg, blinningar och flugor som hade stört så Zola hade varit väldigt okoncentrerad!

Imorgon får vi se vem som tar Zola, om jag inte har feber åker jag nog upp. Annars så kanske Madde får ta henne. Jag som hade planerat hoppning i morgon, var jätte längesen jag hoppa! Så det var något jag sett fram emot, men vi får helt enkelt se, ska försöka få med någon som kan ta kort (om jag inte har blivit sjukare)!


Dagens fråga!

Vad tycker era hästar är mest obehagligt?


Zola gillar alldra mins avmaskning, ibland får man vara tre personer som håller i henne och en som ge avmaskningen, så det är något som Zola hatar!
Nu kör vi med träck prov innan för att kolla om hästen har mask, och som tur är får äldre hästar sällan mask så Zola slipper förmodligen avmaskning nu!


Jobb!

Börjar jobba halv 5 idag, och slutar kl 9 och efter det blir det stallet!
Får se om det blir någon ridtur, beror helt på hur jag mår, har väldigt ont i halsen. Aja till stallet ska jag!

Min farmor och lådsas farfar kommer idag ändå från Nord Norge, har inte sett dem på 2 år nu tror jag!
För er som inte visste så kommer min pappa från Norge så halva släkt bor i Norge, så det ska bli väldigt kul att se dem!
Min farbror och hans barn (min kusin) kommer senare i sommar med!
Kul kul!


det visste ni inte om Zola!

- När hon gick på travet skadade hon sig ganska kraftigt, i vänster fram. Där av att Zola inte fortsatte sin karriär inom trav. - Hon gillar inte att man pussar henne! - När hon kom till mig och Madde hade hon lång man ( den försvann samma kväll som hon kom, om jag inte minns fel) - Hon är väldigt arrogant! - Har för mesta del sin tunga ute när man rider ( höger sida)

Inte min och Zolas dag!

Igår skulle jag rida dressyr på banan, men jag kände direkt att det inte var Zolas eller min dag idag!
Till att börja med var hon väldigt tittig eftersom på åkern bredvid paddocken fanns det massa vita enselage (stavning?)balar som hon tyckte var lite läskigt.

Sedan började några hålla påoch mecka bil/mopppe så det var mycket konstiga ljud runt omkring. Så det gick väl sådär, kännde inte för att kräva något utav henne när hon var så okoncentrerad, känndes bara som att jag skulle bli arg på henne eftersom hon inte lyssnade, men jag fick några travsteg som jag ville ha. Jobbade mycket på volter och få henne att gå undan för skänkeln samtidigt att hon ska vara ställd!

Det är ett problem som jag verkligen har med Zola, hon är väldigt lyhörd i munnen, men för skänkeln är hon inte det, så det är nästan som en balansgång så hon inte minskar volten bara för att jag ställer henne dit åt (brukar bli så i högervarv, vänster funkar bättre).  Några som har några tips, red utan stigbyglar igår och då gick det bättre, kände hur jag kunde använda sätet mer!

Hemma!

Har varit hos Andreas nu ett tag, och han har inte fått något internet än, så man är lite "strandsatt" men nu är jag hemma!

Ska snart åka till stallet, ska rida lite dressyr på banan hade jag tänkt, sedan ska jag till grannstallet och kolla på Kattungarna, så jäkla söta! :D

Åhh just ja, det har kommit en ny häst till Molke, Bamse, han är en cob- tinker korsning på 155 cm, som alla ska få rida på, han är ny inköpt till ridskolan så det är bra att så många som möjligt rider honom, och utbildar, så det ska bli kul. Vet ej när vi ska få börja rida men dem skulle säga till!

Nu blir det stallet!

Shoppa!

Idag ska jag och min syster, mamma, moster och kusin vitamin åka och shoppa på Lager 157. Får hoppas att jag hittar det jag ska, som är: 

* Nya jeans
* Shorts
* Linnen
* Väska

Behöver egentligen en helt ny garderob, men just nu är det här överst på listan! 

Ska även se fall jag hittar någon snygg piketshirt som jag kan ha i stallet som är lätt att matcha! (:
Sedan finns det ju även saker jag behöver till stallet (eller ja, zola) 

* Ridbyxor (dock till mig då...)
* Flera dressyrshacbark + allround (då det flesta allround är super slitna)
* Remont nosgrimma + Bridongbett (stavning?) ska i alla fall vara ett tredelat bett med små fasta ringar! 

Till min kamera då, jo då är det mycket som ska handlas.
* Kamera väska
* Bouncer (5sidig reflex skärm)
* Porträttobjektiv

Så det blir en hel del, dock hittar jag inte allt på Lager 157 men men!

Jag lever!

Har inte bloggat på ett tag, har verkligen inte hunnit, igår jobbade jag från 07:00-20:00 och idag jobbade jag från 14:00-20:00 så det har varit fullt upp!

Vädret har inte tillåtit mig att rida, regn/åska om vart annat, så i morgon ska vi sätta igång henne igen, kollade just vädret och det ska vara molnigt!

Har även hjälpt Andreas att flytta till sin nya lägenhet, som är jätte din btw, så det har tagit upp tiden med!


Värmen börjar försvinna!

Idag är det inte fullt så varmt som det har varit dagarna innan, ser till och med ut som det ska börja regna! Vi får hoppas på en liten skur tycker jag, men sen ikväll kan det bli strålande sol igen!

Ikväll blir det nog ett dressyrpass på banan, eller jag hoppas på det i alla fall!

Vad ska era hästar få göra idag?

RSS 2.0