Uppdatering!

Zolas sår har varit kladdigt och varigt sen i fredags, så hon har fått vilat ganska mycket nu. Har varit uppe och tvättat med sårtvål och jodopax 2gåner/dag (morgon och kväll). Och nu ser det fint ut, dock är det ju sårskorpor kvar men det är inte kladdigt längre (skööönt!).

Ska se fall jag kan sy ihop ett provisoriskt sadelgjords överdrag/padd eller något liknaden för att få sadelgjorden ännu mjukare så den inte skaver upp något (som den gjorde tidigare). Och som är lätt att tvätta om den blir skitig. (60grander plus, så bakterierna dör, från svett och liknaden!)

Min ridning har kommit igång mer och mer, rider nu en oldenburgare i ett stall någon mil här ifrån samt grannens häst när dem behöver hjälp, så det känns skönt, men längtar fruktansvärt mycket tillbaka till vanliga Zola igen! Saknar att rida henne!!


Snygghästen!

Det har inte hänt så mycket på senare dagar. Zolas sår har varit lite geggigt men idag och igår såg det fint ut. Passade på och duschade henne igår, vilket hon tyckte var super skönt! 

Idag vart det lite dressyr barbacka i paddocken i alla gångarter (Madde som red). Hon var verkligen kalas fin idag. Det var ett sånt där moment där man tänke en Grand prix häst!!! :D 

Själv red jag Grannens häst på banan, och det gick jätte bra. Känner ju inte hästen så bra så jag är nöjd med passet i alla fall!

Imorgon blir det lite barbacka skritt för damen!

Veterinär besök (igen)

Igår kom veteriären ut igen. Eftersom Zolas operationssår har varit infekterat från fredagen så tyckte jag det var bäst att ringa honom då det inte hade blivit bättre! 

Veterinären kom i alla fall ut och konstaterade att det inte var något allvarligt så som gången innan. Men man är ju lite hönsmammig speciellt när det gäller infekterade sår!!! 
Zola är pigg och glad som vanligt, dock kan vi inte rida än eftersom såret är lite infekterat. Hoppas bara att det läker snart inna sommaren börjar helt! 

Vi skulle i alla fall fortsätta att tvätta med sårtvål och jodopax, och om det blev värre eller hon fick temp skulle vi ringa igen! 


Ja vad ska man skriva...

Uppdaterar inte så ofta här som ni kasnke märker. Nu på senare tid har jag verkligen gått och funderat på att köpa en till häst. Inget går som planerat med Zola. Hon är pigg och glad som innan det har inte förändrats, men nu har operationssåret blivit infekterat, det varar lite och hon tycker inte alls om när man rör det. 

Blir att ringa veteriären på Måndag. Håller det i alla fall rent med sårtvål och Jodopax. Håller tummarna på att det inte kommer bli allvarligt. Det är säkert de där jäkla flugorna som ställt till det som ska vara och götta sig i allt!!! :( 
Vi som precis kommit igång med Zola. Och nu detta. Inte alls kul! 
Idag var jag även och provred en häst, som jag eventuellt ska ha som medryttarhäst. Jag vill inte skriva ut något namn då jag inte vet om det är ok för ägaren men jag kan i alla fall skriva att det var en riktigt rolig häst med väldigt fina gångarter enligt mig i alla fall!!
Vi får se hur det blir i framtiden, jag ska i alla fall åka en gång till och prova på att rida hästen. Kanske då kräva lite mer än vad jag gjorde idag. Jag brukar vilja ta det lungt till en början och lära känna individen först! 

Håller tummarna på något bra den här gången! :D

Regn och rusk!

Fick åka en repa till stallet idag i alla fall även fall det är Madde som har Zola idag. Kunde inte låta min prinsessa stå i spöregn utan täcke. Ja, jag vet att jag är lite små harig med det! ;)

Så nu har hon täcke på sig. Trodde Madde slutade 16:00 idag men hon slutade visst nu så det kanske var lite onödigt men hellde att vara på den säkra sidan än den osäkra!

Jag hoppas verkligen att regnet ska sluta tills jag ska gå till jobbet. Börjar jobba kl 14:00 och slutar 21:00!

Nu vet vi vad det är!

Ja, idag ringde veterinären så nu vet vi vad det är för knölar som Zola har. Det är som vi befarat Cancer och det är en vääldigt ovanlig sådan. Patologen visste bara två fall av denna sort. Det är en cancer som sätter sig i lymfsystemet. Patologen sa även att vissa hästar lider inte alls av detta, och vissa behöver man avliva inom en snar framtid då hästen visat smärta! 

Veterinären tyckte absolut INTE att vi skulle ta bort Zola. Då hon är så pigg. Eftersom denna cancer sjukdom kommer och går lite som den vill. Alltså knölarna kan bli mindre/större så måste vi hålla ett öga hur dagsformen är. Om hon visar tecken på trötthet, äter dåligt ska vi ta kontakt direkt med veterinären igen. Men som sagt han sa att en av hästarna som han visste levde med cancer i 11år. Inget tyder på att hon har ont i dagsläget. MEN om hon skulle visa minsta lilla obehag/smärta eller andra symtom som veterinären sa så vet vi att det förmodligen är den sista dagen för henne! 
Men Zola  är som en 4årinig. Super pigg och glad! (så det håller vi tummarna på att det håller i sig!)

Idagsläget finns det ingen behandlig för detta så vitt veterinären visste men eftersom Zola är ett unikt fall för honom skulle han försöka studera i detta lite, och höra av sig fall han hittar något som vi bör veta! 

OBS: Det hade inte spelat någon roll fall vi hade tagit ut veterinären för 1år sen eller nu Cancern hade spridit sig i alla fall! Vi HAR haft kontakt med 3 veterinären från och med att knölarna dök upp! Bilder från igår!

Här kommer lite bilder från igår!


Mys!

Igår var det stallmöte, och det drog lite ut på tiden eftersom några av stalltjejerna skulle ha lite gympa på gräsmattan (jag, Madde, Josse, Alicia och Marre). Folk måste ha trott att vi var dumma i huvudet. Men det är sånt man gör när man har häst i Molke! 

Efter stallmötet, gick jag och Madde ner till stallet och mockade och fixade hö. Sen hade vi mys med Zola. Jag tycker egentligen att vi människor (inte alla) är för dåliga på att bara vara med hästen/hästarna. Förut kunde jag sitta i hagen eller ligga i gräset och bara njuta! 
Så igår myste vi som sagt bara! 

Men idag blir det en ridtur, efter vi har varit och hämtat hö till Zola! 

Vad ska era hästar hitta på idag?

Väntar och Väntar!

Vi har fortfarande inte fått något svar från veterinären, och nu börjar tålamodet ta slut. Jag vill veta vad det är NU! 
Jag har så många tankar kring det hela, knölarna förändras dagligen, dem blir mindre, dem ploppar upp/försvinner. Så nu vill jag veta vad det är! 

Idag ska jag i alla fall skritta henne, såret har läkt fint så det är inga problem att ha sadeln på nu! 

Igår släppte jag henne i paddocken ihopp om att hon skulle få ut all sin energi men det var inte så mycket hon hade, kan bero på värmen då det var riktig sommarvärme här nere! 
Så det är nog dags att köpa lite flugspray snart och ta fram flughuvan! :D


RSS 2.0