Hästskolan del 1

Detta inlägg är tillängnat er som inte kan ett skvatt om hästar. Och jag tänker mig att den ända gången ni möter hästar är förmodligen när ni kör något fordon. Eller går för bi. Men denna skola är till för er som kör fordon av någon slag!

* Om en häst skrittar (går vanligt) lugnt och stilla och helt plötsligt stegrar (står på sina bakben) när man åker förbi är det inte ett normalt beteende. Lika så om hästen skrittar lugnt och stilla och helt plötlsigt börjar springa/kasta sig åt sidan/stegra osv är dette heller inte ett normalt beteende!

För bådast säkerhet (ryttaren och föraren) är det bästa att man tittar varandra i ögonen, blir som ett tecken att man upptäckte varandra. Och hon då ryttaren vevar att man får köra förbi har då ryttaren gjort hästen förberädd för att det eventuellt kommer något förbi. Om ryttaren visar att man ska stanna så gör man det. Vi är inte i vägen för er som kör bil, utan vi försöker göra det smidigast för häst och ryttare och fordon och förare.
Oftast handlar det om någon minut att stå still då vi som ryttare alltid försöker komma från vägen så fordonet kan köra förbi! (så tänker jag i alla fall, hoppas fler gör det)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0