Bra foderreklam - men dåligreklam för hästar? (reklamanalys)

Igår kom det reklam från Djur och Natur Butiken vet inte fall ni alla får den, men hur som är det ett reklamblad för häst, hund, katt, trädgård osv. Och när man öppnar första sidan är det en bild på Tobbe Larsson och hans fina Friserhäst. Han har varit med och tagit fram HippoTop Müsli för harmoniska hästar!

På bilden (bildtexten) står det ett citat från Tobbe "Grovfoder säger man är det viktigaste i hästens diet. Men det är när jag fodrar med bra kraftfoder som jag märker det stora skillnaden. HippoTop Müsli är ett sådant foder- ett utmärkt basfoder som ger resultat."

Är detta bra eller dålig reklam enligt er?

Mina olika tolkningar:
 

Meningen där det står "grovfoder säger man är det viktigaste i hästens diet" den meningen låter slarvig, lite "jaja, dem säger så mycket dem" man kan få uppfattningen av att grovfodret inte är så viktigt ändå om man bara använder denna produkt (hippotop müsli). Om detta hade varit jag för 4år sen hade jag gladerligen trott att så var fallet, alltså mer kraftfoder mindre grovfoder!

Sen kan man tolka det som om denna produkt är bra om man har dåligt grovfoder, dåliga värden och att hästen inte får i sig den energin den behöver ha. (dock finns det andra medel att ta till instället för kraftfoder, så som lusern, eventuellt köpa nytt hö med bättre värden).

"...men det är med bra kraftfoder som jag ser skillnaden" - Vilken skillnad? Lugn häst? Glansigare hårremm? piggare/gladare häst? Utifrån denna mening vet man alltså inte vad skillnade är!

"ett utmäkrt basfoder som ger resultat" - Vilka resultat?

Texten under produkten:
HippoTop Müsli är ett foder för alla hästar framtaget i samarbete med hästartisten och TV-profilen Tobbe Larsson. Tobbe Larsson använder idag HippoTop Müsli och resultatet är harmoniska och aktiva hästar med skinande hårrem, där en väl fungerande mage och god hälsa är ett viktigt resultat.

Om man läser denna text så förstår man vilket resultat Tobbe menar, men av erfarenhet, hur många väljer inte bildtexten före brödtexten?!

Så är detta en bra reklam enligt er? Skapar den en vissa frågetecken kring grovfoder eller kraftfoder? Eller hur tänker ni?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0