Seperations ångest...

Japp, det är vad min häst lider utav. Synd bara att inte den andra hästen bryr sig lika mycket som min då. Inte roligt det där att behöva säga åt Zola att "nej, hon är inte intresserad, och hon vill inte ha dig som en sådan vän".

Nej men seriöst, går ju knappt att hålla på med hästen ens, är som det har gått ett skott genom huvudet på henne och hon tappat allt vad uppfostran är!

Är det någon som har några tips på hur man hanskas med en sådan häst, eller så man kan få bort Zolas seperations ångest?

Kommentarer
Postat av: Camilla

Ofta får man jobba bort det genom att träna henne att vara själv kort stunder, i boxen eller i hagen. Gå små rundor med henne, så till att hon har något att tugga på kan oxå hjälpa. Sen måste ni bygga upp tilliten för er så hon alltid känner sig trygg med er. Ni måste vara extremt lugna i hennes närvaro, prata lugnt, ha gärna musik på när ni håller på i stallet. Svårt att säga så mkt om er eftersom jag inte vet hur ni är i stallet =). Men tänk bara lugn lugn lugn och låt det få ta sin tid, stressa inte på...

2011-06-02 @ 10:42:53
URL: http://bbqridtravare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0