Klar göra lite till angående knölarna!

Tänkte klar göra lite kring dessa knölar som jag skrev om i inlägget tidigare. Vet att jag har skrivit om dem i ett annat inlägg för si så där några veckor under rubriken skönhetsfel.

Knölarna dök alltså upp när vi började med kraften (Kraft Rehab) Först ganska liten, mellan skinkorna, den blev större och större. Tills den blev lika stor som en golfboll, sedan vart den mindre igen, och växte (max till en golfboll i storleken). Efter något år fanns det ett par stycken knölar mellan skinkorna som gick fram mot juvret (det är inte skimmelsjukan, då symtomen inte passar in). Sedan har knölarna dykt upp lite här och var, så nu finns dem mellan skinkorna, armhålan (båda sidor) uppe vid manken (kommer bild på den) sedan bredvid nosryggen (stör ej luftvägarna). Dem kommer och går men dem finns alltid kvar, så dem försvinner inte helt och hållet. 

Vi har tagit ut Vetrinär, men eftersom Zola inte har ont utav knölarna så trodde han det var ofarligt. Har läst på internet kring knölar, tagit kontakt med olika vetrinärer på mail/telefon och dem har svarat att det kan vara allt mellan hudsjukdom till allergi. Samtliga vetrinärer vill ha operations som sista utväg, eftersom dem sitter på ställen som rör sig, och där med hög infektionsrisk. Vi skulle höra av oss fall knölarna vart större än golfbollar. 
Knölarna bredvid nosryggen har ALDRIG blivit lika stor som en golfboll. Samtliga knölar är hårda och sitter precis under huden.

Anledningen till att vi misstänker Kraften är just för att knölarna började komma när vi bytte foder till kraft (hon har aldrig haft dessa innan) Och för 2 veckor sen får hon ingen kraft och samtliga knölar har blivit mindre. Har inte en blekaste vad i kraften som kan göra att hon reagerar (om de nu är det). Men det är som sagt lite misstankar kring det! 

Det är inte proteinknölar jag pratar om såvida dem inte kan bli lika stora som golfbollar, Zola har haft proteinknölar förut men dem såg inte likadana ut som dem här knölarna gör nu! 

Bild på knölen som är vid manken, den har även blivit mindre sen vi slutade med kraften!

Kommentarer
Postat av: Lamia - Hästsport

Oj vad stora dom var! Konstigt :/

2011-06-19 @ 22:13:23
URL: http://lamiamichelle.blogg.se/
Postat av: Emelie

Skumt :s .. Men skönt att de börjar bli mindre i alla fall, hoppas de försvinner helt och att knölarna inte kommer tillbaka!

2011-06-19 @ 22:24:42
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Emma

Riktigt mystiskt faktiskt, har aldrig hört talas om något liknande... men eftersom de krympt nu när hon inte äter kraft så känns det ju absolut som att det är någon typ av allergi hon har. Tyvärr finns det ju en massa tillsatser i färdiga kraftfoder, så det bästa är kanske att plcoka ihop en råvarufoderstat åt damen? :D Då vet ni exakt vad hon får i sig och kan på en gång se vad hon inte tål.



Jag kör gurkmeja i kurer på de utav mina som behöver det, brukar blanda 1 msk i blött foder. ;)

2011-06-20 @ 08:18:05
URL: http://sundsvallsryttarna.blogg.se/
Postat av: Tova

Hmm.. >:



Skulle nog testa råfoder som du plockar ihop själv och sen ge mineraler/vitaminer. Ett annat foder som jag använder är väldigt bra och dom får i sig allt dom behöver utan att dte blir några foderknölar elr vad man ska kalla det hon har :S



S:T Hippolyt naturmüsli. Bra foder för min häst =)

2011-09-17 @ 08:26:08
URL: http://kazince.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0