inget ridpass.

Vart inget ridpass idag, dels för dom hade börjar smällt raketer tidigt och Zola var mer än nervös, sedan glömde jag rånarluvan hemma. Och försöka klämma under en mössa under hjälmen gick ju inte sådär jätte bra.

Hoppas inerligt väl att Zola har lugnat ner sig i morgon så det går att rida, nu när Madde ska ta kort på mig när jag rider. Hoppas!

Annars får det väl bli en annan dag!


Stallplats att hyra.

Någon som är sugen på att flytta sin häst, där det finns många fina ridvägar, tillgång till belyst paddock och härliga människor?

Vi har en stallplats ledigt i vårat stall.

Ingår i hyran:
morgonfodring och utsläpp (vardagar) + kvällsfodring.
el,varm/kall vatten och hagar.
belyst paddock.

hyran som vi betalar är på 700:-

Det du får utöver detta:
över 30 ridvägar. (vi är nära södermanlands ridleder)
sköna människor att umgås med.
Minst 1 skåp. (du kan välja att ta med ett till fall du vill)

Vill ni veta mer kommentera då så kan jag höra vidare med stallägaren!

Stallet ligger mellan katrineholm och vingåker.

Dressyr

Nu blir det upp till stallet, för att rida lite dressyr på banan, blir nog bara skritt och trav och övningar så hon blir mjuk och fin!
Får väl se hur det går, hoppas dom bara inte har börjat smällt med smällare!

Imorgon blir det fotosession det blir min syster som står bakomkameran och jag som rider! (:

Föresten hur får ni upp era videos på bloggen?

Nyår och allt.

Hur gör ni för att hästarna inte ska vara rädda på nyår?

Zola är i alla fall en sånn häst som reagerar jätte mycket på den första smällarna, men de andra är hon coollugn. Men det har hänt vissa gånger just vid nyår att hon är jätte rädd efter. Minsa lilla som låter flyger hon rätt upp och springer iväg.
Fick just reda på att dom som ärger stallet hade köpt raketer för 1600kr och jag tror ju inte att det är 3raketer som dom kommer hem med. Nu vet jag ju inte fall dom ska åka iväg och smälla dom. Eller fall dom är på sin gård. Men jag vill hur som hälst inte att Zola ska bli lidande av detta, så hur gör ni för att förbereda hästarna?


Stallhyra.

Har länge funderat på hur andra gör i andra stall, ex med stallhyra vad som ingår och inte ingår.

Själv betalar jag (eller mamma och pappa) 700kr och då ingår boxen, hage, el/vatten belyst paddock, hinder och kvällsfodring+morgonfodring på vardagar och så ingår det utsläpp på morgonen (vardagar).

Stalljouren delar vi på. Plus intag av hästar.

Vad ingår i eran hyra och vad betalar ni?

Vägen till där vi är nu!

Tänkte att jag skulle berätta lite hur vägen såg ut till där vi är nu med Zola. Börjar med att lägga upp en bild på Zola och min lillbror, kolla hennes musklatur, denna bild är tagen för 3år sen skulle jag tro. Dock på vintern och så har hon skritt täcke på sig. Men det är i alla fall en liten hum om hur hon såg ut förut!
När vi fick henne hade vi ingen sadel till henne så vi red barbacka, sen fick vi en sadel som satt helt fel vilket resulterade i att hon fick ont i ryggen och blev en "vild" häst så att säga, inte så konstigt!
Men på den tiden var man ung och naiv och trodde att hästen prövade en som ryttare. Men nu vet vi att så var inte fallet.


Inte mycket för världen kan jag ju säga, men kolla sitsen på min lillebror, Jan Brink akta dig!

Vid denna tidpunkt kunde inte Zola galoppera i höger varv, vänster gick galant, men inte höger. Då blev det bara slängtrav av allt, och det gick inte att bromsa henne tillslut. Men min syster Madde skulle inte ge sig, hon började rida i skogen där det är mer plats, och så hoppade hon små hinder för att Zola skulle falla in i galopp. Vilket gav resultat, nu är högergaloppen bättre än vänster, Självklart såg ju inte galoppfattningarna så graciösa ut, det var mer att man lutade sig fram jätte mycket och sedan la handen på bogen för att visa henne mer att det var den galoppen man ville ha. Nu fattar hon galopp från skritt och halt, med en "normal" galoppfattning!


Galopp på halvlång tygel. Hittade ingen bild på höger galopp. Ser en aning flängit ut jag vet.

Efter detta så började vi hoppa, och det visade sig att Zola älskade men inte hade hon tekniken inte, det vart "helikopter hopp" och min syster har ramlat av ett par gånger på grund av det, men samma här hon gav sig inte, hoppa skulle hon för då skulle Zola bli hopphäst!


Jag som hoppar, och jag vet att mina ridkläder inte var de snyggaste, åtminstone matchar byxorna och tröjan i samma färg!

Senare insåg min syster att detta kanske inte var någon karriär för Zola, och vi bestämmde oss för att få Zola till att se ut så bra som möjlig, och det innebar mycket planering av ridpass, och att jag och Madde lyssnade på varandra och Zola. Det vart konditionsträning på åkern, många långa uppförsbackar för att bygga upp ryggen, mycket dressyr, och markarbete. Och sedan kom hopptekniken.


Jag på Zola och Madde på Isola. Zola går i väldigt låg form och mina händer ser inte sådär jätte bra ut, men det är något jag övar på än idag!

Efter ett tag insåg jag och Madde att vi inte kunde göra så mycket mer för Zola utan att vi behövde hjälp. Min mamma jobbade med en som red dressyr. Så hon kom ut och tränade oss, Hon heter Pernilla och har ridit i Falsterbo!
Nu under vinterhalvåret så blir det inte så mycket träning, inte så kul att stå ute i -10 och undervisa, och vi har inte tillgång att åka iväg till ridhus heller. Men i vår så kommer vi träna mer.
Under den fösta träningen gick det skit, hon var stel och bråkig i munnen. Och hon ville inte alls söka sig neråt, eller arbeta, skapligt pinsamt tyckte jag. Men efter Pernilla hade fixat till min sits, så gick det hur bra som hälst. Jag satt tydligen snett, och jag visade inte tillräkligt vart jag skulle, när hon väl förklarade hur jag skulle göra, var det som att rida mina drömmars häst. Det var en sånn skillnad på Zola.

Bilden är tagen för ca 3 månader sen, och jag tror ni ser vad jag behöver öva på, mina händer, min skänkel och min blick måste upp!

Och här kommer min favorit bild på Zola.

Skillnad från den fösta bilden?
Denna bild är tagen i sommras, och jag vet att många kommer eventuellt skriva att denna bild är jätte redigerad, det jag har gjort med den är att jag har dragit upp "levels" i photoshop så den blir ljusare, dragit upp kontrasren så att det svarta kommer fram mer. Lagt dit en Lens flare och skrivit dit Big lady Zola förståss!


God morgon!

Höll på att bli diket idag när jag skulle åka upp till stallet och morgonfodra hästarna, men jag klarade mig och Andreas bil med!
Har hållit en hemlighet för er gott folk, det var nämligen så att i söndags så krockade jag med en polis, kan ni tänka er, har haft körkort i 4 dagar och så krockar man med en polis detsutom. Han var inte i tjänst men i alla fall, men som jag har sakt till alla andra, jag lyckas pricka något istället för dom som bara glider ner i diket!
Skämt åtsido, det vart inga personskador, kanske mitt självförtroende fick en smäll. Vart lite plåtskador på bilarna, krocken skedde i ca 25 km/h men det vart en liten smäll i alla fall. Vart i alla fall 5000kr i självrisk, så ja gör inte som mig!

Stalljouren gick bra trots att jag var super trött, så jag drog på mig termobyxorna över pyjamasen, sen när man väl kom till stallet vart man ju sjukt ridsugen!
Får åka upp igen sen, kanske jag kan få med Madde så hon kan ta kort?
Vi får väl se!

Viktgränser på ridskolor.

Vad tycker ni om detta fenomen, med viktgränser på ridskolor?

Läste detta i tidningen idag (katrineholmskuriren) att vingåkersryttarförening och katrineholmsryttarförening har börjat med viktgränser för att hästarna ska hålla bättre i bena och i rygg. En häst ska kunna bära 15% av sin egna kroppsvikt. Så Zola ska kunna bära 75kg utan några problem.

Jag tycker detta är bra, visst för vissa kanske det är kränkande, men man måste ju se till att hästen ska må bra. Det är klart för vem som helst att man inte sätter någon som väger 80kg på en ponny liksom. Då måste man ha en större häst. Sen beror det mycket på hur hästen bär sig själv. Och ryttarens balans!
 
http://kkuriren.se/sport - länken till artikeln!

Blir så trött.

Är det någon som vet hur man lägger ut annonser på Hästnet.se?

Har nu försökt i en halvtimme att få upp den men det går inte, jag fattar inte vad man ska skriva i prisrutan. Jag har provat med allt, 500:- 500 500kr men det går inte. Blir så trött på allt. Står i alla fall att pris rutan är ej ifylld som den ska, men va tusan ska man skriva?


Kliar i fingrarna.

Idag vaknade jag 10 över 9 och kunde inte sova längre, hur normalt är det när det är jullov?
Hur som helst jag gick upp tog några polly sen gick jag ner och kollade på tv. Fick en sån lust att åka till stallet och rida Zola, istället för att dega framför tvn. Men sen kom jag på att det är Maddes dag, får väl helt enkelt vänta. Eller åtminstone följa med upp och ta massa kort, det riktigt kliar i fingrarna att testa min nya nikon!

Men vi får väl se, måste ju få upp lite mer bilder på bloggen!


Snabb fråga!

Vad tycker ni om Bukefalos.com?

Själv tycker jag att man blir utskälld av folk om man postar en ny tråd om något. Tycker faktist att det är lite ofärskämt att göra så i och med att man frågar oftast bara om hjälp, självklart är inte alla så men många är det. Och många vill ju sin häst det bästa och då blir det ofta konflikter eftersom det man gör med sin häst är det enda rätta!Så vad säger ni?


07:30

Efter mycket om och men så gick jag upp till stallet, lite jobbigt var det för det snöade massor. Så det blev ingen fotografering för Zola, för jag är lite rädd om kameran. Blir kanske i morgon!

Stalljouren gick bra, inget ovanligt, släppa ut hästarna och sen hem, eller ja jag fixade allt till Zola innan jag gick hem.

Så jäkla skönt, sista stalljouren för den här helgen, nästa stalljour har jag på ons och tors!

Hur ofta har ni stalljour?

Rekommenderar!

Fryser du om fötterna när du rider nu på vintern, då rekomenderar jag detta till dig!

Plaststigbyglar:


Fördelar: Är gjorda av plast, och plast blir inte lika kallt som metall, finns i olika färger, är lätta, sliper hårda slag om du nu skulle råka tappa stigbygeln.
Nackdelar: inte så speciellt snygga, om du tappar dom så kan det vara ganska svårt att få på dem igen på foten.
Har själv ridit med plaststigbyglar och jag frös inte en enda gång om fötterna.

Ett annat tips är att linda dina stigbyglar, med något tyg så att metallen inte ligger mot foten.

Skapligt pigg häst man kan ha!

Kom just hem från stallet. Blev en ridtur på 30min då jag förståss glömde termobyxorna hemma så mina ben frös till is, men det var kul ändå.

Räknade med att Zola skulle vara lite tjafsig, hon brukar det när hon har fått tagit det lungt, men ikke sa nikke, jätte arbetsvillig dock väldigt pigg bara. Så fort jag skulle börja trava så fattade hon galopp. Vilket inte var meningen då hon har börjat satts igång försiktigt. Men vad ska man göra, hon fick i alla fall galoppera två varv sen vart det trav.

Testade att få trav från en halt, men det gick inte heller vart galopp, så nu vet jag att hon kan fatta galopp från halt med!

Men hur som helst, hur mysigt som helst var det, när man inte förväntade sig något och allt bara gick galant. Förutom att hon inte fick galoppera, men jag tog det som ett täcken att hon är frisk och mår bra och mer kan man inte önska!

Nej förresten jag tror jag åker till stallet ändå och rider!

Vart så ridsugen när jag satt och tänkte på vad jag skulle göra i morgon med Zola så jag måste upp till stallet och rida. Även fall det är bäcksvart ute och det är svinkallt!

förmänskligar vi hästarna?

Denna fråga har snurrat runt ganska mycket i hästblogg världen, många tycker att man inte ska ha täcke på hästen för att täcket hjälper inte hästen, andra tycker att man ska köra horseman ship med sin häst för det är det mest naturliga. Andra säger lyssna alltid på din vetrinär han/hon har alltid rätt och det är det mest naturliga.

Hmm, hur ställer man sig i dess frågor?
Jag har tänkt väldigt mycket på detta, och jag upprepar mig säkert från tidigare inlägg, men ex ta det första ämet om täcket. Jag tvivlar inte en sekund på att en häst klarar sig bra utan täcke, men sen får man ju se det från häst till häst, vissa klarar sig bättre andra inte. Nyckeln till en varm häst är att den äter/tuggar.

Horsmanship då? Joo det är väl helt okej, men inte kan man väl komma och säga att det är naturligt, jag tycker inte det i alla fall, hur naturligt är det för en häst att en människa kommer och ska bli ledaren?
Samma sak med NH hur naturligt är det att få en häst att sitta/ligga/stegra det är väl ingen hund? ;)
Kan tillägga att inget som vi gör med hästar är så speciellt natruligt.

Och till vetrinär frågan, vetrinärer är bra om hästen är sjuk/skadat sig osv, dem har fkt lärt sig om djurets anatomi osv, men det behöver inte betyda att man ska lita blint på dom. Ex många säljare/köpare vänder sig till vetrinärer för att göra böjprov, men hallå hur naturligt är det att stå med ett böjt ben i några sekunder till en minut och sedan springa därefter, tror till och med att vi människor har lite svårt med det.
Jag har aldrigt fattat varför man gör ett böjprov. Eller ja jag förstår att det är till för att kolla lederna/senor osv men är det ett kvitto på att hästen kommer vara fullt frisk i bena för alltid eller?
Jag måste säga att jag gillar Minfux.blogg.se hennes kommentar till att man ska inte lita på någon ingen hovslagare/vetrinär/hästvetare. Jag är lite inne på samma sak. Man kan ju alltid rådfråga, men man kanske inte ska lite helt blint på vad som säger. Kolla runt med andra och se om det är fler som säger samma sak. Oftast tror jag att man känner på magkänslan om det är rätt eller fel.
Och så många gånger man har läst att folk ha köpt en vetrinär för att säga att hästen är fullt frisk fast den inte är det, det kan jag tycka är väligt fegt av både säljare och vetrinär, hur kan man stå för något som detta liksom?!

Hur ställer ni er till detta ämne?

Super nöjd.

Idag hade inte jag stallet, eller jag ska upp och kvällsfodra hästarna men inget annat. Madde hade stalljour idag och så är det ju hennes dag med.

Så jag tänkte att jag kunde berätta vad jag fick i julklapp, för jag är verkligen super nöjd.

- systemkamera (nikon d60)+ sigma macro objektiv. från Andreas
- Sony Ericsson Xperia8. fran mamma och pappa
- halduk + DKNY parfym. från brstemor och bestefar.
- DNKY parfym. från svärfar och svärmor
- receptbok. från mamma och pappa.
- kläder. från Rickard och Oscar
- Eclipse. från mamma och pappa
- påslakan. från mamma och pappa
- 4pack örhängen. från Madde.
- knästrumpor. från tante berit och onkel ole.

Sådär nu har jag nog räknat upp allt. Och ni har fått lära er lite nya norska ord. (min pappa kommer från Norge)
Bestemor- farmor/mormo
Bestefar- farfar/morfar
Onkel- Morbror/farbror
Tante- moster/faster

Vad har ni fått i julklapp?

God jul!

Kom just hem från stallet, och grötmorgonen. Vi skrittade ut när klockan var 07:45, jag fick åka på ett tefat bakom, och jag kan ju säga mina händer hade inget blod i dem, och så fick jag smaka lite på snö då det inte gick så bra över en plogvall haha!

Zola vart jätte glad för sina paket haha, en rycktsten, en ny borste för hennes är lite dålig, och så fick hon pälsglans. Sen förstås fick hon två pepparkakor, dem var väl bäst antar jag!

Men ha en bra JUL!

Trött.

Jobb från kl 8 till halv två, sen vidare till Andreas för att fira hans pappa och nu blir det direkt till stallet, hektisk dag!

Får se hur det blir med motionen till Zola är nämligen -26 grader ute, och jag har inga termosar i stallet. Blir en lite mini vintervila till Zola. Sätts igång i morgon. Eftersom det är julritt!

Har ni några traditioner i stallet?

Kvällsfodra!

Hästarna fick som sagt två lunchar, blir så trött på vårat stall, vi har fan höpåsar överallt. Och då menar jag inte tomma höpåsar utan det är 2kg där och 1kg där och kanske 5kg där. Blir så trött helt enkelt.
Detta är en nackdel med att vara två på en häst med, alla i stallet förväntar sig att man ska veta allt, fast om Madde varit i stallet 2dagar i rad, och hon inte berättar saker för mig hur ska jag kunna veta något, inte konstigt att det blir fel ibland. Men det är väl brist i komunikationen antar jag.

Ska snart upp till stallet och kvällsfodra hästarna, hoppas det blir rätt nu då!

Hur sen får era hästar kvällsfoder?

Våra hästar ska vara fodrade mellan 21:00 -22:00 tror jag eller så var det mellan 21:00 - 23:00. Får ta och kolla upp det!


En mätt häst är en glad häst!

Var nyss i stallet och lunchfodrade hästarna. Upptäckte dock att det stod på tavlan att hästarna redan fått mat och givetvis upptäckte jag det efter jag slängt ut höt. Men en mätt häst är en glad häst. Konstigt nog hängde påsarna med lunchhöt kvar så jag antar att Marre hade packat lunch åt oss. Eller så var det Madde som packade en extra påse, eller så har dom bara inte fått någon mat fast det stod 22/12 (det är väl 22/12 idag?).

Kan ju meddela att det är inget fel på Zolaplutt i alla fall, hon kom som en raket när hon fick se mig med höpåsarna, Bockade/sparkadebakut m.m. Tokiga häst säger jag bara!

 


Sommarbild på rakethästen!


Tack.

Ville bara säga tack till dem som har grattat mig till körkortet!

Idag gick jag upp 07:20. Jag och Madde hade stalljour. Allt gick jätte bra, bara Cimba som hade väldigt båttom ut. Men sen gick allting bra, jag mockar och Madde fixar mat. Blir bäst så. Tycker det är jobbigt att fixa hö och foder, då mockar jag istället, jag är en sånn människa som älskar att mocka verkligen, då kan man fundera på sitt och göra allt i sin lilla egna värld.

Gillar ni att mocka?

Senare ska jag in till stan och framkalla bilderna till min fotoutställning, sen ska jag upp till stallet och skritta Zola en sväng på åkern. Orkar inte longera, så det blir att skritta bara!

I mead it!

Jag klara det, nu har jag körkort och kan åka vart jag vill!

Premiär åket utan pappa vart till stallet (såklart) Var där uppe och pysslade en liten stund jag och Madde.
Zola fick stå idag, vill inte sätta igång henne för hårt med tanke på det som hände i helgen med att hon markerade.

Hon är inte varm eller något sånt, och hon markerar inte så hon ska i alla fall få lite motion i morgon.
Idag fick hon lite pälsvård, tycker att pälsen blir så äcklig när man har täcke på dem hela tiden. Har ni samma problem?

Spelar ingen roll hur mycket man änvänder rycktborsten och skrapan för stövet vill inte försvinna. Blir tokig snart!

Sen efter vårat stall drog vi till Sandras stall. Hon flyttade ju med sin Isola till ett annat stall så idag var vi och hälsade på och seriöst jag har sett världens största häst. 5år och 179cm. Jag är 164 så ni kan ju tänka er.

Mitt liv kan förändras idag.

Har uppkörningen kvar och den är idag, har godkänd teori så om jag klarar uppkörningen så har jag körkort och kan åka vart jag vill. Om jag får låna någon bil förstås!
Blir till stallet idag med Madde, Zola ska nog få en lite massage. Fick lite tips från Minfux.blogg.se på massageövningar!

Snabb fråga!

Vad tycker ni om hakskydd som finns på vissa hjälmar?

Jag personligen tycker att det ser ganska fult ut, visst det fyller nog sin funktion. Men det är inte så speciellt snyggt. Och när jag väl har fått anväda en sånn hjälm så tycker jag att det faktist är lite obekvämt måste jag säga. Vet inte fall min haka är för stor eller för liten men jag upplever att det skaver när man har hakskydd.


bilden är lite fail, då det kom upp massa bilder på någon stad när man sökte på "ridhjälm med hakskydd".


Äntligen klar.

Jag är äntligen klar med redigeringen av bilderna som jag tog igår, och de vart många söta och snygga bilder på lite föl, även häftiga bilder på travhästarna.
Nu är det bara att starta ett evenemang för alla så folk vet att det är en fotoutställning snart!

Inget stall för mig idag, men Madde ska dit och skritta Zola en sväng!

Ont i ryggen!

Hadå oturen att ramla på vår trapp till skolan. Resulterade i en väldigt kall hand (råkade stoppa den i snön) och en rygg som gör lite ont.
Hur som hälst ska jag eventuellt upp till stallet idag, eller jag vet inte. Jag och Madde skulle byta lite dagar men jag vet inte hur det blev. Får väl se när vi kommer hem!
Slutar tidigt idag i alla fall, ska till Eurostore och köpa lite fotoramar till min utställning. Får se hur stora ramar dem har.
Zola ska nog få ut och skrittas lite idag, sen ska jag redigera lite bilder sen igår och så kanske man skulle plugga lite, men vi får se Zola först i alla fall!

Snabb fråga!

Har ni något smeknam i stallet, eller ja du går under "du har den renaste hästen" "du är bäst på att hålla ordning och reda i stallet" osv ?

Själv kallas jag eller rättare sagt jag är den som mockar bäst, enligt alla. Ibland kan det ta upp till 40min innan jag är nöjd med mockningen. Kanske lite pedantisk men sånt är livet. Men jag kan mocka fort med. Då blir den en mockning lite. Annars är det mockning deluxe som gäller!


Zola är återställd.

Ja idag visade hon inget när jag gick eller travade. Och hon var inte varm i benet.
Får se fall det kanske kan bli en liten skritt tur på 15min i morgon. Tror att lilla Målkerundan skulle bli perfekt för att se hur hon reagerar.

Julpyntade i stallet idag och hästarna såg väl inte sådär jätte glada ut. pratbubblorna var tydiga över deras huvuden "va fan håller dem där stållarna på mig, det är inte något jäva hippie party här" ungefär så kan det ha stått!
Men jag och Josse är nöjda i alla fall!
Får se fall bilder kommer!

Julpynta i stallet.

Ska dra till stallet och julpynta och kolla fall Zolas ben är bättre, blir vilo dag för henne idag.

Förut var jag och Andreas, Sudden och Julia och fotograferade lite travhästar, vart riktigt coola bilder faktist, får se fall dom kanske hamnar här snart!

Återkommer lite senare!

Goda nyheter!

Zola är mycket bättre nu, ingen värme i vänster bak och hon visar inget när hon går/travar!

Självklart vilar hon i morgon, och självklart ringer vi vetrinären fall det återkommer.

Hur känsliga är ni när det hänt er häst något, ringer ni med en gång eller väntar ni och ser om det blir bättre?

Dåliga nyheter!

Madde ringde just och det var ju inga bra nyheter hon kunde komma med.
Zola har börjat att markera på vänster bak. Vilket hon aldrig har gjort förut. Har alltid varit vänster fram men nu är det bak.

(Zola har börjat markera på vänster fram efter sommrarna då man ridit hårt. De två senaste sommrarna har hon inte markerat vilket jag är tacksam för, anledningen till det är för hon har haft en ganska omfattande skada i vänster fram, hände under hennes trav - karriär. Vetrinären har sagt att det är inget hon lider av, såvida hon inte blir allt för pressad, vilket hon inte blir. Det är en av anledningarna till att vi inte tävlar henne)
 
Kanske enligt många är det inte så farligt med att hästen börjar markera, det kan vara massa olika saker, och jag kanske jagar upp mig att det är något mer allvarligt, förmodligen har hon sprungit och larvat sig i hagen och en isklump har farit upp och hon har fått en smäll. Men det som gör mig så orolig är att om hon mot all förmodan blir halt så går inte försäkringen in.
Vi fick inte försäkra hennes ben enligt försäkringsbolaget, visst om en benpipa sticker ut och man ser ett kött sår så går den in, men inte när det är något man inte ser som en tydlig anledning till helta osv, eftersom hon är en gammal travare så vill inte försäkringsbolaget stå för eventuella förslitningsskador. Det är därför hon inte får ha försäkring på sina ben. Mycket irriterande!

Men vi får hoppas på det bästa, Madde skulle kolla om det hade blivit bättre ikväll när hon ska ta in hästarna, nu var det knappt så att det syntes att hon markerade. Och hon gjorde det inte igår när jag var ute och gick med henne. Hon var inte sur eller något sånt (vilket hon brukar bli fall det är något som gör ont. Tacksam för att hon visar sånna saker så tydligt, men hon var inte så sur nu heller, så vi får se) Blir väl vilodag i morgon så får vi se hur den kommande veckan ser ut.

OROLIG!

Hur hade ni gjort, tacksam för tips och svar!

Inget stall idag!

Idag är det Maddes tur att ha Zola. Så jag har inget att skriva om idag angående stallet.
Hur som helst skulle Madde rida ut idag tror jag. Eller så blir det åkern, då paddocken har krymt ganska mycket för snön.
I morgon är det min tur att ha Zola, då hade jag tänkt att jag skulle köra intervall träning med henne på åkern. Får se vad hon tycker om det. Ska även kanske ut och fotografera travhästar i morgon. Får se fall tränaren ska ta ut någon av dom!
Jag ska fotografera dom till min hästutställning som jag ska ha v 4-5 2011 i Katrineholm. Får se fall den kanske kommer ut något mer.

Smakprov från utställningen:


Isola Grande

Åhh just ja, vet ni vart man kan köpa en tolkningssele?


Har fått en inneboende.

Tänkte att jag skulle skriva lite om min nya inneboende. Hon heter Doris, hon är ganska smal och liten. Lite knubbig om magen kanske men det är inget man märker. Hon är alltid snäll och trevlig, och har massa olika färger i håret.
Hon brukar gilla att chilla i min säng, och det får hon eftersom hon är min nya inneboende. (man måste ju vara snäll med dem) Lite dålig att betala hyra, men om hon bara hjälper till så ska vi nog kunna lösa det!


Bild på Doris!


Snabb fråga!

Vad har ni för form på hö?

Rundbal (250kg) eller höbal (8-10kg) Eller har ni det på något annat sätt?

Själv har jag stor rundbal, dels tar dom inte så mycket plats, och så är det smidigt att lasta upp på höskullen istället för att kasta upp 200 balar 3 meter upp! 


Skit dag!

Verkligen en dålig dag, först och främst varför gick jag ens till skolan idag när jag mådde piss på morgonen?
Ah det ända bra med det var att jag fick umgås med mina vänner. Dem gör så jag alltid mår bra trots att jag låter som en kråka!

Sen är ju jag en sån som pluggar i sista sekund hela tiden, någon som känner igen sig?
Så det vart bara att öppna upp Indesign och börja göra en artikel om mig om 5år. Och självklart ska programmet krångla, och självklart var inte min lärare där, så varför ens plugga?

Kom hem lite senare i alla fall och drog upp till stallet, lite lätt irriterad. Vet inte anledningen men tror att det är för jag är sjuk och inte blir frisk. Men hur som helst jag börjar mocka, och inser att Zola har lekt kurragöma med sitt bajs så det var bajs i hela boxen.
Sen nät jag packade hö så hittade jag inte kniven (för att öppna balen). När jag väl kastar ut höt från höskullen så när jag skulle hämta höt så ser jag Trulsa (en av stallkatterna) komma tassande i den djupa snön, hon står och gör till sig lite. (trode jag) Men i själva verker pissade hon på min höpåse. Som tur inte i höt. Fick ta lite snö och troka bort det.

Sen när jag skulle ta in Zola så ville hon inte in i stallet, så det var bara att börja traska en promenad med henne. Hade egentligen tänkt rida, men när man blir mer och mer irriterad så funkar det helt enkelt inte att rida, speciellt inte på Zola.

Ja det var min skit dag.


Bild på sura Zola.


Rekommenderar!

Jag rekomenderar verkligen dessa strumpor:
Det är ett par tävlingsstrumpor från börjes, jag har själv ett par, men mina är mycket mörkare. Anledningen till att jag rekommenderar dom är för att dom är sköna, snygga och helt enkelt super. Dock är dom lite kalla på vintern! Men på sommaren är dom superb. De finns ex på hööks men då är det CRW som är märket på dem, Dem som är på bilden av märket BT.
Vad tycker ni?

Månskensritt!

Äntligen funkar Blogg.se som det ska. Igår som sagt vart det en månskensritt, med Josse och Peggy. Ingen snöstorm här inte!
Vi red på åkern, igår kände jag bara igenom Zola så alla gångarter var okej. Idag kommer det nog bli ett hårdare pass om min hosta ger sig!

Snöstorm + ridtur = förkylning (igen)

Idag ska jag och Josse ut och rida om det är så att det inte är världens snöstorm. Eller ja, det kanske blir så att vi rider ändå. Men då kan man ju säga "hejhej förkylning (igen)" Jag som nästan är frisk. Eller ja nästan och nästan, jag intalade mig själv att åka till skolan idag ändå även fall jag inte mår prima!
Sånt är livet dock!
Senare uppdatering kommer senare!

Billigt eller dyrt?

Just nu är det lite av en trend att skriva om sadlar, och att de flesta hyllar det dyrare sadlarna och dissar det billiga. Men det jag undrar är: Om en billig sadel passar hästen bättre än de flesta dyra ska man ändå strunta i den billiga bara för att den är billig?

Jag tycker det är ganska konstigt, att folk fet dissar att köpa billiga sadlar/träns/täcken/ även fall dom passar men det är helt okej att köpa en priat kopia på ett swarovski pannband? (okej jag förstår att ett pannband är inget som måste passa men själva principen att allt ska vara det dyraste)
Det är för mig jätte konstigt.

Ibland har man inte råd med det alldra dyraste. Men man ska absolut inte köpa något billigt och det passar halvdant.

Jag hade två billiga sadlar från börjes, som passade jätte bra på Zola. Vi hade dom tills hon hade sätt sina muskler och tills vi hade sparat ihop till en dyrare sadel som förmodligen kommer hålla längre. Vi köpte den av sadelgrossisten och dom provade en hel del sadlar, billiga som dyra, men i det här fallet passade den billigare bättre än den dyra.

Så vad tycker ni, fet dissa allt som är billigt eller ge det en chans?

Snabbis.

Idag vart det en snabbis till stallet, både jag och Madde hade lite bråttom med olika saker, hon skulle plugga och jag skulle köra lite bil. Men tror inte att Zola skulle dö av att ta den lungt en stund. Men i morgon blir det andra bullar. Ska ut och rida!
Det ska bli plusgrader och snö- strom har dom sagt på vädret, får hoppas på det första bara att det blir plusgrader, snöstormen kan jag faktist klara mig utan!

Körlektion och inget stall!

Idag vart det körlektion så jag är väl förberedd på uppkörningen nästa vecka!
Det gick jätte bra, men jag valde en lektion till eftersom jag vill ha kortet nästa vecka. Hoppas det bara går vägen bara!

Idag är det Maddes tur att ha Zola, hoppas det går bra för henne. Vet inte rikitgt vad dom ska hitta på men hoppas att Zola får lite motion i alla fall!

Om ni vill besök hennes blogg om ni är intresserade vad hon gör: diddilen.blogg.se


Snabb fråga?

Vilken radiokanal lyssnar ni på i stallet?

Själv är det Bandit rock och east FM som krigar just nu. Det är Josse som vill ha Bandit, och jag som vill ha East då jag tycker Bandit har blivit lite sämre med tiden. Men om jag är på rock- humör så sure så blir Bandit perfekt!

                                   

Ridolycka- Johanna

Tänkte berätta om min kusin, dår jag fick dra upp det på Minfux.blogg.se

Min kusin Johanna var med om en ridolycka som inte slutade så bra!
Hon och en kompis red på en Nordsvensk som hette Mac. Han var super snäll och lungn som de flesta nordsvenskar brukar vara. Jag tror det var 1997 som det hände. Min kusin och hennes kompis red två på honom. När en bil med släp körde snabbt förbi. Det slutade med att Mac stegrade, och min kusin ramlade av. Vad jag fattade som så hade hon en hjälm som inte satt 100% bra. När hon slog huvudet i marken åkte hjälmen av (dem hittade hjälpen några meter bort) Det slutade med att min kuisn fick en spricka i huvudet från pannan till bakhuvudet, alltså skallbenet hade delat sig.

Idag rider Johanna inte längre sen olyckan.

Anledningen till att jag tog upp det här är att man ska tänka på ex hur sin hjälm sitter och andra faktorer som att även fall hästen brukar vara lugn i en situation behöver inte det betyda att den är det i samma situation någon annan gång.

Jag som vart medryttare på Mac några år senare tyckte att han var världens mysigaste häst, men han hade också sina ärr sen olyckan, inte fysiskt med phsykiskt då han var jätte rädd för släp på lastbilar/bilar osv.


Bild på Mac, en super trevlig häst. 1988-2007


Zola har det så bra, och Andreas fick en tatuering!

Idag gick både jag och Madde upp till stallet för att pyssla om Zola. Vi bestämmde oss för det i och med att både jag och Madde är sjuka (låter som ett helt gäng med kråkor när vi pratar) Och man kan ju säga att Zola älskade det!
Hon vart rycktad av båda samtidigt vilket hon njöt av, sen fick hon även pepparkakor och mycket gos av oss båda. Sen fick hon även springa som en tok i paddocken, och man kan inte tro att hon är 18 inte, fy satan vad hon sparan/bocka/bakut/små hoppade lite i allmänhet. Helt överlycklig, Madde lekte lite kul där Zola inte riktigt greppade att hon vart, men aja sånt är livet.

När jag väl kom hem fick jag i princip springa ner i källaren byta om och sen sätta mig i bilen med Andreas och sen vidare till tatueraren. Nej det var inte jag som skulle bli tatuerad utan Andreas. Och jag kan ju säga det följ inte med och min har lätt för att bli rastlös för det blir man lätt!

Nej nu ska jag hoppa i duschen och sen ta en huvudvärkstablett och sova så jag kan bli frisk någon gång!


Bild från löshoppningen, Sandra eller Josefine Dahlqvist som har fotograferat!


Blir så irriterad!

Kom just hem från kvällsfodringen och det är -15 garder ute. Och gissa vad som har hänt, vattnet har frusit, jag blir så irriterad på det där. Och just när man behöver vatten som mest så finns det inget. Eller ja det finns men det vill inte komma ut. Som tur hade vi en dunk vatten i mellanrummet som jag fick ta, men det är grymt irriterande i alla fall.

Vet ni något tips hur man håller isen borta från kranen?


det värsta med två ryttare och en häst!

Ja som ni kanske vet så delar jag och min syster på min eller ja våran häst. Och ibland kan det bli extremt jobbigt, exempel som nu när det kliar i fingrarna för jag vill upp till stallet och rida Zola. Eller när man inte har tid med stallet så är det såklart sin dag (dåligt planerat jag vet).

Sen kan det bli lite jobbigt när man har olika uppfattningar om saker, och olika regler därför tycker jag att det är jätte viktigt att man kommer överrens om vilka regler man ska ha, om man är två på en häst eller fall men har en medryttare/fodervärd eller om någon annan får rida din häst!

Ex som jag och min syster har som regel att Zola inte får gå in där vi har fodret (ja det är en box utan en dörr så det är bara att gå in där. Det är inte direkt någon "foderkammare") Sen så kom min pappa på en regel, att så fort jag och Madde rycker Zola i munnen ska pappa få 10kr av oss. Jag vet det låter lite töntigt, och jag vet att man absolut inte ska rycka en häst i munnen, men en dag gjorde jag det för Zola höllt på att dra ut på vägen i full galopp och mycket riktigt fick pappa en tia av mig när jag kom hem. Han är ingen hästmänniska men han vet att man absolut inte ska rycka en häst i munnen. Vi har såklart några andra regler om saker kring Zola.

jag och min syster hos min farmor i Norge, hon till vänster och jag till höger!

Har ni några regler till era hästar? 


Funderar lite på att klicka hem ett par ridbyxor.

Som sagt funderar på att klicka hem ett par ridbyxor då jag vill ha ett par helskodda som passar perfekt. Har dock ett par svarta men dom är så jäkla tight i början när man drar på sig dom så man tror knappt att man har något blod i bena efter ett tag. Men sen töjer dom sig. Men hallå göra sin krigsdans varje gång man ska ta på sig dom och inse att man har lite väl mycket hull. Nej det pallar jag inte haha! men dom är förövrigt jäkligt snygga!

Hitta ett par på hööks som jag är lite sugen på:


kostar 449:-

649:- (tror jag)

Vilka tycker ni?


Torv.

Vad tycker ni om just torv?

Jag vet att jag frågade nyss om vad för underlag ni har i boxarna. Och att ni skulle motovera. Men nu undrar jag om just torv.

Själv är jag inget torv-fan kan man säga. För det fösta tycker jag att ex spån och halm ser med inbjudande ut.
Sen så fick jag höra från mammas jobbarkompis att hennes häst hade sträckt sig i boxen för den hade halkat på torvet. (i och med att folk tror att man inte behöver mocka kiss när man har torv tillslut blir torvet som glans is)
Sen pratade jag med min kompis hovslagare angående torv, och han sa att det var det värsta en häst kunde stå på i och med att folk tror att man inte behöver mocka kisset. Tänk er själva om ni skulle stå i ett badkar fullt med vatten, skulle inte fötterna se ut som russin då?
Jo, han beskrev det så. Det är ganska vanligt att hästar som står på torv får hovröta för att dem står på något fuktigt och något som "lagrar" det farliga ämena i hästens kiss.

Det är en till av anledningarna, om man inte mockar kiss samlas ex amoniak i torvet och när du val ska mocka ut kisset efter hösten/våren eller så, så släpps det farliga ämnena ut.

Och till sista tänk er själva om ni hade en säng, och den sög upp allt så det översta lagret alltid bar tort. Och ni hade kissat i sängen (jag vet det här är jätte äckligt) men skulle ni lägga er i sängen då? när ni vet att det är kiss? Jag tror faktist inte det. För det är det torven gör, den suger upp kisset så himla bra att det känns som det är tort övers. Och det är det till en början, men som sagt om man inte mockar ut kisset någon gång i veckan så blir det rent ut sagt ett träsk i boxen/spiltan. Och tro mig jag vet!

Men om ni kan bevisa mig fel så kommentera gäran. Jag kan tyvärr inte länka mina fakta eftersom jag har pratat med en hovslagare och jag vet mammasjobbarkompis. Men ni får väl helt enkelt lita på mig, för jag ljuger inte. Det jag inte vet är fall detta är extremfall när hästen sträckte sig för den halka osv.
Stalljour i snöyrat.

Ja det är sant, jag hade stalljour idag igen. Ibland känns det som om jag och min syter har stallet och igen är inakorderad så vi har stalljour hela tiden. Men så är inte fallet, det är tre hästar, två olika ägare eller ja det är jag, madde, marre och josse. Men eftersom jag och madde delar på Zola är vi ju "en ägare" och eftersom Marre äger stallet så josse och Marre "en ägare med" Hoppas ni fattade.
Hoppas där emot att grannstallet vill dela stalljouren med oss. Grann stallet ligger max50m från vårat.

Eller det som skulle vara det alldra bästa skulle vara att någon ville flytta in i den lediga boxen som vi har. Finns även en ledig box i grannstallet om man är två som vill flytta. Kom igen hör av er snälla?!

Senare blir det lucia på pappas jobb, sen ska jag ta det lungt, eller ja kanske plugga lite vad tycks?

Uppdatering från igår.

Tänkte  visa lite bilder på hur jag och Zola ser ut när vi går ut från stallet och ska vidare på en ridtur!

Ridturen igår gick super, lite spänd men vad kan man vänta sig när det blåser massor ute?!
Självklart har jag träns på min häst men tyvärr fick jag inte upp den bildern idag.
benlindorna kommer från ullared liksaså skritt täcket. Schabraket kommer från Lant garden och sadeln kommer från sadelgrosisten!


Nu bär det av...

Snart bär det av till skolan, hade sovmorgon till kl 12 idag, och bara en lektion så jag slutar halv 2 tror jag. Hoppas jag hinner med bussen hem så jag kan komma till stallet fortare, på dagens schema står det: Dressyr, Zola har fått varit ute i skogen och lufsat med Madde så nu är det dags för lite dressyr!

Sen ska jag även ta lite kort om jag hittar några batterier till kameran, sak även ta in Cimba och Peggy. åhh just ja jag ska mörja sadeln med, tror jag. Får se hur det blir med det!

Bild på Zola från i våras när vi löshoppade!

Hur ofta smörjer ni sadel, träns?


Dags att hylla "travare"!

Ni läste vad jag skrev. Börjar nämligen bli lite trött på att folk inte förstår hur otroliga "travare" är. Jag säger inte till alla att dom borde ha en travare men om man är ute och letar efter en "hobby häst" och bara struntar i annonserna för just "travhästar" så är ni fel ute. Jag tror att många är lite rädda för att bli mobbade för att man har en "travare".
Anledningen till att jag använder citat täcken till travare är för att det är det namnet som folk reagerar på, och det är tydligen ett negativt namn inom ridsporten. Så jag tycker det är dags för en hyllning till dom!

För det första om någon kommer fram till er och säger "din häst kommer aldrig kunna galoppera ordentligt" svara då dom såhär " nej, men å andra sidan din häst kommer inte aldrig kunna trava lika fort som min" Har funkat för mig i alla fall ;)

Här är några saker som jag tänker hylla travarna för:
Arbetsvilja. (även fall det inte går så bra alla gånger)
Välhanterliga. (om dom inte förstås har farigt illa)
Vinnarskalle.

kan rabbla upp 100 saker till men det orkar nog ni inte läsa, så kommentera vad ni hyllar dom för så skriver jag det i ett inlägg lite senare, få se hur mycket vi får ihop! :D


Är med och tävlar på...


Jag är med och tävlar om den mest omatchade outfiten på http://satilaryttaren.blogg.se/.

Rösta på bild nummer 3 på hennes blogg!


Det är inte samma bild som jag skickade till
http://satilaryttaren.blogg.se/ men det är samma outfit som jag har på hennes blogg!


Sen uppdatering, jag vet. Men det kan inte hjälpas.

Här kommer det två frågor!

Först så undrar jag hur det kommer sig att just du har din häst, vad fick dig till att köpa den/få den osv?
Zola fick jag och min syster som sagt från Sundsvall. Helt gratis. Hon var helt osedd innan, Kom ner med transport (okej vad skulle hon annars komma ner med) en vecka efter vi sagt att vi skulle ha henne.
Det var verkligen att "köpa grisen i säcken" och det är något som jag INTE ångrar!

Sen undrade jag fall om ni var intresserade att jag skulle dra igång någon tävling någon gång i framtiden.
Eftersom jag går media produktion och event så håller vi på mycket med små event, olika tävlingar och olika sponsorer, jag kan inte lova att jag kan fixa någon sponsor men jag kan i alla fall försöka!

Och så ville jag bara säga att min blogg har haft besöksrekord idag! Det gillar vi.
Och ni får inte missa att lyssna på Snow patrol - what if this storm ends. Super bra låt.

Har inget att uppdatera om från stallet då Madde hade Zola!
Hon kanske kommer och gästbloggar någon gång vem vet?!


Snabb fråga?

Är starka färger + strass för ponnisar eller kan man ha det till en stor häst med? vad tycker ni?

Har märkt att det är sällan att det finns schabrak/grimmor/täcken som är färgstarka till hästar, det finns mest till ponnisar. om ni vet någon bra sida som har det till stroa hästar länka!
Bild tagen från google.se

Zolisen är superb!

Idag red jag i paddocken i 55min, och hon var jätte ducktig. Red markarbete mot dressyr och seriöst så här bra har det inte gått på länge. Visst hon var lite små tjafsig men sen på slutet vart hon jätte mjuk och fin. Red mest i trav sen vart det ju galopp på slutet för att göra henne glad. Skulle ta bilder på hennes outfit idag men tyvärr gick allt batteri till att fota stallet. Men här kommer det en bild på hur jag ser ut när jag ska upp till stallet.

Okej knallrosa termobyxor och en vitjacka. Ett tips ha INTE vit jacka i stallet, ni ser ju hur skabbigt det ser ut!
Men dock snyggt när den är ren!
Sen under har jag ett par svarta helskodda ridbyxor som var tighta. Kan ni tänka er när ni ligger på golvet och knäpper ett par nya tvättade jeans, okej det här var tre gångervärre, men dom kom på och dom var jätte sköna att rida i. Och nu passar dom man kan säga att dom töjde sig lite!

Bild på Sadelkammaren och "mellan rummet" det skulle tillhöra till inlägget "stallplats" men blogg.se ville inte samarbeta idag heller.Stallplats!

Undrade fall någon är intresserad av stallplats, mellan Katrineholm och Vingåker. 1km utanför Marmorbyn.
Ett trevligt och mysigt stall med belyst ridbana, hinder. Fina hagar. ÖVer 34 ridvägar (allt mellan 30minuters rundor till 3 timmars rundor).
Vi har varmvatten. Och stallägarna sköter morgonfodring/utsläpp och kvällsfodringen på vardagar. Alla i stallet delar på helgerna. Finns eventuellt en ledig stallplats i grannstallet (50m från mitt stall) så om ni är två som vill flytta och ha varandra så är det perfekt.

Här kommer lite bilder:


stallet.


tre boxar, den som är närmst är ledig!


Zolas box längst bort!
Vad tycker ni om Böjprov?

Ja vad tycker ni om böjprov?
Själv hade jag oturen att ta ut en vetrinär som inte riktigt kunde så mycket. Zola markerade på vänster fram och han fick för sig att göra böjprov och se vart det var hon markerade, det resulterade i 2 veckors hälta + massa vila.
Jag förstår varför man gör böjprov för att se vart hältan sitter, men herregud halt i två veckor efter. Jag tycker det är konstigt. (och ja jag förstår att hältan/det markerade benet inte blir bättre av att göra böjprov. Men då var jag väldigt oerfaren som hästägare, och man vill ju inte säga emot en vetrinär, fast man kanske måste när det känns fel!)
bild snodd från Google.se

Vad har ni för mål med eran häst?

Ja vad är det för mål ni har med eran häst?
Jag känner att jag har uppnått de mål jag har/hade med Zola. Som att fatta höger galopp, och att hon ska vara mjuk och fin. Dom målen som sagt är uppått.
Förut vill jag tävla henne men nu på senare år inser jag att hon inte är någon tävlingshäst. Hon trivs mest med att ridas hemma. Självklart så kanske man ställt upp på någon tävling (fast då är det en tväling för alla grannstall. Och det är på hemmaplan)
Eftersom Zola börjar bli till åren, hon är 18,5 år så känner jag att jag vill hitta något nytt pojekt. Unghäst, eller varför inte en som är inriden men inte utbildad. Men jag kommer INTE att sälja eller göra mig av med Zola. Jag har lovat henne att jag och min syster kommer vara den sista ägaren hon kommer ha. Hon är värd det!

Rida + Stallmöte.

Sitter just nu i skolan och insåg att jag hade sovmorgon till 10:40. Det är i alla fall 3 till i min klass som insåg det.
Senare ska jag rida Zola, sätta igång henne efter lite vila. Sen ska vi ha ett litet stallmöte angående Stalljouren, Eftersom vi bara är tre hästar i sallet varva två olika ägare så känns det som vi har stalljour hela tiden. Visst det gör inte mig något när man väl kommer upp ur sängen, men ibland har man planerat massor sen ska man hinna med stalljour!
Vi får väl se fall grannstallet vill ha stalljour med mitt stall.
Har även sökt jobb får se fall det kanske blir något den här gången, skulle inte tacka nej till lite mer pengar i månaden. Här även hittat en jätte snygg häst, eller ja det är två hästar som jag är sugen på. Båda är 9år och ston. Och inriktning dressyr!
Ska bara få ett jobb och spara ihop 12000kr sen så!

Snabb fråga!

Går era hästar halv eller helskodda?

Zola går halvskodd på sommaren (om vi rider hårt är hon helskodd) och på vintern är hon helskodd så vi kan ha brodd och snösulorna på!

(det skulle vara en bild här på ett par hästskor. Men som sagt blogg.se vill inte samarbeta)


Stalljouren gick Superb.

Hade ju sällskap av min syster så stalljouren gick jätte sntabbt. Tre hästar + täcke på, på 10min, det är rekord.
Senare ska jag upp till stallet och rida lite om träningsvärken i armarna har släppt av spånpackeriet som vi hade igår. Men 9 säckar spån (360liter/säck) på 144kr. Det är billigt!

Och för er som gillar svenska hollywoodfruar. Jag har fått en hälsning av Maria Montazami.
kolla in länken: http://www.youtube.com/watch?v=_McmHshIBOw&feature=player_embedded
Det är min kära kompis Sara (hon är länkad längre ner) som har fixat denna underbara video på Maria till mig!

Snö, Snö, Snö.

Ja snön vräker ner idag. Hoppas att det ger sig snart. Idag ska jag banne mig rida. Så är det bara!
Och ingen opration rädda kattungar idag i alla fall. Och inge plugg heller. Det ända som kan hindra mig idag är Andreas, och min säng för jag är så extremt trött just nu så jag skulle lika gäran kunna somna på tangentbordet nu.
Imorgon ska jag, syrran och pappa packa spån till Zola. Vi ska packa hela transporten full med spån, snacka om träningsvärken sen.
Sen blir det till Norrköping och julshoppa. Det gillar vi. Funderar dock på vad jag ska köpa till Andreas.
Nog med det.
Vad står era hästar på för något? ni kan väl argumentera för det som den står på så jag får veta fördelarna.
Zola står på spån, för det är billigt (vi hämtar spån hos ett sågverk så 360liter spån=45kr) och så är det lätta att mocka. Och det luktar jätte gott när man lägger in det i boxen!
Här kommer en sommar bild på Zola från -08

Är med och tävlar om veckans bild.

Rösta på mig hos http://satilaryttaren.blogg.se/ bild nummer 5!

Opration rädda kattungar.

Som ni kanske vet så har vi 5 kattungar i stallet som har kommit på hur roligt det är att klättra ut från sin korg, men nu är det såhär att golvet i "fikarummet" inte är sådär jätte varmt, så om dom ligger där för länge kommer som tyvärr frysa ihjäl.
Men idag fick Beatrice rycka in och rädda dom stackrs ungarna för mamman var upptagen med att ligga i soffan. Så kattungarna fick en av våra nätkorgar som vi har i skåpet, den har mycket högre kant än den som dom hade nu. Hopppas bara det hjälpte.

Det vart ingen rida barbacka idag pga att jag är så himla seg på att plugga. Så jag tar på mig allt själv.
Jag är med och tävlar om bloggsvar!


http://vampiress.blogg.se/index.html


Snälla istid försvinn.

Nu är jag trött på att frysa ihjäl varje morgon och varje gång man är i stallet. Nu är kl 11:56 och det är minus 16 grader ute, vad kan det ha varit i morse? minus 45?

Nej men nu får det vara nog med det kalla, snön kan få vara kvar för det är mysigt att galoppera i snön eller tolka. Men när det är -16 grader ute och när det är så kallt att man börjar blöda näsblod så fort man går ut det är inte okej.

Nu får det vara nog med allt negativt på ett tag framöver. Idag ska jag i alla fall skritta en sväng barbacka. Får se hur det går med termotäcke på plus termobyxor kommer glida runt som en tvål i ett badkar. Men om jag ramlar av så är det ju mjukt i alla fall!

Brukar ni tolka när det är vinter?


Nu får det faktist vara nog.

Jag har verkligen tröttnat på det där med "porslinshäst" tjatet många kör med. När man har täcke på hästen när det är 13 grader kallt, när det verkligen spöregnar ute. Tydligen enligt många så förstör man hästets natur.

Det många inte har förstått är att många av dagens hästraser är sönder avlade, ja ni läste rätt. Många av dagens raser är avlade för tävling och därefter får dom inte så mycket vinterpäls. Dom klarar inte av när det är minus 13 grader kallt. Är det så konstigt att man vill ha ett täcke på hästen?

Jag vet mycket väl att en häst blir varm av att äta/tugga osv, men varför ska man bli idiotförklarad för att man kanske vill ha ett täcke på hästen.

Okej när man har tre innetäcken och ett termotäcke så kanske det har gått till överdrift men varför ska man överhuvudtaget lägga sig i vad andra gör så vida det inte är djurplågeri det handlar om. Låt en häst i hagen ha ett extra täcke. Låt en häst vara skitig i två dagar. Jag tror inte den dör av det. Eller?

Vad tycker ni?


-20

I morse när jag faktist låg och sov var det minus 20 grader, är det här en is tid eller?

Aja får se fall man ska rida eller inte, just nu är det -13 ute. Om jag rider får jag väl vänta tills helgen tills jag blir varm!

Rider ni i -13 grader?

RSS 2.0