Hmm!

Funderat länge på detta, eller ja undertiden då jag var ute på hästnet igår i alla fall, hur som det är väldigt vanligt att i annonser till varmblod, fullblod, och unghästar att det står att man ska vara van vid att hantera sådana, och att man inte ska höra av sig fall man inte är det (eller ja det sår att det är ett krav.) Men hur ska vi som inte har någon erfarenhet av ex unghästar få någon om vi inte får testa?!

Jag förstår mycket väl att ägaren i fråga inte vill "offra" sitt föl till någon okunning, men ibland kan de som inte är kunniga vara bäst för hästen än dem som ska "kunna" det där med ex unghästar!

Det är samma med jobb, när man söker jobb, så vill dem att man ska ha erfarenhet, men hur ska man få det om man kommer dirket från stundenten?!

Och när dem menar erfarenhet av unghästar (jobberfarenhet) hur vet man själv att man är tillräkligt kunnig?

För vissa kanske kunskap är att ha studerat någon annan i stallet som haft unghäst, och för andra ska du ha ägt massor innan!


Kommentarer
Postat av: josefine m. ridtravaren Bellie

SV: Med takformade bossor menas att bossorna är formade som ett hustak om man kollar bakifrån. Sen finns det bossor som är platta. :-)

2011-07-12 @ 09:25:57
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: josefine m. ridtravaren Bellie

Jag tycker INTE man ska köpa en unghäst om man inte är van.. Man ska absolut inte testa genom att köpa en. ;S Om man inte har extrembra hjälp hela vägen.



Man kan få erfarenhet av att vara med, och hjälpa andra med unghästar. Kanske vara medryttare och göra saker i samråd med ägaren osv. Men INTE köpa själv :o Vansinne om jag ska vara ärlig. Det är otroligt annorlunda motför en vuxen häst.

2011-07-12 @ 09:33:42
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Sandra

Den där frågan är svår, men håller med josegfine iaf, att det är vansinne att köpa en unghäst om man inte har erfarenhet.

Men när vet man att man har erfarenhet nog? Det är en svår fråga faktiskt...

2011-07-12 @ 10:54:47
URL: http://sandriey.blogg.se/
Postat av: Bonnie

Har man annonser ute så får mn väldigt mycket puckade svar från folk som inte läser annonsen tyvärr.

Det där med unghäst är lurigt, beror ju på hur duktig man är själv och hur mycket hjälp man har och tyvärr överskattar väldigt många sin egen förmåga:/ Hade en stor kurs när jag gick gymnasiet om just unghästar och den praktiska delen bestod av att utbilda K1 unghästar under ett år, känner att jag har en del nytta av den kursen nu när jag utbildar travare. Travare och unghästar har en hel del likheter....

2011-07-12 @ 13:47:48
URL: http://teamkarlsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0