Prova på!

Funderar starkt på att prova på att börja rida på ridskola igen, jag behöver verkligen komma vidare, ha någon i "mitten" av paddocken som kan skrika på mig lite. Så jag inte kan slapprida längre! 

Det finns så mycket som jag behöver träna på igen, som jag liksom inte gör när jag rider Zola. Och jag vet inte varför, jag kan tänka på alla saker jag ska öva på 5min i passet, men sen blir det gamla vanliga Beatrice som slapprider bara. 

Här är några saker jag måste bi bättre på: 

* Börja rida mer med underkroppen, blir mer aktiv med skänklar och vikt.
* Tänka på min fotplacering, att inte peka ut med foten...
* Bli nytänkande inom min ridning.
Ja det finns en hel del mer, men jag skulle bara bli deprimerad om jag skrev upp allt...
Är så grymt sugen på att komma igång igen, har dock inte pengarna att finansiera mitt liv känns det lite som!

Ja, inga ridbilder!

Blev ingen ridning eller några ridbilder idag... 

Påväg hem från skolan där jag hämtade Madde var det som om himlen öppnade sig helt och hållet, var bara då att åka till stallet och ta på täcket på Zola. I hopp om att regnet skulle avta så jag kunde rida. Men NEJ så var inte fallet, regnet bara öste ner, så det vart ingen ridning, Zola var dygnsur även fall hon haft täcke på. Så det blir att inpregnera lite täcken i helgen om det är fint väder, eftersom dem ska hänga något dygn! 

Håller tummarna på lite finare väder imorgon. Madde var sugen på att rida Stora Molke rundan, men jag hoppas på att hon ska bli lite "sjukare" hehe så jag får rida! :D 
Är så otroligt peppad på att komma vidare med min egna ridning så jag vill bara lääära mig mer och mer. 

Så det jag nämde i tidigare inlägg, om man inte har råd med en till häst, Zola har mer eller mindre gått i pension, och jag vill att min egna ridning ska komma frammåt, så ni som har tips på hur kan väl kommentera!

Igår!

Igår fick Zola gå in lite tidigare med Peggy. Peggy hade nämligen trasslat in sig i sin lilla sjukhage och var då ute i stora hagen och traskade runt, så det var bara att ställa in henne i boxen. Och eftersom Alicia och Josse skulle rida ut på Cimba och Emmy så skulle Zola bli själv i hagen så jag tyckte att hon lika gärna fick komma in istället för att stressa upp sig i hagen! 

Hur som helst så fick Zola vila igår. Rycktade och myste med henne i en timme så jag håller tummarna att hon är "snäll" mot mig och Madde att inte smutsa ner sig igen! heheh (fingers crossed)

Ska snart hämta Madde från skolan ser bär det av mot stallet. Vi får se hur vi gör med Zola, jag är super sugen på att rida och Madde vill ha nya ridbilder på henne och Zola så... Vi får väl slåss om det!

Komma vidare!

Har ett dielmma, Zola har mer eller mindre gått i pension. Och jag vill utvecklas i min ridning. Jag vill bli bätte, känna att man kommer frammåt igen. Men tyvärr har jag inte råd att ha en till häst, och jag har inte råd att rida på någon ridskola (som skulle vara det sista alternativet för mig i alla fall, men 352:- + 155x4 i månaden tycker jag inte är värt, då vill man rida hästar som inte är "förstörda" plus att det är nästan lika dyrt att ha en egen häst!) 

Och nu till frågan, hur skulle ni göra, för att få mer kunskap? helst så billigt som möjligt!

Drömmen om en travkarriär på Solvalla kanske?

Det var nog dem planerna som var i Zolas huvud idag! 

Vi tar det från början, jag red runt i paddocken, hade tänkt ett dressyrpass med skritt och trav i och med att Alicia hade ridit Zola igår, och Madde sa att hon var väldigt tjafsig i munnen så ville jag rida "till" henne lite idag eller vad man ska säga!
Sagt och gjort började jag rida lite lösgörande rörelser, till en början var hon väldigt arbetsvillig, inte alls tjafsig i munnen. 

Sen fick jag sällskap av Rocksina och hennes medryttare, Zola som ALDRIG annars reagerar på andra hästar vart helt till sig, ville inte alls koncentrera sig eller något. Det är mitt fel också, utan att jag märkte det började jag spänna på mig, för att impa kanske? - det var i alla fall inte min mening. Det är en nackdel jag har att när man ser att det går så bra för ett ekipage så kommer det en tanke i mitt undermedvetna att jag och Zola ska vara jätte duktiga och det sätter käppar i hjulet för Zola för hon inte förstår vad jag menar eftersom jag spänner mig i kroppen! 

Efter ett tag med koncentration på
lugn skritt så red Rocksina och hennes medryttare iväg, där efter började jag med travarbetet. Vilket resulterade i en flopp...
Det gick bara fortare och fortare och det spelade ingen roll hur mycket röst jag använde, sätet eller hur liten volt jag la, så jag var tvungen att ta tag i tygeln. Men knappt det lyssnade hon på! 

Där efter lät jag henne gå på lång tygel och jag koncentrerade mig på att lugna ner mig själv. Sen började vi igen, då med halter i skritt och det gick verkligen SUPER hon lyssnade bara på rösten, behövde inte ta i tygeln något. Sen efter några halter från skritt tog jag trav igen, samma resultat bara fortare och fortare, men till slut fick jag henne att lugna ner sig. Det vart en helt underbar trav och hon trapade under sig jätte fint.
Då la jag av med en gång. Jag ville verkligen inte kräva mer av henne även fall hon kan mycket mer, men då hade jag ridit i en timme redan! 

En tanke slog mig också
, det kan vara sadeln, jag red med dressyrsadeln. Jag skulle se en sista gång fall den satt bättre då hon musklat om sig lite, men nej. Jag tror det kan ha varit ett obehag från sadeln som gjorde att hon bara sprang och sprang. Hon har beteet sig sådär förut med en sadel som inte passa. Kännde hur som helt igenom ryggen på henne, men hon indikerade inte på att vara öm eller ha ont! 

Imorgon blir det ett liknande pass med den andra allroundsadeln som man ser ligger mycket bättre. 

Posetivt med ridpasset:
Den fina traven i slutet, och att hon var så lyhörd med halterna!
Att träna på: Att jag inte ska spänna mig om det är något annat ekipage på banan, att mitt undermedvetna inte ska ta över, samt att inte tappa tålamodet så lätt som jag gjorde idag!


När man blir triggad!

Har ni någon gång blivit triggad att skriva att ens häst faktist gjorde det där galoppombytena, fast den inte har gjort det, utan du vill bara att din häst ska vara lika duktig som de andra hästarna?

- Jag har inte det i alla fall, jag kan skriva att jag försökte men sedan att resultaten inte vart det som jag hade hoppats på!

Jag tycker att man ser att många blir triggade av bloggvärlden, att en häst som inte kan balansera upp sig själv gjorde det där galoppombytena, eller skänkelvikningarna låter för mig väldigt konstigt. Jag bryr mig inte fall Zola kan göra samma galoppombyten som Top Gun kunde när han levde, det är helt olika individer. 

Finns det då ingen risk för att man går för fort fram med sin häst, eller förväntar sig att det ska bli ett bra resultat men tyvärr blir det inte så... 

Jag har sett många som har testat på att gå för fort fram och sedan är det hästen som får lida. Den förstår inte= hästen räknas som dum/trög osv. Man får liksom börja om för de byggstenarna som fattas i grunden inte finns där. Jag har själv varit med om det, att man missat rundstenarna i grunden, och då får man gå tillbaka och göra rätt, och det kan ta väldigt lång tid! 


Nu har jag fått skriva av mig lite!

Dock kan det vara posetivt att bli triggad också, att man vill lyckas, men då ska det absolut inte gå ut över hästen!!

Zola kan fortfarande!

Satt och pratade med Josse som har Peggy och Cimba i stallet, och hon berättade att hon blivit lite chockad under hennes och Maddes ridtur i förgår! 

Hon berättade att Zola inte riktigt ville trava, så hon fattade galopp (vilket hon kan göra då och då, dock är det en sån samlad galopp att hon nästan går i skritt). Josse berättade i alla fall att Zola hade trampat under sig så himla fint med bakbena, alltså en riktig bakbensaktivitet. Hon har på pekat det förut, att hon vill att hennes ponny ska ha samma aktivitet bak som Zola har, men när hon berättade det blir man så himla glad verkligen.
Det är något man liksom kan glömma bort ibland. Eller att man tar det för givet! 

Aja, Zola fick vila igår, och idag ska Alicia få rida Zola en sväng för Madde i paddocken. Alicia har inte ridit på en "häst" på år och dar i och med att Peggy är skadad, och det passar bra för idag har jag inte tid att rida, och Madde har fått tillbaka sitt nageltrång, vilket gör att hon har ont i nästan hela foten pga det! 
Tydligen ska nageltrån vara vanligt hos hästmänniskor, då vi "ofta" blir trampade på fötterna! Pension!

Jag och Madde har mer eller mindre bestämmt oss för att pensionera Zola. Eller ja inte helt och hållet hon ska få sina motionspass dagligen, men kanske inte satsa på att hoppa 1m med henne när vi väl hoppar/löshoppar! 

Hon är i alla fall 20år nu och har haft ett liv på travet, hon har en gammal senskada i vänster fram. Men vi ska göra allt för att Zola ska få vara med oss så länge hon orkar/kan/och håller sig frisk, vilket det ser ut som hon kommer göra ett tag framöver! 

Det gör alltså inget fall hon får vila/promenad för hand någon dag extra i veckan än vanligt. Hon kommer ju få sina motionspass 3-6 dagar i veckan så hon får hålla igång sina leder, och musklerna ska vara frächa (stavning?). 

Detta beslut har jag och Madde valt att göra själva, dels för att hon har tappat lite intresse för hästarna, och för att Zola börjar helt enkelt bli gamal, hon blir inte yngre i alla fall, även fall en annan velat önska det! 


Dock är det tungt att erkänna det, men som sagt hon blir inte yngre, så nu får jag helt enkelt hitta ett nytt projekt att hålla på med, när jag får pengar/jobb så jag har råd med en till häst, kanske foderhäst?! - Jag har ju varit sugen nu ett tag på att ta mig an en till f.d travare, skulle vara kul att se hur långt den hästen skulle komma med erfarenheterna man har ifårn Zola, man blir liksom så inspererad av minfux.blogg.se att se hur långt Bellie har kommit, eller se qodrofenia.bloggplatsens hästar som är riktiga läckerbitar att titta på! 

Men det är framtidens planer, nu är det Zola som är nummer 1 och det kommer hon få vara oavsett hur mpnga hästar jag äger/kommer äga!

Vila!

Igår fick Zola stå, det blåste strom ute. Så jag valde att hon skulle få vila, hon var inte alls pigg på att vara ute igår heller, redan när jag kom vid 4 halv 5 så kom hon springande i hagen och ville in (hon brukar aldrig komma springandes annars). Lika så när jag skulle ta in henne kom hon utan några problem!

Idag lutar det också att hon få vila, vädret ser inte allt för ridvändligt ut idag, men jag ska försöka att fixa någon sorts motion för henne!

I söndags där emot red Madde Kolteppan med Josse och Cimba och allt hade gått jätte bra, både skritt och trav vart det för hästarna, så det var i alla fall uppskattat!

För min del har jag jobbat väldigt mycket på sistone (skönt att veta att det rullar in pengar) så där av lite dålig bloggning!

Nya skor!

Idag kommer hovslagaren ut till kära Zola. Och det är ju inte första gången han kommer ut på en helg, vilken service! Måste ta och HISSA honom för det, och nu är det liksom inte akut, han väljer själv att komma ut! 

Zola ska ut på en skritt tur antar jag, Madde ska rida med Josse och Cimba idag i alla fall men jag vet inte vart! 

Igår fick Zola vila, och i fredags vart det stora Molkerundan för henne igen, en runda som vanligtvis tar 30min i skritt (rask skritt)! 

Imorgon är det jag som har Zola, och jag tänkte lite lösgörande i paddocken/åkern får se vart det är blötast!

Fick stuva om planeringen för Zola!

Hade som sagt tänkt rida ett dressyrpass idag, men eftersom jag fick ett jobb mellan 14:00-21:00 så fick Madde ta Zola och hon hade tyvärr inte tid att motionera henne, så imorgon ska hon få vila/promenad. Så dagens pass vart ett skritt tur, närmare bestämmt Stora Molkerundan. Lite trav vart det också för Zola ville springa ikapp Madde som joggade!

På vägen hem så ville jag trava lite, så Madde började springa ikapp med Zola och hon tog det genast som en utmaning till en tävling så då bärde det av vill jag lova. Gisses vilken vinnarskalle hon fortfarande har haha. Och vilka kraft fulla trav steg hon fick. Herregud, var bara att tacka och åka med nästan haha!
Tog ett tag innan jag fick stopp på henne, men roligt var den lilla krut tanten!


Första hopp passet 2012

Idag som ni kan läsa på rubriken vart det hoppning för mig och Zola. Vissa kanske inte ens skulle kalla det vi gjorde för hoppning men jag är stolt över oss! 

Vi tog oss över hela 50cm, jag som är väääldigt ringrostig tyckte det passade bra. Om det hade varit "förr" i tiden hade jag lagt upp ett hiner på 70-80cm direkt, men nu när man inte är odödlig längre blir det bra med 50cm. Hade ett hinder på en volt (A volten) och sedan skulle man göra en serpentin båge och komma på 3st travbommar. Hela övningen gick ut på kontroll. Man skulle hoppa hindret i trav, falla in i galopp och sedan bryta av till lugn trav. Vilket Zola helst inte ville göra, en gång lyckades vi. Men annars fick det bli en volt i race galopp innan det ens gick att förhandla med henne till trav! 
Men kul var det, så himla roligt att se henne taggad, och ett varv i galopp extra gör ju egentligen inget, inte nu när vårkännslorna spludrar! 

Efter passet som varade i 50min + en uppvärmning med Cimba och Josse (lilla molkerundan på 10min) Så fick Zola gå ut i hagen igen, medan jag mockade och fixade mat till damen. Och under den tiden (50min) så han hon rulla sig så jäkla lerig (lerigare än hon var när hon kom in, och då tog det 40min att ryckta henne någerlunda fin) Så då vart det en ryckt till med piggborsten, sen vart det tvätt av läder grimman, trodde hon kunde hålla sig de där 50min men ikke. Hon hade No Mercy för sin fina läder grimma! 

Posetivt med träningen: Lyhörd i skritt och trav, fick några fina fattningar från halt till trav, och från trav till halt. Hon var taggad!

Att träna på: Jag måste planera min väg. Öva på min sits över hindret. Känna stegen innan hindret ska komma. Upp med blicken! 

Åhh just ja, jag smörjde sadel och träns och till och med mina stövlar idag, så dem ska användas i morgon när det blir ett dressyrpass! :D

Solig åker!

Idag vart det ett ridpass på åkern som för övrigt badade i sol, så himla skönt ridväder!

Hade hur som helst stalljouren idag, så jag var i stallet runt halv 8 och släppte ut hästarna. Sen åkta jag dit igen vid två för att rida. Passet gick jätte bra, lite små stak ibland, men annars väldigt trevlig att rida, inget race på åkern, så som det kan vara för damen. Lugn och fin trav med bra takt, samma sak med skritten, lugnt men ändå på liksom!
Galoppen då, jo den var det ju lite race i eller hon försökte smygöka men jag kom på henne, hah. Hur som helst när hon använde sin energi rätt i galoppen är hon hur fin som helst!

Ett riktigt roligt pass vart det, med många fattningar och bågar, målet var att få henne mjuk och följsam och det fick jag!

Posetivt idag: Trott eller ej, hon var super lerig ett bra tecken på att hon fortfarande har bra leder så hon kan rulla sig, även fall hon är 20år. Mycket trevlig i munnen, och väldigt arbetsvillig!

Att träna på: Lite race tendens i fattningen i galoppen. "flyter" ut med bogen vänster varv!
För mycket lera i pälsen hah!

Trasiga datorer!

Anledningen att mitt bloggande legat på is ett tag nu är för att datorerna inte vill som jag vill!
Den som jag har hemma tar 30min att starta och efter 10 min får man stänga av den för att den låter så mycket helt enkelt, och på den datorn har jag allt så den vill jag inte starta en gång för mycket om jag säger så! 

Andreas dator har mer eller mindre gett upp, jag sitter och skriver på den nu men det är väl bara en tidsfråga innan den tackar för sig och stänger av sig! (IGEN). 

Zola har fått en hel del skrittpass nu i veckan, men jag har inte så stor koll på vad som hänt i stallet på ett tag så då får ni gå in på - stallmolke.blogg.se för att se! :D

Trasiga datorer!

Anledningen att mitt bloggande legat på is ett tag nu är för att datorerna inte vill som jag vill!
Den som jag har hemma tar 30min att starta och efter 10 min får man stänga av den för att den låter så mycket helt enkelt, och på den datorn har jag allt så den vill jag inte starta en gång för mycket om jag säger så! 

Andreas dator har mer eller mindre gett upp, jag sitter och skriver på den nu men det är väl bara en tidsfråga innan den tackar för sig och stänger av sig! (IGEN). 

Zola har fått en hel del skrittpass nu i veckan, men jag har inte så stor koll på vad som hänt i stallet på ett tag så då får ni gå in på - stallmolke.blogg.se för att se! :D

Zolas dagar!

Igår vart det en promenad för damen, det var stenhårt i backen så jag tyckte det vore på sin plats och lite motion för mig del skadar ju inte heller! 

Det var verkligen otroligt skönt väder, och solen värmde, Zola var pigg och glad, man såg nästan att hon log med mungiporna hah! 

Idag var jag i stallet och fixade i ordning allt, mocka och fixade mat osv. Det är ju både min och Maddes dag idag så hon stod för motionen, tycker verkligen det är bra att man kan sammarbeta! 
Det vart ett skrittpass för henne i alla fall! 

Men innan Madde åkte till stallet så var hon och jag och köpte en grep på rean, 106:- för både skaft och uppsamlaren eller vad man ska kalla det för, det tycker jag var ett bra pris! 
Så nu ligger grepen i min lilla gula sportbil, lite udda syn fkt, och om jag ska vara ärlig så trodde jag inte att den skulle få plats men det fick den! 


En vanlig dag i stallet!

Börjar oftast med att jag mockar Zolas box, och fyller på vatten i hinken! 
Sedan brukar jag packa hö till damen, morgon, luch (ibland) eftermiddag och kväll. Sen görs fodret i ordning! 

Sen brukar hon få komma in och bli rycktad sen väntar ett motionspass om det inte blir en vilodag!
En typisk dag i stallet som normalt tar ca 2timmar till 3 ungefär! 

Hur lång tid är ni i stallet?

Just nu är jag...

I stallet och pysslar lite. Ja det är ett tidsinställt inlägg! 

Idag blir det en morgontur för damen, håller tummarna för att det ska vara varmare än vad det var idag, och så håller jag tummarna på att huvudvärken är borta. Hade tänkt rida igår (idag). Men efter att ha haft huvudvärk i två dagar och lite snuva på det la jag ridningen på is, jag har verkligen inte tid för att bli sjuk, fick ställa in gymmet igår (idag) med så... *håller en tumme på att allt ska gå enligt planerna*! 

Ridpasset blir förmodligen ett skrittpass, hon har fått vilat i två dagar så det blir ett lugnt pass förmodligen, eller ja vill det, men ibland kan damen ha andra planer!

Sen ska jag (om jag hinner) smörja mina stövlar så det blir gjort någon gång! ;) 

Saknar sommartiderna, inte så konstigt kanske när jag är ett "sommarbarn"

Tips!

Något som jag har gjort sen vi fick Zola är att spara alla foderstater som vi gjort genom åren, både dem som jag har gjort själv och dem som är uträknade av proffs! 

Jag tycker det är jätte viktigt att man sparar dessa så man kan gå tillbaka och kolla! 

Några "frågor" som jag även har skrivit ner på foderstaten är: 

Vilken motionnivå hon varit på. (lättare pass, promenadpass, vila, normaltarbete osv).
Hur hon varit i hullet och musklerna, samt pälskvaliten. Om man vill kan man ta med hovarna också då det påverkas av foder också!
Om hästen är avmaskad ordentligt eller kollat masken, samt om tänderna varit ok!
Och sen till sist hur vintern/våren/sommaren samt hösten varit, låga tempraturer, mycket bete, typ av bete, regningt osv!

Något som man även kan ha med är hur många hästar det gått på samma bete under den tiden som du haft foderstaten, liten betesplats med många hästar= mindre bete till alla. Ganska lätt ekvation! (:

Det blir alltså mycket lättare att se vad som har funkat tidigare! 

Ex: när vi fick Zola hade hon:
Morgon: 1kg hö 1,5dl betfor och 2,5dl havre
Lunch: 1kg hö
E.middag: 3kg hö 1,5dl betfor 2,5dl havre och 1dl mineraler
Kväll: 3kg hö

Under den tiden var hon mager även fall hon hade gått lättare arbete/vilat. Mycket berode också på att hon inte hade så mycket muskler! 

2008 såg hennes foderstat ut såhär:

Motion: Lättare till normalt arbete

Morgon:1kg hö + 6dl grov 90 och 2dl betfor
Lunch: 1kg hö
E.middag: 3-4kg hö + 4dl grov 90 och 2dl betfor
Kväll: 3kg hö + 6dl grov 90 och 0,5dl mineraler. 

Dagens foderstat:

Motion: Vila/lättare pass under vintertiden!
Morgon: 2kg hö 3dl betfor och 0,5dl mineraler
lunch: 1kg hö
E.middag: 4kg hö 3dl betfor 0,5dl mineraler
Kväll: 4kg hö (4-6kg beroende på hur mycket hon äter, ibland går det med 6kg och ibland inte)

Foder!

Jag är helt förundrad över det faktum att Zola klarar sig utan något kraftfoder. Nu under en period så har vi tagit bort müslin och Zola är lika fin i hullet som innan, om inte finare. Hennes päls är mycket glansigare och tjockare än tidigare år, och hon ser mycket piggare ut!

Tidigare forstod jag inte vikten med ett bra grovfoder, men man ser en sån skillnad på henne utav att bara äta höt, och lite smarrig betfor för att klämma ner lite mineraler med. Jag trodde det inte var möjligt rent ut sagt!
Jag och min syster har hållt på att leta foder till 1000 ända sen vi fick Zola och det är inte lätt att hitta rätt inom foderdjungeln.

Just nu håller jag på att skriva ut all information jag kan hitta om foder för att fixa mig en foderpärm så jag kan gå tillbaka och titta och räkna om det skulle behövas!
Jag tycker att alla borde fixa sig en sådan pärm, för det är verkligen roligt när man väl kommer igång! (:


Vår vilja eller hästens Vilja?

För några dagar sen så läste jag en krönika tror jag det var, det handlade om travhästar! 

Rubriken löd "sluta lådsas att det är hästen som vill!"

Det fick mig verkligen att tänka till, som ni vet så vill man ha en "vinnarskalle" en riktig "kämpe" osv. Om hästen mot all förmodan inte skulle vilja springa så är dem inte värda mycket i någons ögon. Så är det nästan med all ridsport, om dressyrhästen inte tar galoppen rätt så lär den bli till salu om ryttaren vill satsa, lika så med en hopphäst. Det är absolut inget fel om man vill satsa inom sin sport, det är inte det jag säger! 

Det som krönikan handlade mest om var just travsporten, men jag ser likheter med andra grenar inom ridsporten. Till en början tror jag knappas att en häst föds med "vinnarskalle" eller att den verkligen älskar att vara på tävlingsbanorna runt om i världen. Det är något den har fattat tycket för under sitt liv. 
Men anledningen till att hästen blir en vinnarskalle, eller en tävlingsstjärna är för vi har bett den om det. Det är vi människor som ställt kravet på den. Jag tror inte många har sett en häst hoppa över ett hinder på 1.10cm om hindret står i hagen, eller en häst som utfört galopp piruetter i hagen. Utan det är vi människor som ber hästen att utföra dessa moment, så borde vi inte vara lite mer tacksamma mot djuret fall det inte går som vi vill just en gång! 

En travhäst som springer ett lopp och skadar sig mitt i loppet men ändå fullföljer det, det är en häst med "vinnarskalle" en riktig "kämpe". Kan det vara så att hästen inte vågar bryta loppet för konsikvenserna?!
Det är ingen fråga man ställer sig så ofta tror jag, jag skulle bli väldigt orolig som hästägare fall min häst fortsatte att springa efter ha skadat sig! 

En häst är ett ärligt, ståtligt djur som bör få respekt av oss människor, utan oss skulle dem gå ute på slätterna och beta i stora flockar och leva ett liv som en häst!
Tänk på det nästa gång ni ber er vän om något, visa respekt oavsett fall det går bra eller dåligt! 

(flummigt inlägg, och långt, men jag ville få ur mig lite tankar...)

Kalas fin häst!

Idag vart det mer "ett känna igenom pass" än ett dressyrpass, men jag tycker egentligen att all ridning är en form av dressyr! 

Zola var i alla fall kalas fin, red i 40min mest skritt, men det vart lite trav arbete. Jag valde att inte ha någon galopp idag, vi har liksom inte kommit igång med det än efter vintervilan. Hur som helst så var Zola väldigt trevlig att rida, bra takt, arbetsvilja, tempo - Ja allt var på topp! :D Jag är super nöjd i alla fall! 

Medan vi var ute fick vi se ett hastighets rekord för en Nordsvensk i alla fall, min syster håller nämligen på med en 6 årig Nordis vid namn Boss (Hugo Boss) och dem var ute på promenad, sen kom dem fram till en hage med unghästar som spände på och och skulle visa upp sig, Bossen gjorde det samma tills en av hästarna sparkade sönder en plast pinne som dem har byggt hagen med, då vart Bossen jäkligt rädd och drog iväg. Som tur hem!
Jag hörde bara ett dunder i backen sen kom Bossen i full galopp, längre bak ca 200m springer Madde!
Ingen kom till skada, bara Maddes samvete skulle jag tro!
Det var inga problem att fånga in Bossen heller så det var skönt det! Vår!

Nu två dagar i rad har vi haft över 10 plus grader och fåglarna kvittrar hej vilt. Riktigt mysigt och det känns verkligen som om våren är på väg! 

Hästarna har fått byta hage, eller ja dem har tillgång till en till hage så nu är dem lyckliga att dem får mer gräs att mumsa på! 
Igår släpptes Zola i paddocken, och idag blir det lite dressyrarbete hade jag tänkt (Jag bytte bort min tisdag mot torsdag så ni vet). 

Ska till och med dra på mig mina stela stövlar idag, håller tummarna för att inte få skav, någon gång måste dem väl bli behagliga att rida i?

RSS 2.0