Trött, trött, trött!

Sugen på att dra till stallet nu - JAA!
Men tyvärr sitter jag i skolan och slutar inte försen 15:45 så ja evigheten kvar.
Zola vart ju vaccinerad idag så idag får hon vila, men kanske kan hjälpa Sandra att flytta lite saker till det nya stallet?! Eller så får jag väl hitta på något annat med Zola kanske ut och gå så jag kan får lite motion med!

Hej då!

Hej då Top Gun!

och tack för alla trevliga stunder du gett mig!


Stallet!Här kommer vårat mysiga stall. En box ledig från och med 1 november. Belyst ridbana, över 25 ridvägar i skog och mark. Har även åkrar som går helt okej att rida på, hinderstöd och bommar m.m!
Hör av er fall ni är intresserade!


Snurrig dag!

Ja det kan man sammanfatta denna dag i alla fall. Fick ett samtal av Toppes ägares mamma som sa att han redan skulle åka i morgon och inte på söndag, synd verkligen!
Det är sjukt vad man fäster sig vid hästar, tycker det är lite jobbigt att han ska åka för han är en så himla trevlig häst, skulle aldrig kunna föreställa mig hur det skulle kännas av att sälja Zola!
Men som jag har sagt tidigare han kommer nog få det bra hos den nya ägaren, hoppas på det i alla fall!

Det andra samtalet som jag fick var från stallägaren Marre, som sa att vetrinären skulle komma efter kl 3 idag- jaa det kan man ju säga att han gjorde, kom just hem från stallet nu och nu är klockan 19:52 (ojj snart börjar kustvakt måste skynda mig!).
Jag och Sandra var på plats kvart i tre i alla fall, lagom kall när man kom hem. Men fick i alla fall lite rid/stall bilder!

Zola var i alla fall helt underbar att rida idag, mycket mjuk och fin, tjafsade lite då och då men inget man vart irriterad över i alla fall!

Här kommer bilderna från stallet!

 Snygga ridbyxor eller? (Sandra Dahlqvist som är fotograf på alla bilder!
(jag vet att min hand ser fuckad ut, något jag behöver öva bort!)Fler bilder kommer senare men just nu laggar blogg.se


Nu kör vi!

okej, galnaste klassen idag då!
Bilder kommer i framtiden, det vill jag lova!

Blev bara en...

Ja det blev bara en häst att rida idag, och det var Toppe men jag klagar inte i alla fall. Madde fick rida Zola och så red Jenny med på sin häst Nicky. Vi red Stora Målkerundan, ja den är ju inte så stor i alla fall kanske bara 3km men sen har vi ju lilla Målkerundan med och den är max 1km super bra att skritta fram eller skritta av då man brder runt en åker bara!

Dagens ridpass vart bara skritt då Zola ska få besök av vetrinären i morgon. Men det hände lite saker i alla fall på vägen som tog kanske 25- 30 min att rida, Jennys häst fick lite ryck och började stegra och bara vara dum. Så hon fick hoppa av en stund, men sen hoppade hon upp igen och han gjorde likadant igen stegra och bara tackta, så hon hoppade av igen och tredje gången hon hoppade upp igen så gjorde han precis likadant, men hur som hälst tycker jag att hon är modig som hoppar upp och försöker, jag kan ju säga att jag hade ju inte gjort det, feg som jag är. Men jag vet i alla fall hur det är att ha en häst som inte lyssnar alls vad man än gör, Zola var ju så ett tag.

Toppe vart lite uppspelt av detta lilla drama så han började små tackta han med men det är bara att börja göra lite skänkelvikningar så får han annat att tänka på. Han är så trevlig på det sättet att han aldrig gör något dumt, om det är något han mot allt förmodan gör så är det bara för att meddela något och det tycker jag är bra att hästar gör, sen gäller det ju bara för oss människor att tolka det rätt!

Zola där emot var super lugn trots det som hände med de andra hästarna. Hon som aldrig brukar vara lugn alls, eller ja hon är ju alltis lite smått larvig, när det gäller saker som postlåder, stillastående husvaganar ect.

Är era hästar rädd för något speciellt som den alltid reagerar på? (kommentera gärna)

Zola är i alla fall nästan alltid rädd för ett hus som är med på Stora Målkerundan!

vart tyvärr inga bilder idag då det började regna...

Rida lite hästar idag!

Idag är det näst sista gången jag ska rida Top Gun, kanske ska rida Zola med, vi får se vad syrran vill. Ska i alla fall ta med mig kameran idag, så det blir nog lite bilder här på bloggen senare idag.

Men vart ska man rida tro, paddocken eller i skogen eller varför inte på någon stubbåker?

Vart brukar ni rida när det är så hårt i backen?

Är med och tävlar om ett John Whitaker schabrak!

 Är med och tävlar om detta schabrak. Vill ni det med?

gå in på denna länk: http://isabellaf.se/2010/october/bloggtavling-vinn-ett-john-whitaker-schabra.html#comment


Dålig dag!

Dagen började med att jag hade huvuvärk (nu tänker väl ni No, Shiiit) aja, jag får spänningshuvdvärk för jag sover med mina käkar så hårt ihop pressade. Har i alla fall haft en hängande mun hela dagen idag!

I skolan hände det inte så mycket. Typ det vanliga sitta och chilla på en stol i datasalen och kolla facebook heal tiden, soft program jag går verkligen!

Det blir ingen fotofrafering idag heller tack vare att jag kommer hem så sent och det hinner bli mörkt.

På tal om något helt annat, vet ni hur lång tid det tar för Börjes att skicka ett paket?

Har väntat jätte länge på Zolas reflexer, och mina snygga ridstrumpor och lite andra pryttlar.

Kan ju meddela att det händer två tråkiga saker denna vecka, min bästa kompis Sandra (http://sandriey.blogg.se/) ska flytta med sin häst Isola. Zola och Isola har en liten historia tillsammans så jag undrar hur det ska gå när dom skiljs åt!
Den andra saken är att en häst som jag hjälper till att rida, Top Gun ska flytta till Gotland till sina nya ägare, han är verkligen en super trevlig häst och en riktig läromästare som jag mot all förmodan utvecklats jätte mycket på trots att jag bara ridit honom ett fåtal veckor!

Men hoppas att han kommer få det bra, och jag hoppas att Sandra och Isola får det bra i sitt nya stall som ligger ungefär 7km från där jag och min syster har Zola!


Blir inget...

Det blev ingen fotosession med min syster och hästen pga mörker, varför ska det bli så mörkt för. Tycker verkligen inte om att fotografera med blixt (den på kameran) då jag tycker att det kan bli ganska fult faktist, det är en sak fall man till exempel ska fotografera sig själv i en spegel och man är ute efter en reflektion men det där med röda ögon kan man klara sig utan (Visst det är inte så svårt att redigera bort i photoshop men i alla fall!).

Vad tycker ni, snyggt med blixt eller inte?

Det får bli fotosession i morgon med syrran och hästen!

Bilden nedanför: Tagen med kamerablixt på min häst Zola (En av de snyggare bilderna när man använder kamerablixt!)


Blir att söka jobb nu!

Är det bara jag som är trött på att ha 1050:-/månaden?
Det är på tok för lite för att man ska kunna överleva på, så nu ska jag söka jobb!
Får se hur det kommer gå, måste förstås hinna med skolan, hästen och pojken min! Kommer nog bli tight men jag måste verkligen ha pengar till att sponsra min livstil!

Måste tilllägga att jag är sjukt sugen på att införskaffa en unghäst som man kan rida in och utbilda då Zola börjar bli till åren (kommer förstås inte att sälja Zola, aldrig!) Men sedan måste man ju som sagt fundera på om man ska plugga vidare...

Senare blir det upp till stallet och fotografera min syster och Zola till min fotoutställning som ska hänga uppe på kulturhuset Ängeln vecka: 4-5 2011 (i katrineholm).Jaha, skoldags idag då...

Jaha, vad ska man säga, kan ju börja med att meddela att vi har börjat med studenttävlingarna på våran skola. Samprogrammet har under förmiddagen gått runt med en högtalare och spelat " Wake me up" och dom har även dansat på matsalstaket!
Veckans tema är "galnaste klassen" det går ut på att sin klass ska göra något galet och ta kort på det, och sedan skicka in det till yearbook där det kommer bli publicerat!
Kan ju också meddela att min klass har idétorka så om ni har några idér så kommentera!

(dock inte dansa på matsalstaket!)

Tänkte i alla fall att jag kunde berätta om hästen min...

Ja, nu är jag tillbaka tänkte som sagt att jag kunde berätta lite om min häst!

Hon kommer från Sundsvall, jag och min syster fick henne gratis. Hon heter Big lady Zola och är ett svensktvarmblod född 1992. Hon har gått lite på travet, men är nu helt omskolad till ridhäst mest mot dressyr då hennes hoppteknik inte är den bästa.
Ja hur kommer det sig att man får en häst gratis?
Jo, jag var medryttare på en nordsvensk som hette Mac (En super häst). En dag kom stallägaren som också ägde Mac och sa att jag skulle få en häst. Det var dagen innan första april så jag trodde hon skämtade med mig med jag sa ändå "ja om jag får den lediga boxen där så tar jag henne". Sedan kom pappa och hämtade mig och då pratade stallägaren med honom och sa att det fanns ett varmblod som stod i Sundsvall och att om vi ville ha henne så skulle vi få allt utom sadeln och dom skulle även skjusa ner henne gratis till oss.
En vecka efter att stallägaren pratat med pappa så ledde min syster ut Zola ut från transporten på stallplanen, Hon var ganska stel efter transportresan men hon var i alla fall våran häst. Det första som hon gjorde när hon kom in i boxen var att rulla sig!
Hon var så söt med kutterspån över hela sig.

Det var så det gick till när min dröm gick i uppfyllelse, efter 14år av tjatande på mina föräldrar så ge inte upp om ni verkligen vill ha något, det går alltid att lösa!

Hur gick det till när du fick din häst?

2010-10-24

Ville börja med att tacka Christoffer Sundqvist som har designat min blogg! Tack så himla mycket.

Dagen än så länge: 07:35 - Upp tidigt för stalljouren. Släppa ut alla hästar i stallet, upp vidare till nästa stall där vi försökte få in en häst som har ett trasigt flugtäcke, gick inge vidare, slutatde med att täcket fick sitta kvar. Fixa allt till min lilla polle plutt. Ja, Zola heter min häst, eller egentligen Big Lady Zola.

Senare så vart det att kolla facebook, och sedan kollade jag minfux.blogg.se där jag såg ett inlägg om just pessoabett, alltså det där med bett kan man prata om hur mycket som helst, att folk inte kan sluta bry sig (jag tillhör dock dem som inte kan bry sig haha) Man får väl sköta sin häst hur man vill såvida den inte far illa. Det är min åsikt, men som sagt jag tillhör dom som gärna vill inflika lite då och då.

Det jag skrev till Minfux.blogg.se angående bett är just att om man ska dra allt till sin spets ska man inte rida med bett överhuvudtaget, det är ett onartuligtsätt att få hästen dit man vill (vill bara inflika att jag rider med bett). Jag rider med tredelat och raktbett.

En stallkompis till mig var hos hästtandläkaren och han rekomenderade att man skulle variera betten med bettlöst/deladebett/odeladebett och så ska man variera nosgrimmor så man inte får ett konstant tryck på nosryggen!

http://www.djurtandvardskliniken.se/

Så vad rider ni på för bett/nosgrimma och varför?
RSS 2.0