Nu får det faktist vara nog.

Jag har verkligen tröttnat på det där med "porslinshäst" tjatet många kör med. När man har täcke på hästen när det är 13 grader kallt, när det verkligen spöregnar ute. Tydligen enligt många så förstör man hästets natur.

Det många inte har förstått är att många av dagens hästraser är sönder avlade, ja ni läste rätt. Många av dagens raser är avlade för tävling och därefter får dom inte så mycket vinterpäls. Dom klarar inte av när det är minus 13 grader kallt. Är det så konstigt att man vill ha ett täcke på hästen?

Jag vet mycket väl att en häst blir varm av att äta/tugga osv, men varför ska man bli idiotförklarad för att man kanske vill ha ett täcke på hästen.

Okej när man har tre innetäcken och ett termotäcke så kanske det har gått till överdrift men varför ska man överhuvudtaget lägga sig i vad andra gör så vida det inte är djurplågeri det handlar om. Låt en häst i hagen ha ett extra täcke. Låt en häst vara skitig i två dagar. Jag tror inte den dör av det. Eller?

Vad tycker ni?


Kommentarer
Postat av: josefine

Min häst gick utan täcke 2 vintrar i rad, även i -25. Hon får typ INGEN vinterpäls. Faktum är att en häst gör av med mer energi mellan -5 och +5 grader. Det är alltså mer ansträngande för en häst att hålla värmen då, än när det är -25.



Har man en häst som skakar utan täcke ska man självklart täcka.



Tycker många täckar alldeles för mycket och i onödan. De förmänskligar sina djur.. Man vill själv ligga i sängen i värmen med ett varmt täcke, och då tror ju många att det är vad en häst vill oxå.

2010-12-01 @ 21:16:14
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Matilda&Vicky

Jag tycker det är bra med täcken, bara amn inte överdriver. För man hjälper häten att inte frysa och jag tror de mer uppskattar det än hatar oss för det!!



(Tävling på blogge =) Kanske ska vara med??)

2010-12-02 @ 10:23:01
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Frida

Håller helklart med, vill man inte och inte behöver har täcke, ta inte på det då!



Men behöver den av massa olika anledningar täcke så ska den självklart ha det! Båda mina har täcke för att den ena är klippt och tävlas och den andra är van vid att stå inne, men går denna vintern på lösdrift. Inte går det att släppa ut ngn av dom utan :p

2010-12-02 @ 11:16:54
URL: http://fritzzjavel.blogg.se/
Postat av: Tova

Min häst är rakad, så självklart kastar jag inte ut henne i hagen utan nått täcke när det är -13. Hon har ett vintertäcke när det är så kallt som det är nu (ca -18)



Har inte på henne täcke om hon inte behöver =)

2010-12-02 @ 13:39:44
URL: http://kazince.blogg.se/
Postat av: Katja

Har ingen erfarenhet av hästar och om dom behöver täcke eller inte.. Men jag tkr man gör det som är bäst för hästen..

2010-12-02 @ 14:06:54
URL: http://smultronduvan.blogg.se/
Postat av: sarah

fin header :D

2010-12-02 @ 14:13:10
URL: http://sarahrnic.blogg.se/
Postat av: LonniE

Hej! Jag driver en design blogg där jag har massa gratis designer och säljer även unika designer som man kan beställa. Just nu har jag en tävling där 1 till 3 olika bloggar kan vinna en unik design, missa inte chansen!



http://lonniegrafik.se/2010/december/tavling-vinn-helt-unik-design.html

2010-12-02 @ 14:24:11
URL: http://LonniEGrafik.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0