Försäkra upp hästen, eller få betala för alla hältor!

Som många vet finns det speciella försäkringar/försäkring till fd travare, Zola har i alla fall en sådan. Hon är försäkrad överallt förutom bena (hältor, senskador och dyligt) Vi kan eventuellt få ersättning om det är en sårskada som har orsakat en hälta, men ibland kan hältor komma och gå!

När man ska färsäkra upp en fd travare måste den gå igenom ett böjprov som måste självfallet vara godkänt. Vilket inte är så konstigt, man som ägare till hästen får välja veterinär vilket kan ha sina för och nackdelar. Många kanske väljer den som börjer lite hårdare eller någon som böjer lösare, eller till och med en veterinär som man känner väl, som inte ser så noga på det hela!

Skulle det då inte vara bättre om själva försäkringsbolaget har en/flera veterinärer som kommer ut och utför böjprov eller undersöker hältor, för det behöver inte vara travrelaterat, det kan ex vara en ridskada som orsakat hältan som inget har med travet att göra!

Sen förekommer det att man "köper" veterinären vilket är fel, och om det då är en som kommer från försäkringsbolaget som är lojal mot dem, kanske detta slutar?!

Tycker att försäkringsbolagen ska undersöka lite mer kring vad ex en hälta kan bero på, som sagt det behöver inte vara travrelaterat, och varför skulle travare ha mer förslitningsskador än en sönder hoppad häst? Tycker att denna försäkring kring ben ska vara med inviduellt, alla vet att hästens ben är otroligt viktiga, och i alla sproter har dem veterinärbesiktning innan, tävling/lopp!

(Jag är emot böjprov då jag tycker att det egentligen beror på vem det är som böjer, och egentligen bestämmer hästens framtid. Tycker alla borde läsa denna artikel som jag har länkat om i senare inlägg http://beeatrice.blogg.se/2011/september/intressant.html#comment)


Kommentarer
Postat av: Bonnie

De flesta försäkringsbolag kräver vet.bes av alla hästar vid nyteckning, har man en ridtravare så är det ingen skillnad.

En travare i travtävling kan man oftast inte försäkra benen på.



2011-09-13 @ 15:45:18
URL: http://teamkarlsson.blogg.se/
Postat av: jossan

Fast en häst ska klara böjprov utan problem.. annars ÄR det något som är fel. Behöver inte vara ngt stort eller långvarit, utan något tillfälligt. Men NÅGOT är det. Hästar är en aning tåligare än oss, så funkar kanske inte riktigt att jämföra våra leder med deras.



Man kan inte böja fram något som inte finns.

2011-09-13 @ 17:54:34
URL: http://minfux.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0