Nu vet vi vad det är!

Ja, idag ringde veterinären så nu vet vi vad det är för knölar som Zola har. Det är som vi befarat Cancer och det är en vääldigt ovanlig sådan. Patologen visste bara två fall av denna sort. Det är en cancer som sätter sig i lymfsystemet. Patologen sa även att vissa hästar lider inte alls av detta, och vissa behöver man avliva inom en snar framtid då hästen visat smärta! 

Veterinären tyckte absolut INTE att vi skulle ta bort Zola. Då hon är så pigg. Eftersom denna cancer sjukdom kommer och går lite som den vill. Alltså knölarna kan bli mindre/större så måste vi hålla ett öga hur dagsformen är. Om hon visar tecken på trötthet, äter dåligt ska vi ta kontakt direkt med veterinären igen. Men som sagt han sa att en av hästarna som han visste levde med cancer i 11år. Inget tyder på att hon har ont i dagsläget. MEN om hon skulle visa minsta lilla obehag/smärta eller andra symtom som veterinären sa så vet vi att det förmodligen är den sista dagen för henne! 
Men Zola  är som en 4årinig. Super pigg och glad! (så det håller vi tummarna på att det håller i sig!)

Idagsläget finns det ingen behandlig för detta så vitt veterinären visste men eftersom Zola är ett unikt fall för honom skulle han försöka studera i detta lite, och höra av sig fall han hittar något som vi bör veta! 

OBS: Det hade inte spelat någon roll fall vi hade tagit ut veterinären för 1år sen eller nu Cancern hade spridit sig i alla fall! Vi HAR haft kontakt med 3 veterinären från och med att knölarna dök upp! 



Kommentarer
Postat av: Matilda

Håller tummarna på att det inte blir sämre!!!!

2012-05-08 @ 04:16:14
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Sandra - ridtravaren Isola

OJ :O Men håller tummarna på att det inte blir sämre, men hon har ju mått bra under alla år ändå :D <3

2012-05-09 @ 22:12:44
URL: http://grande.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0