Byta foder!

Blir nog att byta foder på Zola (igen). Tror att det är Kraften som orsakar dessa knölar som hon har. Nu har hon inte fått någon kraft på ett tag och alla snölar som hon haft har börjat gått ner i storlek. Det var ungefär 2,5år sen vi började med kraften och gissa vad - Jo knölarna började komma då!

Så vi ska sluta med kraften ett tag nu, och köpa lite mineraler, så ska hon få det och betfor. Hon behöver ju inte direkt något mer egentligen!

Så vad tror ni, kan det vara kraften som gör att knölarna kommer?

Kommentarer
Postat av: Josefine m. ridtravaren bellie

Vad i kraftfodret skulle göra det att hon får knölar då? Och vad äter hon för kraft? Är det för mkt protein i? Så det är proteinknölar?

2011-06-19 @ 17:58:33
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Emma

Är det så kallade proteinknölar du pratar om månne? Då kan det ju vara läge att köpa kraftfoder med mindre protein i, annars kan jag inte riktigt förstå vad det kan vara för knölar hon får! ;)

2011-06-19 @ 21:14:20
URL: http://sundsvallsryttarna.blogg.se/
Postat av: Emma

Sv.Okej, det var ju verkligen mystiskt! Men då låter det mer som allergi, eller någon annan form av obalans i tarmen. Tänk vad mycket olika saker hästarna kan råka ut för som man aldrig hört talas om, men skönt att veterinären iaf tyckte att det var ofarligt! :D Testat gurkmeja? Ett bra tips om man märker av obalans i tarmen. (Y)

2011-06-19 @ 21:38:59
URL: http://sundsvallsryttarna.blogg.se/
Postat av: Katarina

Hej! Som du själv säger - hon behöver egentligen inte mer ändå.. De flesta hästar klarar sig nämligen på ett bra hö, och om man måste komplettera skulle jag nog själv välja tex lucern och havre i första hand (beror ju på vad det är man vill ha, protein eller energi). Det forskas mycket om kraftfoder på SLU, och man gör nu studier på att låta trav, galopp och distanshästar gå bara på grovfoder - och det räcker för dem om det är tillräckligt bra kvalité. Kraftfoder förstör hästarnas mage och tarm. Hittade precis lite om artikeln jag tänkte på; http://www.forskning.se/pressmeddelanden/pressmeddelandenarkiv2009/bragrovfodertillrackligtfortavlandehastar.5.343737ae1213a2bc0b58000865.html

2011-06-21 @ 16:50:02
URL: http://teaaftereight.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0