Veterinär på besök...

Kom till stallet och hästarna stod inne, tänkte att jag skulle mocka innan jag skulle ut och rida. Ser att Zola ser väldigt trött ut, men det brukar hon vara när hon stått inne och sovit/vilat. Ställde henne i gången och skulle börja mocka, ser då att hennes ena öga (på höger sida) är väldigt svullet. 
Har varit lite svullet innan, men inte såhär svullet, öppnar då ögat och ser till min fasa att en hinna på ögat lossnat! 

Får helt enkelt paniiiik och ringer veterinär på en gång, men ingen svarade, fick tillslut tag på Jourveterinären och hon trodde det var en ögoninflamation, men jag sa det att det såg ut som att hinnan på ögat hade lossnat. Så hon svarade att hon var på väg! 

Fick yttligare lite panik, eftersom om hon sa att hon var påväg med en gång så lät det jätte allvarligt. Trodde till och med att min kära lilla Zola hade blivit blind, eftersom hennes öga såg väldigt grått ut! :S 

Veterinären kom ut efter någon timme, och hon sprutade in något gulgrönt i ögat för att se så hornhinnan inte var förstörd, och till min lättnad så var den hel, dock var det tredje ögonlocket/hinnan väldigt svullet, där av att det såg ut att det var hela hinnan på ögat hade lossnat. 

Till min lättnad så var bara ögat svullet, och mycket irriterat! Så hon skrev ut 2 olika ögon droppar som hon ska få nu i en vecka framöver, hon sa även att hon skulle bli helt återställd till min lättnad. 

Men tyvärr får jag inte rida på 1 vecka, då höger öga kommer vara extremt ljuskännsligt, så vi får tejpa hennes flughuva med svart tejp! Så hon kommer bli en liten pirat!

Trodde där ett tag att hon seriöst skulle vara blind, och att vi skulle få åka till en special klinik för häst ögon och att pengarna ej skulle räcka. Dock vart det väldigt dyrt nu med, men som sagt helldre att man vet var det är än att man ringer försent så man inte kan göra något åt det...

Kommentarer
Postat av: josefine m. ridtravaren Bellie

2011-08-07 @ 20:29:18
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: josefine m. ridtravaren Bellie

Men gud! :O Shit... Tur att det inte var nåt väldigt allvarligt.

2011-08-07 @ 20:29:31
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Sandra

Bra att det inte var något allvarligt :O

2011-08-07 @ 21:34:16
URL: http://sandriey.blogg.se/
Postat av: Julia

nämen gud vad hemskt! men tur i oturen att det inte var värre än så då :o



sv: tack, ja visst är dom! <3

2011-08-07 @ 22:39:48
URL: http://broddnyckel.blogg.se/
Postat av: Othilia

Usch då :/

2011-08-07 @ 23:18:00
URL: http://peasantelisas.blogg.se/
Postat av: Matilda

SV: Ja visst är den =D

2011-08-08 @ 08:22:56
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0